1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prawdopodobieństwo wystąpienia RRoD`a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez estern, Sierpień 31, 2010.

  1. estern

    estern Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Na początku tematu zaznaczę, że nie znalazłem tematów z tym związanych.

    Więc tak jak w temacie. Ostatnio naczytałem się o tym ,,Czerwonym pierścieniu śmierci" i moje pytanie to:

    Czy można określić prawdopodobieństwo jego wystąpienia?

    Podam dane mojego Xbox`a:
    Konsola jest przerobiona. Płyta główna to Jasper. Sprawdzałem na zasilaczu jest: 12.1A. Xbox był kupiony w październiku/listopadzie/grudniu 2009 roku. Nie pamiętam dokładnie daty.

    Czy są z nim jakieś problemy?

    Ostatnio niektóre gry potrafią się zawieść. Większość gier chodzi płynie, lecz Fable 2 zawiesza się o 1.5 m gry. Gry nagrywam na płyty Verbatinum. te za pięć złotych, chyba dwuwarstwowe.

    Gdzie stoi Xbox?
    Boki mają maksymalny wylot ale tył jest trochę zastawiony przez półkę od biurka. Nie jest ona duża Słońce zazwyczaj nie ma dostępu oświetlenia do Xbox`a.

    No i to na tyle. Proszę was o pomoc. Chciałem dodać screeny ale telefon mi nie łączy. :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Nikłe sanse RoD'a jak masz Jaspera. Skad masz takie "dwurdzeniowe plyty" :D ?
     
  4. estern

    estern Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Nie jestem pewny jak one się tam nazywają. :D
     
  5. Pinernals

    Pinernals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jaspery są mało awaryjne, chociaż zdarzają się wyjątki, a płyty są "Dwuwarstwowe".
     
  6. w@wRzYn

    w@wRzYn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    hehe dwurdzeniowe kurcze nowa technologia płyt :)
    Nie mówcie że jak jasper to jesteś bezpieczny bo spotkałem się nie raz z rrodami an jasperkach :) Proponuje ci nei grać wogóle bo mozesz dostac rroda:D Nie no joke. Nie da sie tego zbadac. Kazda praktycznie kazda konsole to keidys czeka dlatego ja zainwestowalem w wentylacje i chlodzenie. ale nie zamartwiaj sobie tym glowy, graj i czekaj na rroda :p
     
  7. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    50 na 50 albo wystąpi albo nie ;)
    A tak na poważnie to nie martwił bym się o to na zapas.
    Jasper powinien Ci posłużyć jeszcze długo.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    na jasperach rod przkatycznie nie wystepuje, jak juz to glownie przez zasilacz. Wiec graj dlugo i spokojnie.
     
  9. estern

    estern Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Trochę mnie uspokoiliście. Zacząłem dbać o sprzęt i kiedy zobaczyłem RRoD`a trochę się przestraszyłem. Tak czy siak dziękuje za odpowiedzi.
     
  10. nvg78

    nvg78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jakie taktowanie mają twoje płyty na rdzeń ? hehe 4,2 mhz ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum