1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Premium czy Arcade ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez InTouch, Marzec 14, 2010.

  1. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam możliwość kupna konsoli Xbox 360 Premium 20Gb.Konsola jest używana, jakie są różnice pomiędzy Premium a Arcade ? Wiem tylko tyle że Premium ma dysk 20Gb i słuchawki...Czekam na porady :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Premium ma jeszcze chromowaną tackę. Tyle z różnic..
     
  4. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W Media Markt mówią że Premium jest najgorszym ze wszystkich modeli Xbox 360, więc postanowiłem chwilkę nad tym posiedzieć
     
  5. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Premium ma 60 GB dysk

    Czym argumentuja to ze jest najgorsza wersja ?
     
  6. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie koniecznie nowsze wersie Premium'a mają dysk 20Gb (Tak wyczytałem na Wikipedi).
     
  7. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorqa jeśli się pomyliłem.
     
  8. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Największa różnica to właśnie dysk. Jeśli kupisz Arcade to nie będziesz mógł zgrywać na niego gier, ściągać dem i innych rzeczy. Najlepiej też żeby konsola miała płytę główną Jasper, wtedy masz pewność że tak prędko nie fiknie.
     
  9. Szolder

    Szolder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    262
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    dysk do arcade zawsze mozna dokupic :p ja osobiscie kupiłem sobie Arcade i zamierzam teraz dokupić dysk :)
     
  10. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam pewności czy to Jasper.Czytałem co robić aby konsola długo służyła.A więc lepiej kupić Premium ?
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wystarczy policzyć : jeśli obie konsole to Jasper i jeśli suma Arcade + dokupienie HDD jest niższa niż całego gotowego zestawu Premium to bierz Arcade i dokup HDD jeśli nie to kup Premium .

    Aha i to starsze wersje Premium miały 20 GB dyski a nowsze 60 GB .
     
  12. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli raczej nie znajdę w wersji 20Gb płyty głównej Jasper ?
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Możesz znależć , bo czasem nieuczciwi sprzedający przekładają dyski 60 GB na 20 GB choć oryginalnie w nowszym Premium powinien być 60 GB .
     
  14. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Słyszałem że jest możliwość wymiany takiej płyty.Czy ktoś to robił i wie ile taki "zabieg" kosztuje ??
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wymiana płyty głównej kosztuje prawie tyle samo co kupno konsoli więc nie wiem czy jest sens ...Poza tym bez przesdy , jak kupisz Falcona też raczej nie padnie na RRoD po miesiącu ...
     
  16. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Róznice to: Premium ma chromowaną tacke,ma dysk a arcade memorke i to chyba wszystko ;) ja bym premium brał ;p
     
  17. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    btw.jak chcesz mieć dysk 20 GB i płyte jasper to kup Arcade i dokup dysk ;) takie dyski na allegro za 70zł nawet są ;P
     
  18. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem z tego co czytałem na wielu stronach reszta(oprócz Jasper)płyt głównych jest bardzo narażona na przegrzanie.
     
  19. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Niby tak . Ale juz zdarzały się przypadki RRoD i podobne na Jasperze . Sam mam Falcona i gram czasem po 4-5 godzin non-stop .
     
  20. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, postaram się dowiedzieć jaka jest płyta główna i zobaczę co dalej :p.
     
  21. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Człowieku weź sobie arcade jaspera na raty za 690 zł, rat sobie weź nawet 30 jak masz mało kasy wyjdzie ci po 27 zł miesiecznie około zależy jaki procent, licze że 1,3. Dokup sobie dysk i tyle w temacie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum