1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prędkość odczytu napędu, Samsung, iXtreme LT?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez .kcp, Styczeń 11, 2011.

  1. .kcp

    .kcp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie.
    Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że próbowałem znaleźć podobny temat, ale wyniki wyszukiwania są zupełnie nietrafne.

    Chcę zapytać - czy istnieje, a jeżeli tak to jak to zrobić, sposób by zmniejszyć prędkość odczytu (czytałem, że domyślna to 12x) w napędzie Samsunga przy przeróbce iXtreme LT? Jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić? W JungleFlasher takiej opcji nie znalazłem. Trafiłem za to w sieci na temat w którym były podane różne wersje Xtreme (bodajże 5.2) i to literka na końcu mówiła jaką prędkość odczytu zaserwuje firmware. Jak to zrobić na iXtreme LT?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie mozna, poniewaz taka zmiana powoduje ze flash jest w pelni wykrywalny przez MS.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  4. .kcp

    .kcp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm... a więc w takim wypadku najlepszym wyborem do gry offline będzie Xtreme 5.3B?

    Dzięki za odpowiedź.
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A dlaczego chcesz zwolnic predkosc odczytu ?
     
  6. .kcp

    .kcp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gram głównie z dysku, a mniejsza prędkość odczytu radzi sobie całkiem dobrze z rysami. Kupując konsole dostałem w gratisie masę gier. Niestety w różnym stanie i tylko część z nich działała tak jak powinna. Kiedy chciałem pograć w CoD4 po dosłownie paru minutach grania wyskakiwał komunikat, bym przeczyścił płytę szmatką. Gry również nie dało się zainstalować. Była to ewidentnie wina płyty, posiadała całkiem sporo rys mniejszych i parę większych. Chodzi głównie o to, że na iXtreme 1.61 po wielu próbach instalacji CoDa napęd nie "wkręcił się na wysokie obroty" tylko działał tak wolno, że nie byłem go w stanie usłyszeć. Skutek tego działania? Po 45 minutach instalacji mogłem grać bez większych problemów. Także jestem niemal pewien, że ograniczenie prędkości odczytu w moim samsungu da podobne rezultaty w innych grach, i po prostu będę mógł skorzystać z z"gratisów".
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    To nie ma sensu. Naped ogolnie jest wybredny co do plyt, ale pamietaj ze ta rysa moze byc nawet mala, ale jak trafi w dobre miejsce to plyty kompletnie nie da sie odczytac.
    Cena plyty przy cenie oryginalu to jest nic, wiec najlepiej przegraj te gry na nowe plyty. Lepiej ci to wyjdzie niz reflash.
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  9. .kcp

    .kcp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam nowy napęd w konsoli. Tzn. prawie nowy, był używany przez miesiąc, a później przy próbie flashowania - ktoś go rzekomo "uwalił". Nie wiem, czy da się kompletnie wykończyć elektronikę, ale podobno była niesprawna. Także wziąłem elektronikę ze swojego starego, przełożyłem i wszystko działa jak należy, żadnych - jak to miałem na starym napędzie - "grinding noise". Płyty ogólnie czyta dużo lepiej, ale i tak ten problem występuje.

    Warto regulować laser na niemalże nowym napędzie (a na pewno nowszym niż konsola)? To chyba dość znacząco wpływa na jego żywotność prawda?
     
Wczytywanie...

Poleć forum