1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poważny problem z Benq podczas flashowania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez malzyk, Wrzesień 17, 2010.

  1. malzyk

    malzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!


    W dni dziesiejszym podczas wflashowania mojego benq rzez jungle flashera stała sie tragedia. podczas zapisywania na 0 banku komputer przestał odpowiadac ;/ Teraz jak tylko próbuje właczyc jungle i przelaczyc na port xboxa komputer automatycznie sie resetuje... To samo pod dosflashem... Prosze o szybką odpowiedz, czy mozna to jeszcze jakos ruszyc? Czy musze juz szukac nowej konsoli?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Format na sztywno w dosflash
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    trzeba użyć funkcji erase + nr.portu do którego podłaczony jest napęd
    wszystko w dosflash 1.8
    a nastepnie ponownie wgrać flasha używając dosflasha
     
  5. malzyk

    malzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli normalnie przez dosa. Mam tez prosbe, raz mi sie udalo ale mam z tym problem. Po zrobieniu bootowalnego pena nie moglem wystartowac z dosflashem po wpisaniu dosflash nic sie nie dzialo. czy musze wyciagnac z folderu sam jeden program i wkleic go "na czysto" na pen drive (jeden plik) czy moze byc sobie w folderze?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    musisz plik z folderu dosflash16 wrzucic luzem na pena.
     
  7. malzyk

    malzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety podczas wpisywania erase pokazuje mi komunikat "Unknown flash chip" i tyle ;/ Jest jeszcze jakies wyjscie z sytuacji?
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no tak ma być
    ma byc nie rozpoznany flash bo cos źle wgrałes za pierwszym razem
    dlatego teraz dajesz erase + wpisujesz nr.portu do którego jest podłączony ten unkown flash chip
    to go kasuje i od razu wgrywasz poprawny flash
    sprawdź czy flash tóry chcesz wgrac jest poprawny w JF i czy ma zintegrowany klucz napędu
    bo może w kółko wgrywasz zły flash ?
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    czyli:
    włączasz kompa z wsadzonym usb
    uruchamia sie dos
    wpisujesz "dosflash liteon e xxxx" (w miejscu xxxx numer portu na którym masz "Unknown Flash Chip" np. c800)
    i zacznie robić się erasing ^^.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jest benq więc nie wykasuje mu pamięci
    Wpisz tak
    dosflash e adres portu 1 a0 1 1 4 C7 0 przykład dosflash e 0970 1 a0 1 1 4 C7 0

    Po wykasowaniu wyłącz napęd włącz
    Wgraj fw oczywiście w dosflash
     
Wczytywanie...

Poleć forum