1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poważny problem z Benq podczas flashowania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez malzyk, Wrzesień 17, 2010.

  1. malzyk

    malzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!


    W dni dziesiejszym podczas wflashowania mojego benq rzez jungle flashera stała sie tragedia. podczas zapisywania na 0 banku komputer przestał odpowiadac ;/ Teraz jak tylko próbuje właczyc jungle i przelaczyc na port xboxa komputer automatycznie sie resetuje... To samo pod dosflashem... Prosze o szybką odpowiedz, czy mozna to jeszcze jakos ruszyc? Czy musze juz szukac nowej konsoli?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12706
    Polubienia:
    1174
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Format na sztywno w dosflash
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    trzeba użyć funkcji erase + nr.portu do którego podłaczony jest napęd
    wszystko w dosflash 1.8
    a nastepnie ponownie wgrać flasha używając dosflasha
     
  5. malzyk

    malzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli normalnie przez dosa. Mam tez prosbe, raz mi sie udalo ale mam z tym problem. Po zrobieniu bootowalnego pena nie moglem wystartowac z dosflashem po wpisaniu dosflash nic sie nie dzialo. czy musze wyciagnac z folderu sam jeden program i wkleic go "na czysto" na pen drive (jeden plik) czy moze byc sobie w folderze?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7160
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    musisz plik z folderu dosflash16 wrzucic luzem na pena.
     
  7. malzyk

    malzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety podczas wpisywania erase pokazuje mi komunikat "Unknown flash chip" i tyle ;/ Jest jeszcze jakies wyjscie z sytuacji?
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no tak ma być
    ma byc nie rozpoznany flash bo cos źle wgrałes za pierwszym razem
    dlatego teraz dajesz erase + wpisujesz nr.portu do którego jest podłączony ten unkown flash chip
    to go kasuje i od razu wgrywasz poprawny flash
    sprawdź czy flash tóry chcesz wgrac jest poprawny w JF i czy ma zintegrowany klucz napędu
    bo może w kółko wgrywasz zły flash ?
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    czyli:
    włączasz kompa z wsadzonym usb
    uruchamia sie dos
    wpisujesz "dosflash liteon e xxxx" (w miejscu xxxx numer portu na którym masz "Unknown Flash Chip" np. c800)
    i zacznie robić się erasing ^^.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12706
    Polubienia:
    1174
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jest benq więc nie wykasuje mu pamięci
    Wpisz tak
    dosflash e adres portu 1 a0 1 1 4 C7 0 przykład dosflash e 0970 1 a0 1 1 4 C7 0

    Po wykasowaniu wyłącz napęd włącz
    Wgraj fw oczywiście w dosflash
     

Wczytywanie...

Poleć forum