1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prędkość internetu na konsoli XOne

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez KubaFreeStyle, Grudzień 11, 2014.

  1. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Hej. Mój dostawca internetu to UPC, konsola podpięta jest na kablu, porty przekierowane. Wcześniej miałem internet 60 MB/s - na konsoli w szczegółowej statystyce sieci prędkość pobierania 57-60 MB/s, czyli wszystko tak jak powinno być. Teraz zmieniłem internet na 120 MB/s, prędkości na komputerach 112-120 MB/s, a na konsoli jedynie maksymalnie pokazuje mi jakieś 90 MB/s. W czym tkwi problem? Spotkał się ktoś z czymś takim? Konsola nie obsługuje tak dużej prędkości danych? Pozdrawiam, Kuba. :)

    EDIT: Testowałem różne kable - bez zmian. Przepinałem do innych portów - bez zmian. Komputer wpinany kablem na tym samym porcie bez problemu osiąga 118 MB/s... WTF? NAT otwarty w całości. Gdzie się podziewa te 30 MB/s?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Kiedyś MS ograniczał maxymalną prędkość na livie z powodu problemów/awarii itp. Możliwie, że w tym przypadku coś im się jeb**. Poczekaj kilka dni albo zadzwoń do dostawcy w celu informacji czy u nich wszystko masz pootwierane.
     
  4. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    U dostawcy wszystko ok, skoro na tym samym porcie wpinam kompa i prędkość jest taka jaka powinna być. Wpinam konsolę, robię test prędkości i pokazuje 90 MB/s... Jutro zadzwonię do supportu microsoft, zobaczymy co powiedzą...

    EDIT: Może ktoś ma neta 120 MB/s i może zrobić test i podać download, upload, utratę pakietu i MTU?
     
  5. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Ja mam upc 120 i tez tak mam, podejrzewam ze xone ma kartę obsługująca do 100mbit a w komputerze masz do 1gbita
     
  6. pegula0

    pegula0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Internet UPC 120 MB konsola podłączona kablem szybkość pobierania 116.99 ,szybkość przesyłania 9,76 , utrata pakietu 0%, MTU 1480, opóźnienie 188. Ale i tak np w cod AW mam opóźnienia moja własną teoria to łączy nas z serwerami Xbox one najbliżej miejsca zamieszkania , ja najczęściej gram z Francuzami moja lokalizacja Warszawa .
     
  7. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    @Famous, jak widać kolega @pegula0 ma 117 MB/s, więc teoria o słabej karcie w konsoli odpada, poza tym widziałem kiedyś screen prędkości i ktoś miał 186MB/s... Ciekawe co u nas nie gra... Pegula0, jaki masz router? Taki biały duży Thomson z dwoma antenkami? Może powrzucałbyś screeny co masz poustawiane w routerze.
     
  8. pegula0

    pegula0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam białego Thomsona 2 antenki jedynie co zmienilem to DMZ host :adres konsoli,firewall Off,UpnP Enable zaznaczone czasami tez mam spadki szczególnie wieczorem ale to na chwile ,myślę ze może to wina UPC .
     
  9. pegula0

    pegula0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A po ustawieniach miękki reset tchomsona 30 sek z kontaktu wtedy zapamiętuje.
     
  10. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Wrzuć screen co masz zaptaszkowane w tych ustawieniach gdzie jest uPnp :)
     
  11. pegula0

    pegula0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustawienia thomson
    zakładka Advanced DMZ Adress........(adres twojej kosoli)
    zakładka Firewall Firewall protection OFF
    zakładka Advanced UPnP Enable (zaznaczone enable ) 6 od góry
    inne ustawienia są takie jak fabryczne
     
  12. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Mam tam zaznaczone wszystko oprócz Remote Config Management oraz SIP.
     
  13. pegula0

    pegula0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tez , czasem jak sciagam ******** to tez obcina mi łącze to po skończeniu ściągania odlaczam na 30 sek modem ogólnie nie jestem zadowolony z Thomsona.
     
Wczytywanie...

Poleć forum