1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Powolne łącze, dawniej chodziło szybciej.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PokerFacowaty, Październik 7, 2012.

  1. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Witam! Mam ostatnio mały problem. Posiadam Livebox 1MB od Neostrady. Nie za szybkie łącze, jednak szybsze będą dostępne u mnie dopiero jak podłączą światłowody. Problem polega na tym, że na X'ie ostatnio bardzo wolno ściągają mi się gry. Do Internetu zwykle podłączone są u mnie 3 kompy + Konsolka. Przy takim zestawie demko ważące ok. 1GB ściągało się ok. 1,5h. Natomiast w ten weekend rodzice wyjechali. Zestaw 1 komp + Xbox, Resident Evil 6 Demo (Ok. 1GB) Sciągal się ok. 2,5 - 3h(!) Czy ktoś wie czym może to być spowodowane? Czy może to być wina konsolki? Z Góry Dzięki. Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    To nie jest wina konsolki tylko dostawcy internetu!
     
    1 osoba to lubi.
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Powolne łącze, dawniej chodziło szybciej.

    Dokładnie też mam 1 mb z neostrady i zamula nieraz a najbardziej w weekendy. Gdy do nich zadzwonilem powiedzieli że to normalne bo siedzi dużo osób w niedziele na necie. Także jest to ich wina a nie twojej konsoli

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  5. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    1M to na dzisiejsze czasy bardzo malo, do tego jeszcze masz 3 kompy podlaczone wiec transfer 130kb/s rozdziela sie pod obciazeniem...
    Czas sciagania demka prawidlowy.

    Sent from my x10 using Tapatalk
     
  6. jolon02

    jolon02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głubczyce
    powiem ci mi już od kilku dni neostrada zamula, ciężko płynnie na wed film na youtube obejrzeć coś u nich chyba jest nie tak jak powinno być :/
     
  7. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Dobija mnie jedna sprawa wszyscy w moich okolicach rzucili się na światłowody, a dostawcy podwyższają ceny. Kumplowi z miejscowości obok owe światłowody już założyli i postanowił wykupić 10MB z Netii. Na stronie pisało że 49 zł. Zadzwonili raz, mówią że na światłowodach to po 79 zł. Nie mogli się z gościem dogadać więc dzwonią drugi raz i usłyszeli że za 10MB 99zł. Serdeczne pozdrowienia.
     
  8. Aero7

    Aero7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Nie ważne
    Haha no to grubo. :D
    Ja osobiście posiadam internet od Netii na łączach telefonicznych. Net 10Mb + telefon wychodzi 130zł/miech. Ostatnio dzwoniła babka czy nie chcę przedłużyć z nimi umowy i zaproponowała 70zł, a z Netia Player'em 100 wiec się opyla :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum