1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Powrót do oryginalnego nandu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zakay, Grudzień 20, 2012.

  1. zakay

    zakay Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam
    Mój problem zaczął się od tego że postanowiliśmy z kumplem przerobić sobie konsole na RGH2 obie to falcon dash 14719 cb 5773 coolrunner rev. b.
    Konsola kumpla bootuje w miarę regularnie ok 25s, jednak moja odpaliła raptem parę razy na ok 100 startów.
    Postanowiłem wrzucić oryginalny nand jadnak konsola po tej operacji nie chcę się zbootować po ok 40 wyskakują 3 czerwone diody.
    Używałem programy nandpro 2.0b 2.0e używam MTX SPI nand flasher v1.0
    używając programu j-runner(284) nie mogłem wgrać nandu przy każdym bloku wypisuje błąd.
    W jaki sposób mogę inaczej wgrać nand, aby konsola ruszyła??

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz swoje pliki oryginalne ?? jeśli tak to zrób w jrunner obraz swojego nandu zaznaczając Retail i wrzuć w konsole np z nandpro.
    Jaki masz komunikat jak w Jrunner klikniesz Get mb type daj loga najlepiej no i zasilacz wpięty w konsole ???
    Oczywiście chip odlutowany ( choćby zasilanie od niego) ??

    @ down
    wgraj czysty nand ten który odczytałeś po raz pierwszy nic nie zmieniaj w nim wskaż w nandpro ścieżkę do niego i tyle ( jeśli dalej to samo to wgrywasz nie swój )

    zrób to jrunnerem i pokaż loga

    ma sens daj znać czy wyszło
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Powrót do oryginalnego nandu

    U mnie też od kilku dni jrunner nie zapisuje nandu. Użyj Nandpro

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. zakay

    zakay Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Stworzyłem retail i wgrałem ale dalej to samo.
    Móże żle używam nandpro próbowałem komend -16w +16w i nic.
    log z jrunnera:
    Checking Console..
    Version: 01
    Flash Config: 0x01198010
    CB Version: 5773
    Falcon/Opus

    Ma ktoś może pomysł co z tym jest nie tak??
     
  6. zakay

    zakay Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Wpadłem na pomysł, może nie wpadłem ale pomyślałem o tym żeby wgrać xella zamontować chip i wgrać przez xella nand oczywiście retail, jeżeli konsola tylko zbootuje.
    Czy takie rozwiązanie ma sens bytu??

    Czy takie rozwiązanie ma sens bytu??[/QUOTE]
    Zrobiłem jak założyłem xell pomimo mojego zdziwieniu uruchomił sie od kopa podrzuciłem mu retail i nic później dump nandu i dalej to samo.
    Nie wiem co dalej z tym robić, ma ktoś może jakiś pomysł??
    Jeżeli jest ktoś z okolic Łodzi do Kogo mógłbym podjechać z tą konsolą po pomoc????:(

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: Powrót do oryginalnego nandu

    Odlutowałeś czip a przynajmniej zasilanie od niego?

    HTC Desire HD @ Tapatalk 2
     
  8. skura22m3

    skura22m3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    okolice Żywca
    spróbuj wyczyscić dane z kosci nand w nandpro komenda nandpro usb: -e16 jesli przy tej operacji bedą wyskakiwać badbloki możliwe ze uszkodziłes kość nand lub zle wlutowany spi
     
  9. zakay

    zakay Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    tak odlutowałem.

    Wyczyściłem dane z kości nand, nie wyskoczyły żadne badbloki, wgrałem na czysty nand xella a potem updflash mu wrzuciłem, wgrał i dalej to samo, 35s i 3 czerowne diody.
    pomocy!!:(
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Powrót do oryginalnego nandu

    Jaki masz kod błędu?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. zakay

    zakay Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Nie mam nic na ekranie konsola nie przechodzi momentu w którym zielone diody zataczają koło.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Powrót do oryginalnego nandu

    Kod błędu sprawdzisz przyciskiem wysuwania tacki i synchronizacji

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Odp: Powrót do oryginalnego nandu

    Wgraj oryginalny nand i odlutuj wszystkie kable od pl. Gl. a konsola sie wlaczy, nie raz mialem podobnego rroda a kod bledu to zapewne 0022

    Wysłane z mojego Samsung Galaxy S+ za pomoca Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum