1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pro Evolution Soccer 2015 nierozpoznana płyta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez denioksg, Listopad 14, 2014.

  1. denioksg

    denioksg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam mianowicie taki problem mam nagraną grę wyzej wymieniona ihasem pod lt 3.0 mimo wszystko jednak gdy probuje odpalac na konsoli wyskakuje mi nierozpoznana płyta czy ktos wie moze o co z tym chodzi wczesniej mialem to samo z fifa 15 i nic;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jagos

    jagos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ten sam problem opisywałem już tutaj:
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...e-touch-3-0-dysk-nie-jest-obslugiwany-204196/
    Próbowałem też wypalać Pesa, z tym samym skutkiem, co u kolegi denioksg. Dodam, że próbowałem wypalać inną grę (Borderlands: Pre-Sequel) nagrywarką z laptopa z wgranym burnermax payload tool. Rezultat był ten sam, choć gra wypalona na laptopie nawet nie chciała się do końca zainstalować na dysku (komunikat o zarysowanej płycie) ,w przeciwieństwie do tej wypalonej iHasem, która chociaż dała się zainstalować. Coraz więcej ludzi ma podobne problemy z najnowszymi wstawkami. Może niedługo doczekamy się jakiegoś logicznego wyjaśnienia, co nagle się stało, że nie możemy poprawnie wypalić żadnej nowej gry.
     
  4. mesmi8

    mesmi8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzisiaj zaciągnąłem również długo wyczekiwanego przeze mnie PES-a. Efekt jak u Panów powyżej. Nagrywarka Ihas524b, płyty Platinum Ritek,z którymi nie miałem nigdy żadnych problemów a mimo to fail przy 3 próbach wypalenia obrazu. Zmieniłem nawet ustawienia EEprom na inne,których używałem jakiś czas temu ale też nie pomogło. Z ostatnich gier nagrywałem jedynie Obcy: Izolacja i wszystko było Ok. Może przyczyną jest to że nie ma danych na temat obrazu w ABGX? Bo przynajmniej u mnie nie było... Ktoś już ogarnął ten problem?
     
  5. mesmi8

    mesmi8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Panowie,znalazłem przyczynę. Obraz nie przechodził weryfikacji topologii danych w abgx. Wystarczy we właściwościach pliku ISO odznaczyć opcję "tylko do odczytu" i przepuścić jeszcze raz przez zaktualizowanego(!!!) abgx i dogra topologie!!!!


    Sory za posta pod postem. ;)
     
  6. bagir

    bagir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    u mnie to nie pomaga - obraz cały czas nie przechodzi weryfikacji (screen powyżej) jakieś pomysły ?
     
  7. jagos

    jagos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie żaden z obrazów gier, których nie mogę wypalić, nie miał zaptaszonej opcji 'tylko do odczytu'. Topologia dogrywa się normalnie, wiec problem musi leżeć gdzie indziej. Pytanie - gdzie?
     
  8. bagir

    bagir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    [​IMG]
    zobacz na screena = tu leży problem raczej, pytanie jak go rozwiązać ?
     
  9. mesmi8

    mesmi8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie na tą chwilę jedyny problem to brak informacji o kopii w bazie abgx....
    Dzisiaj po pracy zaopatrzę się w płytki esperanaza,spróbuje wypalić.
    Może masz coś źle ustawionego abgx?
    Jagos jak u Ciebie? Tak samo jak u kolegi?

    Mój screen:
    [​IMG]
     
  10. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  11. mesmi8

    mesmi8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wczoraj późnym wieczorem PES 2015 nie było jeszcze w bazach abgx,dzisiaj się coś zmieniło?
     
  12. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  13. jagos

    jagos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dopiero się zorientowałem, że o ile plik iso gier (Call of Duty, Borderlands pre-sequel) sam w sobie nie ma zaptaszonej opcji 'tylko do odczytu', to już cały folder z grą jak najbardziej. Może w tym tkwi problem. Odptaszyłem, przepuściłem przez zaktualizowanego abgxa i aktualnie jestem w trakcie wypalania. Zastanawia mnie tylko fakt, że po ponownym kliknięciu prawym przyciskiem w folder z grą opcja 'tylko do odczytu' znowu jest zaptaszona. Zastanawiam się więc, czy w trakcie przepuszczania obrazu zmiany obowiązywały. Dam znać.
    EDIT: Znowu przepuściłem obraz przez abgxa, elegancko dograł topologię, a po weryfikacji wypalonej gry abgxem mam komunikat 'topology data is blank'...nie ogarniam tego już...jest to samo, co było, więc gra na pewno nie ruszy.
     
  14. mesmi8

    mesmi8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie odznaczenie opcji "tylko do odczytu" dało efekt! Obraz przepuszczony przez abgx nie przeszedł jedynie końcowej weryfikacji danych,po za tym OK. Płytka wypalona i w końcu mogłem zasiąść do nowego PES-a. :)
    Pokombinujcie z tym "ptaszkiem",miałem przecież ten sam problem i to było przyczyną. Powodzonka!

    drzazga-ta stronka nie działa odkąd padła domena strony abgx,teraz żeby dowiedzieć się czy są aktualizacje w bazie obrazów trzeba za każdym razem ściągać na nowo plik .ini
     
  15. tulio

    tulio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Panowie wiecie juz jak trzeba nagrac zeby gra chodziła ?? tradycyjna opcja wywali mi komunikat - "Dysk nieobsługiwany "
     
  16. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    napisz co dokładnie robisz - krok po kroku żeby ją wypalić - będzie łatwiej Ci pomóc

    (musisz zrobić ABGX fix'a - inaczej nie nagrasz poprawnie - choć na razie serwer abgx jest offline )
     
  17. tulio

    tulio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w skrócie wszystko to samo co z FIFA 15. nagrałem juz kilkanascie gier a ta mi własnie nie idzie ;/ poniewaz dysk nie jest obsługiwany ;/
    czyli narazie puki strona abgx jest offline nic nie zrobie ??
     
  18. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    nie PÓKI co nic nie zrobisz
     
  19. tulio

    tulio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i własnie sie dowiedziałem ze sie Jednak Mylisz- ;) bo mozna pobrac z innej strony bede próbował cos z tym zrobic.
     
  20. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to podaj od razu na forum tą stronkę - a nie ...
     
  21. tulio

    tulio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NIe wiem czy Administratorzy nie beda mieli nic przeciwko ze reklamuje Inne Forum.
    Wystarczy wpisac w google
     
Wczytywanie...

Poleć forum