1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Powrót do oryginalnego FW

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez NeXuS2.0, Listopad 12, 2010.

  1. NeXuS2.0

    NeXuS2.0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hey !


    Kiedyś tam kupiłem Xbox'a z iXtreme 1.6... bla bla bla...


    Czy/Jak mogę powrócić do oryginalnego FW - tak aby grać w Black Ops i nie dostać od razu bana ?
    Chciałbym po prostu grać na XBL i zakopać wszystkie pirackie gry - (piraty ssią ogórka !).

    Miło jakby ktoś podał link'a, bo po ostatnim UPDATE forum nic nie mogę znaleźć...


    Pozdrawiam :) !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    jaki masz napęd ?
    oryginalny fw wgrywasz tak samo jak zhackowany.
     
  4. NeXuS2.0

    NeXuS2.0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    LiteON v2. Produkcja 2010 - 05.


    "Tak samo" czyli nie muszę babrać się z lutowaniem itd ?
     
  5. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko ze jezeli laczyles sie XBL kiedy miales iXtreme to masz duze szanse na to ze Cie zbanuja.
     
  7. mikesc

    mikesc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, a ja mam takie pytanie, kupilem w maju 2009 juz przerobiona konsole, teraz chce kupic oryginalne gierki (i tak duzo nie gram wiec na 2-3 gry mnie stac) i zaczac grac po necie. Problem w tym ze ponoc banuja za firmware a nie za granie na piratach. Dlatego chcialbym wgrac oryginalne firmware do mojego X-a. Nie wiem jaki konkretnie mam naped - wiem tylko ze firma to Lite-on. przerobka to ixtreme 1,51. konsola podlaczona do netu tylko raz w celu aktulizacji divxow niedlugo po zakupie. teraz sprawdzalem programem czy konsola jest oflagowana - clean.

    wiec teraz, czy mozna wgrac oryg firmware (nie dostalem go od sprzedawcy) jezeli tak to skad go wziac :) ? czy kazda osoba z allegro ktora reklamuje sie ze flas***e konsole bedzie potrafila wgrac ten oryginalny FW ?

    fajnie by bylo gdyby udalo sie konsole wrocic do stanu sprzed flashu - wtedy xbl i ciupanie po necie :D

    pozdrawiam i z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
     
  8. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ban murowany nawet po zmianie na oryginalny wystaczy ze jakas gra byla odpalona przed premiera badz duzo przeszlo ci przez x360

    z banem jest tak ze mzoesz sie połaczyc odrazu ban albo grasz grasz i np po 3 miesiącach out
     
  9. mikesc

    mikesc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no w pare gierek gralem ale czy to ma cos do rzeczy jezeli konsola nie byla wtedy podpieta do neta ? nie wystarczy np wykasowanie z dysku gier czy save'ow ? Myslisz ze jak ktos kupi konsole przerobiona, zagra w gre, wgra oryg firmaware, podlaczy do netu to go zbanuja ? w jaki sposob mieliby do tego dojsc ? konsola gdzies to przechowuje w pamieci ? co z osobami ktore kupuja np uzywana konsole i nie wiedza ze jest przerobiona, kupuja sobie oryg gierki, lacza sie z XBL i sa banowani ?

    wiem ze moglem nie przerabiac konsoli - pewnie takie argumnety padna, ale jak kupowalem to mialem okazje i konsola byla juz przerobiona - zamowiona dla znajomego ktory potem z niej zrezygnowal a ja kupilem za 70% ceny - wtedy deal wydawal sie dobry :D
     
  10. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Moim zdaniem jedyną opcją będzie sprzedanie konsoli i kupno nieprzerobionej.
     
  11. stfu

    stfu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mikesc, mam podobny problem co ty, a dokładniej miałem ;D

    Sprzedaje mojego Arcade z iXtreme 1.6 za 400 zł :)

    W piątek kupiłem na allegro SLIM 250GB, i bede na org grał (fifa, ufc) :)

    Piraty to zła rzecz ;D
     
  12. androziom

    androziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubuskie
    Jak mam przywrócić FW do liteon 74850c?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. wojto_pl

    wojto_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oświęcim ;]]
    Witam.
    Ja znalazlem sie w takiej sytacji - na poczatku ubieglego roku kupilem iksa z przerobionym juz fw. Wiem tylko ze jest to lite-on ktory obsluguje gry z wave2. Tu nachodzi mnie pytanie czy istnieje mozliwosc zmiany fw, ew wymiany calego napedu, tak by miec 100% pewnosci ze nie dostane bana? Przez konsole przewinelo sie kilka gier. Od razu zaznaczam ze zadna nie pojawila sie przed premiera. Gralem online, nie dlugo bo moze tydzien. Mialem szczescie ze nic sie nie stalo. O wiele bardziej interesuje mnie garnie przez xbl, niz ciagle klepanie tego singla : / jesli potrzebny bylby reset profili/saveow to zaden problem.

    Pozdrawiam, Wojto.

    Odświeżam
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    pewności nigdy nie ma , powrót do oryginalu to żaden problem
     
  16. wojto_pl

    wojto_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oświęcim ;]]
    Czyli wg. Ciebie lepszym rozwiązaniem będzie kupno nowej konsoli?
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  18. wojto_pl

    wojto_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oświęcim ;]]
    Nic : ]. Orientujesz się może w kosztach wymiany całego napędu? Bo rozumiem że wgranie oryginalnego FW wiąże się z większym ryzykiem załapania bana.. ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum