1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poważny problem z xbox 1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gibon_f12, Luty 13, 2010.

  1. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    Witam!
    Jestem świeżak dlatego nie chciałbym jakiś wyrazów krytyki.

    Mam konsolę x box 1, ostatnio ją rozkręcałem i zobaczyłem, że pod płytą główną jest taki chip M27C2001-15F1, kuzyn powiedział, że jest przerobiona, więc wyrwałem ten chip, teraz konsola włącza się i nic nie wyświetla na ekranie a mruga czerwona i zielona dioda na przemian.

    Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    po co go ruszales? :p Musisz odlaczyc kabelek odpowiedzialny za D0, wtedy konsola sie zbootuje.
     
  4. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    Mógłbys mi powiedzieć gdzie ten kabel jest? Czy po tym konsola będzie normalnie hulać?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie bedzie bo usunales chipa, a po cos on tam byl. Jesli masz dysk wymieniony na inny niz fabryczny to musisz znowu chipa wlozyc.
     
  6. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    Mam seryjny, da rade jakoś zrobić żeby chodziła
    Dysk to WD protege czy cos takiego, to raczej seryjny?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zobacz jaka pojemnosc. I po co ruszales tego chipa? tego nie rozumiem.
     
  8. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    Ruszałem chip-a bo myślałem, że to wymysł jakiegoś niedoświadczonego majsterkowicza...
    Chciałem miec oryginalną konsolę...
    Niestety nie moge sprawdzić jaki to dysk ponieważ nie pisze jaką on ma pojemnośc...
    Na dysku pisze tak, WD80EB-28CGH2, dysk jest z 2003 roku i ibox też to raczej jest seryjny.

    Mógłbyś mi powiedzieć krok po kroku jak zrobić aby konsola znów zadziałała?
    Będę bardzo wdzięczny.
    Może jest jakiś art. o wlutowaniu chipa, jest to dosyc trudne ale mysle ze dałbym radę,

    A od czego był ten chip?
     
  9. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Ja tez nie rozumiem po co ruszales.
    Dzialala konsola, to w czym ci ten chip przeszkadzal?
    A takiego ktorego juz oderwales, to chyba raczej nie wlutujesz ponownie..
     
  10. TytiX

    TytiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zabrze
    Można powiedzieć że konsola i ten temat do kosza xP
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ty go wyrwałeś tak poprostu, czy jakoś delikatnie to zrobiłeś?
    Bo jak to odłamałeś to po konsoli.
     
  12. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Brawo gibon_f12 za inteligencje godną 0
     
  13. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    Nie, zrobiłem to delikatnie po kabelku...
    Dlaczego do kosza? Widać, że nie był on standardowo przylutowany to po oderwaniu powinno normalnie chodzić...
    Da radę ją zrobić czy nie?
     
  14. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    To jak wkońcu jest z tą konsolą? Pomoże ktoś?
    No jeżeli została przerobiona chipem to po wyciągnięciu powinna byc oryginalna i hulać normalnie...
    Co zrobic aby przywrócić ją do życia?
    Ma ktoś jakiś schemat z tym chipem? co gdzie i jak?
    Proszę o pomoc
     
  15. wasilijzajcew89

    wasilijzajcew89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    oczywisce ze da rade wlutowac chip z powrotem mialem podobny problem tylko xze ja miałem na kabelki i jeden odpadł przylutowalem spowrotem i działa ! rozkrece ja zrobie zdjecie jak mam przylutowane i ci wysle najwyzej
     
  16. jose arkadio

    jose arkadio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wymysłem niedoświadczonego majsterkowicza było wyrwanie chipa . gratulacje
     
  17. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    jose arkadio
    nie prosiłem Cię człowieku o jakieś opinie negatywne na mój temat.
    Prosiłem o pomoc a jak masz jakieś "ale" do mnie do powiedz to swojej mamie a nie tu jakieś ceregiele urządzasz.
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wlutuj chipa. Bez tego nie zrobisz narazie nic.
     
  19. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Ścieżek nie poodrywałeś? Bo jak tak to możesz sobie zrobić podstawkę z tego X-a
     
  20. Dead_Inside

    Dead_Inside Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    co nabijasz sobie posty ??!! przeciez to komentarz a nie pomoc i ogolni nie na temat

    gibon
    sproboj przylutowac a jak nie bedzie dzialac to pojdz do serwisu gdzie przerabiaja xboxy i tam ci moze cos zrobia
     
  21. gibon_f12

    gibon_f12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wro
    No tak mówicie przylutuj, ale tam jest z 20 kabelków....niewiem co gdzie i jak..
    A nie mógłbym jakiegoś innego? Na allegro widziałem jakieś duo x czy jakoś tak, łatwe w montażu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum