1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prawdziwe 5.1 w XBOX 360 - czy z tym zestawem coś można zrobić?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xbit, Styczeń 5, 2011.

  1. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Czy z tym zestawem:
    Kino Domowe 5.1 TUNER z RDS Mp3 DIVIX + KOLUMNY (1381757422) - Aukcje internetowe Allegro

    Można uzyskać 5.1 na Xboxie z prawdziwego zdarzenia? Jeżeli tak to na jakiej zasadzie?

    pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Musisz kupic przejsciowke na chincze. I podpinasz 2 kabelki pod xboxa, tyl do telewizora/monitora. Byl gdzies na tym forum temat razem z animacjami jak co zrobic jak znajde dodam linka ;D.
     
  4. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Aby było prawdziwe 5.1, zestaw MUSI mieć wejście cyfrowe, aby do niego podłączyć audio z światłowodu, nazywa się to TOSLink, albo inaczej S/PDIF. Slimy mają własne wyjście, a w wersjach starszych musisz wydobyć dźwięk z kabla HDMI.

    http://pl.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
     
  5. poncheck

    poncheck Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tragicznie musi grać taki zestaw poza tym, plastikowe tycie głośniczki no name made in china ;) Lepiej poszukać wzmaka porządnego w uzywce z wejściem optycznym , do tego 5 porządnych głośników(choćby zestawy samsunga na allegro spotyka się do 100zł a są niezłe do kina domowego)i jednym kabelkiem za 20 zł możesz podpiąc xa, jak dla mnie z audio albo robić pro albo wcale , ale to moja opinia ;)
     
  6. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możesz zaproponować jakiś zestaw do 300zł ;)?
     
  7. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
  8. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  9. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Z tego co ja tam widzę to jest faktycznie optyczne ale wyjście...także nie da rady tego podłączyć...
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    nie można. zestaw ma gniazdo toslink ale OUT a nie IN. więc nie podłaczysz X. ten zestaw ma tylko wejście IN 2xRCAwięc żadnego 5.1 z X NIGDY na tym sprzęcie nie uzyskasz.

    Xbit: jak będziesz kupował kino domowe z myślą podłaczenia do X'a to zawsze pytaj jakie są wejścia audio. aby wydobyć 5.1 z X'a kino domowe musi mieć wejście optyczne (optical input).
     
  11. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Aaa faktycznie - widzę, że ten TOSLink jest, ale Out. Mea culpa.
    Swoją drogą, to z **** pomysł, by w kinie domowym umieszczać Optical out. Po co ? Żeby dźwięk puścić na inne kino domowe ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum