1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Premium bez hdmi ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pawel92g, Grudzień 12, 2008.

  1. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z serwisu u jakiego kupuje konsole facet powiedział mi przez tel. , że to Premium z lipca 2007. Więc co do tego mam następujące pytania.;)

    Czy to wersja z poprawionym chłodzeniem?
    Mówił, że to 60gb czy to prawda? Bo w wikipedi pisało, że nie.:confused:
    Czy ona ma wyjście hdmi?
    Jak nie będzie hdmi to czym mam to podpiąć, aby obraz był taki jak w hdmi?

    Z góry dzięki za odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
  4. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tyle, że nie widzę, żeby mój lcd miał wejście na component ;( tam dają z 7 wejść, a mój tv ma 5 wejść. (znaczy tych do kabla)

    1.A jak kupię VGA to mam to samo co hdmi?
    2.Jak mam przerobioną i mam ten stary frimware. Konsola mi padnie, zgrywam stary frimware i wysyłam na gware. To dojdą do tego ?
     
  5. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    component to są 3 chinche (zielony, czerwony, niebieski), a dzwięk jest doprowadzany dodatkowymi 2 przewodami (czerwony i biały).
    1. a co rozumiesz przez "to samo co hdmi"? spotkałem się z opinią że na vga wygląda lepiej niż na component, ale hdmi jest wygodniejsze gdyż oferuje wysoką jakość obrazu wraz z dzwiękiem.
    2. jak będą chcieli to dojdą do tego, narazie tego nie praktykują
     
  6. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli mówisz, że pod mój lcd podłączę componenta ?

    Piszę z drugiego konta. ponieważ tamto przestało działać:eek:
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    component+audio czyli 5 wejść typu cinch:
    czerwony, zielony, niebieski (component)+czerwony, biały (audio).

    jak coś takiego masz w tv to nie ma problemu
     
  8. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    te wszystkie mam, ale niebieskiego brak ;( Może są jakieś przejściowki ?
     
  9. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    a możesz zrobić fote i wystawić?
     
  10. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o źle patrzalem jeszcze zielonego brak... jest:2xbiały,2xczerwony,żółty,
     
  11. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    obcy dzieki, że się tak interesujesz. Chętnie wstawie foto, ale pod wieczór.

    Aha jeszcze nie na temat. Jak wstawić to foto na forum ;d
     
  12. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cale te zamieszanie, bo kupilem xboxa premium(ciotka to za mnie zrobila) i jest z lipca 2007 .
    Liczylem na arcade to kupilem kabel dvi-hdmi.

    Na wielu fotach w google.pl widze ze hdmi jest od 04.07.07 czyli ja mam hdmi- bo na wielu forach czytam, że jest od sierpnia 2008. Jak to jest?
     
  13. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    dobra już nie wstawiaj. już wiem o co chodzi. nie masz wejścia component. to o czym mówisz to jest zwykłe wejście audio-video. ale w zestawie jest przewód który umożliwia podłączenie się pod to :D
     
  14. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawa wyglada tak: facet mial dzisiaj przerobic ,ale stwierdzil ze to jakas lepsza wersja i musi cos sciagnac z neta. Jaki ma to naped ,czytalem cos o tym w sklepie powiedzial ze jest to PREMIUM 60 GB, czyli z założenia wyszlem że to wersja z sierpnia 2008 r..Lecz po zaniesieniu konsoli do przeróbki gosc powiedzial ze to lipiec 2007r ,czyli 20GB i nie liteon. CZy bios wgrywany do konsoli jest inny w przypadku np.samsung ,hitachi (podobno jakieś luty):confused:
    Wogóle ta cała sprawa jest taka zagmatwana ze głowa mała:mad:
    A obraz na moim TV bedzie zapewne gorszy jak nie podlacze tego przez component bo sie nie da tylko przez AV
    Istnieje pewnie kabel VGA ktory kosztuje ponad stowe , a mnie ch..strzela

    Ale kupiłem kabel DVI-Hdmi i to pewnie na tym nie pojdzie
     
  15. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    prawde powiedziawszy nie wiem o co Tobie chodzi z tą przeróbką. na konsoli z tyłu masz datę produkcji więc nie wiem w czym jest problem aby to sprawdzić. a kabel nie kosztuje stówki... http://www.allegro.pl/item499063363_kabel_vga_audio_do_xboxa_360_gold_robson.html
     
  16. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja sam nie wiem. Bo jej sam nie kupowałem, tylko poręczyciele. Jak będzie konsola, to będę się martwił. A ten kabel co podrzuciłeś chciałem kupić, ale na jednym z forum wyczytałem, że do podróbka i mam się tego wystrzegać.
     
  17. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
  18. Rumcajz

    Rumcajz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki, Konsolka dawno kupiona i facet przerabia. Tylko nie widziałem tej konsoli i denerwują mnie te pytania. Czy mam to zasrane hdmi i nowe chłodzenie. Facet może, źle datę odczytał i mam z lite-on to bym się cieszył.

    Tak powiedział ciotce przy odbiorze:
    Przeliczyłem się jest to najnowszy model(premium 60gb niby) i muszę sciągnąć część z internetu. (odbierała rodzina to nie zrozumieli go ;d ) gdyby powiedział napęd to by było wszystko jasne. A tak dalej się wkurzam na niego. Konsolkę dostanę dopiero w pon. bo wtedy będzie przerobiona.

    A pady przewodowe nie orginalne można gdzieś zakupić?
     
  19. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
  20. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Już po wszystkim ;] Premium bez hdmi ;/ ale kabel vga w drodze.. hdd 20gb

    Nic, ale rozgrywka mile mnie zaskoczyła i konsolka jest głośna, ale tylko w nocy ;d

    Za dużo się tym RROD przejmowałem, bo sama konsolka mi się z tym kojarzy;]
    Ale to mam nadzieję, że wyolbrzymiony problem, więc jestem w miarę spokojny.

    A mam pytanko.. Mam nagranego dasha na płytkę i konsolka pokazuje mi, że jest dużo plików multimedialnych, ale nic się nie włącza. To normalne ? :]
     
Wczytywanie...

Poleć forum