1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prawidłowy flash - napęd "gubi" wgrany firmware :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez steven_hyde, Styczeń 30, 2012.

  1. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam problem z 74850c. Nadmienię, że flashowałem już kilkadziesiąt razy swoją konsolę i jeszcze nie miałem takiego problemu.

    Posiadam USB PORBE V3, miałem jakieś starsze LT wgrane i chcialem zaktualizować do 3.0. Dashboard najnowszy ze strony M$. Wszystko podłączyłem, odpaliłem najnowszego JF napęd wykrywa, robię INTRO DEVICE, naped przeszedl w vendore mode, phatkey, wylaczam probe, przykladam do mpx0, wlaczm probe, niby wyciagnelo klucz, usunalem probe odczekalem 5sek i... key extraction failed i napedu nie widzi. Nie moge go normalnie w vendore wprowadzic :( Probwalem "na slepo" i nic. Na szczescie mam kopie klucza. Robie liteon erase w JF, naped wchodzi w vendore mode, wczytuje oryginalny klucz, wczytuje LT+ 3.0, spoofuje klucz, write, outro i... nie widzi dalej napedu !!! Po podlaczeniu konsoli do TV - E64. Probowalem stock'a przywrocic i to samo. Za kazdym razem po udanym wgraniu flasha, weryfikacji i wyjsciu z vendore mode, JF nie widzi napedu - tak jakby nie zapamietywal wgranego FW.

    WTF ????!!!!!

    Logow zadnych nie podam, bo flasha dokonuje na lapku i wszystko robie prawidlowo !!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Masz teraz napęd 02510C, bo nowy DashBoard zmienia na taki model, więc musisz spoof'ować plik "orig-02510C-1c000.bin", który znajduje się w folderze "LiteOn_Post_13141".
     
  4. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem o tym.....

    I wgrywam LT+ 3.0 z oryginalnym kluczem, ale mimo to po udanym flashu dalej JF nie wykrywa mi napędu, a konsola wyrzuca E64...

    Ok, tego jeszcze nie probowalem...

    Zaraz sprawdze i napisze....
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    E64 oznacza wyczyszczony FirmWare.
     
  6. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Zrób sobie flash w dosflash i po problemie.
     
  7. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To tez wiem....

    A wiec zrobilem tak:

    W source wybralem moja kopie dummy.bin, w target wybralem plik orig-02510C-1c000.bin z folderu "LiteOn_Post_13141", zrobilem spoofa i zapisalem nowy fw, wczytalem do source nowy fw, w target automatycznie wskoczylo LT 3.0 i spoofnelo, wgrywam to, outro i... **** - dalej po flashu JF nie widzi napedu, a konsola wypluwa E64 !!! Jak nie ma fw w napedzie jak go flashowalem juz dzisiaj chyba z 15 razy ?!?!

    a dosflash obsluzy mi probe'a pod usb ? chyba raczej nie... Tak jak mowilem flasha dokonuje na lapku...
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To co wyskakuje automatycznie to anuluj. Wrzuć ten plik "orig-02510C-1c000.bin", który znajduje się w folderze "LiteOn_Post_13141" i klucz napędu i spoof'nij.
     
  9. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mozesz mi napisac krok po kroku co mam wczytaj w source, co w target ? Bo juz zglupialem cholera od tego flashowania dzisiaj..... :(
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobilem tak jak mowisz przy czym kopie fw mam jeszcze za czasow 74850c, bo wyciagnac fw po updacie dasha nie dalo rady z racji tego key extraction failed...

    Kod:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.92 Beta (304)
    Session Started Mon Jan 30 19:42:29 2012
    
    This is a 32 bit process running on 2 x 32 bit CPUs 
    portio32.sys Driver Installed 
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom ! 
    Found 4 I/O Ports.
    Found 0 Com Ports.
    Found 2 windows drives C: E:
    Found 0 CD/DVD drives
    
    Loading firmware file C:\Users\Pirate\Desktop\backup\Dummy.bin
    MD5 hash:  b165d839ecbf2c6ca13542cba7c76a8d
    Inquiry string found
    Identify string found
    Drive key @ 0xA030 E3AE8BF868E0F3ACEC785ADAA1CFBBA6
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D2S        7485]
    Firmware is:  DVDKey32 extract                
    Loading firmware file E:\Project X360\JungleFlasher v0.1.92 Beta (304)\Stock firmware\LiteOn (Phat)\LiteOn_Post_13141\orig-02510C-1c000.bin
    MD5 hash:  e7e0f802769fd80329784ca4b512f1a9
    Drive key @ n/a FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D2S        0251]
    Firmware is:  Stock                           
    Spoofing Target
    DVD Key copied to target
    Target is LT - ID strings not copied to Target
    
    Target rev is LT 02510C, serial info not copied
    
    Sending Lite-On-Erase request to port 0x18F0
    ..............
    Drive returned Status 0x0
    ......
    Serial flash found with Status 0x72
    Manufacturer ID: 0xEF
    Device ID: 0x11
    Flash Name:  Winbond/NEX(W25P20/NX25P20)
    Flash Size:  262144 bytes
    
    Getting Status from port 0x18F0
    SPi flash found with Status 0x72
    
    Sending Chip Erase to Port 0x18F0
    Erasing:
    Writing target buffer to flash
    Writing Bank 0: ................
    Writing Bank 1: ................
    Writing Bank 2: ................
    Writing Bank 3: ................
    
    Flash Verification Test !
    Reading Bank 0: ................
    Reading Bank 1: ................
    Reading Bank 2: ................
    Reading Bank 3: ................
    Write verified OK !
    
    Sending Vendor Outro to port 0x18F0
    
    i dalej JF nie widzi napedu...
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    port znam juz na pamiec od tego flashowania...

    pytanie tylko czy dosflash bedzie prawidlowo dzialal z usb probe v3 ?
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie wiem, ja Flash'owałem w DosFlash'u bez probe i wszystko jest ok.
     
  15. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dosflash tez nie daje rady- wykyrwa naped, kasuje flash, wgrywam ten zespoofowany, niby ok, a na konsoli dalej E64.... ;(
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyciągnij jeszcze raz klucz napędu, bo wychodzi na to, że wgrywasz nieprawidłowy OFW.
     
  17. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No jak to mozliwe zebym wgrywal zly OFW czy tez zly klucz ? Mam 110% pewnosc, ze klucz mam dobry.

    W source wczytuje dummy.bin mojego oryginalnego fw, w target podaje orig-02510C-1c000.bin z folderu "LiteOn_Post_13141", spoofuje, zapisuje pod nazwa liteon_cfw.bin i ten plik wgrywam w JF czy w dosflashu....
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przygotuj dysk startowy z pendrive i wgraj na niego DosFlash 2.0, l-o-eras.exe i liteon_cfw.bin i wgrywaj w DosFlash'u.
     
  19. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i tak jota w jotę robię...

    Nie mam już ku*wa sił do tego napędu... :(

    Przecież nawet jak ten swoj stary backup fw bym wgral to JF powinien po flashu widziec naped, czyz nie ?
     
  20. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Ludzie skoro wgrywa fw i mimo to e64 to naped uszkodzony.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mam 2 takie - uwalona elektronika

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum