1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Powracam do gier?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez bodziek93, Wrzesień 19, 2012.

  1. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Siema, powiem tak jeszcze jakies 2 lata temu łądnie ogarniałem xboxa nagrywanie gier na niego itp, maielm kilka gier i po prostu w nie pykalem, zajalem sie psortem wakacje, rpzestałem grac na konsoli, teraz gdy robi sie zimno nie bede mial co robic procz treningow, postanowilem ze sobie sciagne jakas nowa gierke. Wchodze na moje ulubione forum o xboxach i nic nie rozumiem, to co wiedzialem to zapomnialem, do tego dochadza jakies nowe dziwne rzeczy, zabezpieczenia dziwne anzwy, co to kurde jest ? Ostatni raz przerabiałem xboxa chwile przed nowym rokiem, wiem ze podobno gry z zabezpieczeniem AC brothershood mialy mi juz chodzic, ale potem zaczely wchdozic gry ktore wazyly wiecej nic płyta ma pojemnosci o_O i przestalem ogarnaic wszystko do okoła. Moje pytanie jak nazywa sie to zabezpieczenie, czy da sie nagrywac te gry ktore waza wiecej niz 8.5 gb? Czy saints row 3, ma te zabezpieczenia? czy moge jeszcze normalnie sciagac i nagrywac? Dzieki z gory, jak cos bede jeszcze mial to napisze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Cześć!

    Przyznam się szczerze, że miałem ten sam problem co Ty. W tym roku miałem do napisania maturę, trochę pracowałem i jakoś w ogóle mnie nie do grania nie ciągnęło. Niedawno jednak kupiłem sobie nowy TV, wyszło nowe F1. Postanowiłem, że po kilku miesiącach przerwy trzeba w końcu coś nagrać, jednak wszytkiego zapomniałem (nie wiedziałem nawet jaki firmware siedzi w moim napędzie).
    Sprawdziłem moje stare posty na forum i uświadomiłem sobie, że ostatnio nagrywałem Forze 4. Przypomniałem sobie, że przed tym wgrałem do napędu LT 2.0.
    Teraz w zdecydowanej większości nowe gry posiadają zabezpieczenie XGD 3 oraz niektóre CIV (m.in. Forza 4). Aby zdezaktywować działanie tego CIV-u zalecam kupno nagrywarki iHas do, której wgrasz sobie LT MAX Burner, w przeciwnym razie (gdy będziesz wypalał zwykłą nagrywarką) po kilku minutach gry będzie Cię wywalać do dashboard-u.
    Tak więc, chcąc grać w najnowsze gierki musisz mieć minimum LT 2.0 (bez tego ani rusz).
    Nagrywając, korzystaj z tego poradnika: http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/. Wszystko jest tam ładnie opisane.
     
  4. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ok mogłbys mi podrzucic swoje gg? jak bede mial jakies pytanie to napsize, bo widze ze ogarnales.
     
  5. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wiesz, jak coś to pisz na PW bo na gg mnie teraz prawie wcale nie ma.
     
  6. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam LT 2.0, czytam troche o max payne 3 bo na neigo poluje, ale mam jeszcze duzo stron, wiesz mzoe czy da sie to jakos nagrac ?
     
  7. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Pewnie, ale na hdd go nie zainstalujesz. Albo trick z mp3 zadzialala, albo ihas ( z plyty sobie pograsz :)).

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  8. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Siema,jak rpzeczytałes pierwszy moj post pewnie wiesz, ze nie abrdzo znam sie na nowosciach, co to jest ihas? Mam w ****i czy moge zaisntalowac czy nie, wazne zeby pograc, czytma troszke i wyczytalem ze musze dograc jakies rzeczy, msuze uptadowac dash? moj ostatni to pierwszy dash zrobiony pod kinecta, co to jest trick z mp3?
     
  9. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ihas to model nagrywarki Liteon zmienisz firmware czyli ten LT MAX BURNER i dzięki niemu możesz nagrać w całości płyty z zabezpieczeniem xdg3.

    Wysłane z Galaxy SIII za pomocą Tapatalk 2

    To powiedz, że to Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
  10. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czy xdg3 to ten syf ktory jakby udaje ze gra zajmuje wiecej ? I czy na normalnej nagrywarce na ktorej nagrywalem kiedys, moge nagrac, czy w koncu nie? Olewam instalacje na dysk, moge odpalac z plyty.
     
  11. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Ten "Syf" to nowy format płyt.
    I nie udaje tylko to czyni.
    BTW XGD3 = Xbox Game Disc 3
    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  12. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Elo znow, postanowiłem ze msuze zagrac w max payne 3, wiec zabieram sie do roboty, zeby nie zawracac wam **** tutaj, po prosze numer gg do kogos lub ktoregos z was ktory spokojnie wytlumaczy mi jak nagrac amx payne 3 krok po kroku, bo widze ze kazda gre nagrywa sie nieco inaczej.
     
  13. SFU666

    SFU666 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  14. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Elo pisze tak: Do zainstalowania gry XGD3 na dysku na LT 2.0 z Dash'em wyższym od 13604 potrzebujesz: i tam wymieniane, chodzi o Dash ktory ma ta gra, mi sie rozchodzi o Maxp payne 3, jaki on ma? Czy o dash ktory ja mam w konsoli, moj dash to ten pierwszy dla kinecta, czyli ktory to ?
     
  15. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po pierwsze jeśli nie masz gier XGD3 nagranych na płyty lub masz ich mało i nie szkoda ci ich stracić to wgraj sobie LT 3.0. Na lt 2.0 nie pograsz przez internet, a także musisz uruchamiać gry XGD3 włączając muzykę, a przed nagraniem usuwać topologię w obrazie.. Nie ma sensu nagrywać gier na LT 2.0.. Tutaj jest poradnik do nagrywania gier na LT 3.0 http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    a tutaj masz poradnik jak przerobić konsolę na lt 3.0 http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...leflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/
    Mając lt 3.0 możesz wgrać każdy dashboard. Na lt 2.0 dasboard z maxa payn'a też będzie działał. A wersję dashboardu sprawdzisz w ustawieniach konsoli w informacjach o systemie.
     
  16. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie zamierzam grać przez internet, chyba nie mam gier xgd3, chyba ze black ops, nie bede rpzerabial konsoli, bo nie zam sie na tym zbytnio, a gosc ktory rpzerabia konsole w moim miescie wycofał sie z tego, dlaczego nei oplaca sie nagrwyac gier na LT 2.0 ? Pomozecie mi krok po kroku angrac maxa payne? jak nagram pierwsza gre reszte bede umial, co to ejst ta topologia, w akzdej msuze to usuwac ?
     
  17. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw

    Alert Masz poradniki na forum to się stosuj. Poza tym nie ten dział. W GRACH nie tworzymy tematów jak nagrać, jak przerobić, co zrobić żeby działało.
    Żeby pomóc Ci rozwiązać Twój problem nie zamykam.

     
  18. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki, ;) Mi sie nei rozchodzi o to jak nagrywac gry, bo to potrafie, chce tylko dostac informacje czy ebdzie mi dzialac, jak nie to co zrobic by dzialało, po kolei, do tego mowie jaka jest moja sytuacja: nagrywarka LG, nie zaden ihas, LT 2.0, co msuze zrobic po kolei, rozne gry roznie sie nazywa, mi konkretnie chodzi o Max payna 3, ktos mial taka sytuacje ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum