1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Powrót do XboX360 po roku przerwy - HELP :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez n00beat3R, Maj 12, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie.

    Od ponad 2 czy 3 lat jestem zarejestrowany u Was na forum, lecz za nic nie mogę przypomnieć sobie maila, na którym było to konto, więc założyłem nowe :friendly_wink:. No ale do rzeczy.

    Posiadam konsolę XboX 360 Jasper z iXtreme LT+ (nie wiem, ale chyba 2.0) i dashem 2.0.13599.0. Chciałbym zaktualizować wersję dasha do najnowszej wersji, lecz boję się, że przeróbka konsoli zostanie usunięta - przynajmnije kiedyś o tym czytałem - i te gry, co mam aktualnie przestaną działać. Czy to prawda?

    Drugie moje pytanie dotyczy tego, czy w najnowsze gry, które wyszły na XboX360 (pomijając te kilka z AP2.5) dalej chodzą na tym iXtreme? Dodam, że interesuje mnie granie w gry tylko w trybie OFFLINE (bez Internetu).

    Trzecie pytanie - i tutaj mam największy dylemat - czy nowe gry muszę nagrywać za pomocą jakiejś specjalnej nagrywarki? Słyszę, że teraz jakieś dodatkowe dane są nagrywane na płytę i potrzebna jest specjalna nagrywarka. Ale słyszałem też, że nie jest potrzebna. Do tej pory nagrywałem swoim Pioneerem i wszystko działało. Chciałbym Was zapytać, jak to jest na prawdę i czy coś się zmieniło.

    Czekam na odpowiedź.
    Pozdrawiam.
    n00beat3R
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Ad.1 zaaktualizuj do dasha 16202 również posiadam lt.2.0 i nie usunelo mi przeróbki więc spokojnie aktualizuj
    Ad.2 Tak
    Ad.3 Ja osobiście po ściągnięciu przerabiam obraz w xbox backup creatorze wypalam img burnem i hula
    Mam nadzieję że pomoglem jakby coś było niejasne śmiało pytaj :)
     
    1 osoba to lubi.
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wszystko jest na forum, odpowiedz na pierwsze pytanie jest podpieta nawet w dziale...

    -- Jeżeli masz dash niższy lub równy 2.0.12625.0 aktualizacja "usunie" przeróbkę

    -- Jeżeli masz dash wyższy lub równy 2.0.13146.0 aktualizacja nie "usunie" przeróbki

    2. tak dzialaja ale niekiedy mozesz miec problemy z ich prostym uruchomieniem
    3. kilku gier z zabezpieczeniem xgd3 jak np fifa 13 czy bioshock infinite nie nagrasz zwykla nagrywarka (nagrasz ale nie bedzie ona dzialac)
     
    1 osoba to lubi.
  5. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak? Bo Ty mówisz tak, a Ty tak. Co masz na myśli, że będę mieć problemy z prostym uruchomieniem? Czy jest wiele takich gier?

    PS: Mam zaktualizować do dasha 16202, czy do najnowszego 16203? :D
    PS2: Zależy mi między innymi na takich grach, jak Forza Horizon, Hitman Absolution, MOH Warfighter czy Borderlands 2 - da się to nagrać tak, aby działało na iX LT+ 2.0?
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to mam na mysli ze bedzie trzeba kombinowac z Title Update itp
     
  7. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W przypadku tych gier, które wymieniłem tak właśnie może być?
     
  8. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Ją osobiście mogę Ci powiedzieć że spokojnie możesz aktualizowac do 16202 ale co do.16203 to pewności nie mam czy Ci nie usunie. A jeżeli chodzi o gry które podales to Forza i Hitman nagrane zwykła nagrywarka działają mi bez zarzutu , włącznie z instalacją na dysku , co do pozostałych dwóch to nie wiem bo nie grałem :pJą osobiście mogę Ci powiedzieć że spokojnie możesz aktualizowac do 16202 ale co do.16203 to pewności nie mam czy Ci nie usunie. A jeżeli chodzi o gry które podales to Forza i Hitman nagrane zwykła nagrywarka działają mi bez zarzutu , włącznie z instalacją na dysku , co do pozostałych dwóch to nie wiem bo nie grałem :p
     
    1 osoba to lubi.
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Żadna aktualizacja nie usuwa LT od 1.92 wzwyż!

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  10. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie zaktualizowałem do 16203 i wszystkie płytki działają. Dzięki wszystkim za pomoc. Będę się zabierać do nagrywania, to jeszcze pewnie jakiś problem się pojawi ;).

    Mam jeszcze pytanie co do tych Title Updates. Można je wrzucać na pendrive? Jeżeli tak, to skąd można coś takiego pobrać i o co w tym chodzi? W tutorialu odnośnie nagrywania na LT+ 2.0 link już jest niestety nieaktywny.

    Pozdrawiam!
    n00beat3R
     
  11. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Pobierasz pod media id gry. Każda gra, ma inne media id, więc szukaj do swojej wersji. Jak sprawdzić media id ? Pobierasz iso2god lub abgx360, i skanujesz obraz iso...
    XBOX 360 Update Center
    marketplace.jqe360.com | Xbox 360 marketplace Database
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum