1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Powrót do fabrycznego napędu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Prisonbull, Luty 5, 2012.

  1. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Swoją konsolę kupiłem w 2008 roku, a dokładniej w listopadzie z sierpniową datą produkcji.
    Wtedy zaczęły się pojawiać pierwsze konsole z napędem BenQ-Philips, a na nową wersję przeróbki kompatybilną z tym napędem nie chciało mi się czekać, więc umówiłem się ze sprzedającym żeby podmienił napęd na Samsunga, którego zmodyfikować było wtedy najprościej.
    Wszystko było dobrze i nie wymagało zmian dopóki nie pojawiły się gry z tym całym nieszczęsnym systemem AP 2.5.
    Mając inny napęd niż ten fabryczny nie można uruchomić żadnej, nawet oryginalnej gry z zabezpieczeniami AP 2.5.
    Na takim napędzie nie ma możliwości instalacji LT, a jedynym rozwiązaniem jest powrót do fabrycznego napędu.
    W moim przypadku jest to BenQ-Philips VAD6038.
    Nie mam pewności czy takie rozwiązanie zadziała, a jeśli tak to czy istnieją jakieś inne wersje tego napędu i czy różnią się czymś od tego fabrycznego.
    Proszę o odpowiedzi osób, które próbowały, bądź wiedzą coś na ten temat.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz włozyć w konsole naped taki jaki był fabrycznie czyli w twoim przypadku benq...nic innego nie wymyślisz
     
  4. gomezja

    gomezja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krapkowice
    Nie ma roznicy jaka wersja, kup naped wloz pojdzie aktualizacja przerobka i tada:)
     
  5. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    kup naped oryginalny a ten co masz sprzedaj.. chyba ze ktos kto ci bedzie przerabial konsole to zrobi ci zamianke za doplata ,,np dasz swoj naped on ci da oryginalny juz przerobiony np za doplata 50-70 zl
     
  6. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki. O takie konkretne odpowiedzi mi chodziło :) Nawet nie chodzi mi tak bardzo o przeróbkę, ale szlag mnie trafia jak kupiłem Brotherhooda nówkę za 38 zł okazyjnie a nie mogę w nią pograć ;/ Dobrze chociaż, że producenci zaczęli rezygnować z tego shitu.
    A co do ceny przeróbki czy zamiany to mam jedno miejsce. Solidnie za 40 zł :)
     
  7. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Nie miales przypadkiem liteona?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  8. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pamiętam z aukcji, że był to BenQ. No i data produkcji 23-08-2008 bodajże. Odszukałem ten mój model na 360drives.com i wychodzi że BenQ.
     
  9. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Ze co? Od konca kwietnia wychodzily liteony... Na pewno miales liteona.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  10. CZADMAN

    CZADMAN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobny problem tylko chciał bym się dowiedzieć jeśli był orginalny liteon teraz jest samsung i czy musze zmienić samsunga na orginalnego liteona czy moge zmienić na Benq. Chodzi tutaj o kwestie finansowe benq jest tanszy. Czy będą mi smigały gierki z ap 25
     
  11. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Beda dzialaly.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    będą działały, ;ecz nie przejdzie mu aktualziacji zmieniającej fw w napędzie
     
  13. CZADMAN

    CZADMAN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to znaczy ?? chodzi o dasha ?? czy o cos innego
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    nie wgrasz nowego dasha na podmienionym napedzie wywali blad
     
  15. CZADMAN

    CZADMAN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ale mam juz dasza 717 i nic nie wywalil błedu

    chodzi o to ze kupiłem konsole z hitachi 78 na nim zrobilem aktulizacje do dasha 699 potem okazało się ze naped jest walniety i dvd key zły ziomek wycignął mi klucze i kopie nandu i wgrałem do samsunga bo był sprawny i na nim zrobiła mi się aktuazlizacja do 717. Orginalnie z tego co czytałem ze stronki co podaliscie ma byc liteon i chodzi teraz jesli wsadze benq to czy beda działac gry z ap25
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To odal nand zobac jaki naped miales zamontowany, moze to model serwisowy z wymienionym napedem.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. CZADMAN

    CZADMAN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK smiga wszystko wsadziłem benq zrobiłem flasha LT+3.0 nagrałem płytki ihasem i smiga, a co do tej akutalizacji to pamietam że był problem z nią pierwszy raz nie chciała się zrobić ale nagrałem ją na płytke odpaliłem i poszło a następne normlanie szły z neta dzięki
     
  18. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sorry, że odkopuje, ale może komuś się przydać. Okazało się, że dobrze trafiłem z napędem, czyli fabrycznie miałem Benq VAD6038. Po przeniesieniu danych ze wcześniejszego napędu gry z AP 2.5 zadziałały - oryginały, bo przedtem oryginały nie działały na niefabrycznym napędzie. I dobrze też się stało że na Samsungu który miałem ten cały system AP 2.5 nie zadziałał tak jak na innych napędach, bo nie zostałem oflagowany. Z resztą to byłby absurd jakiś dostać flagę za granie na oryginale tylko dlatego że ma się inny napęd :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum