1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Probelm z aktualizacją oprogramowania.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez znaki, Kwiecień 6, 2010.

  1. znaki

    znaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    Witam.

    Dziś przed pracą miałem niecny plan pogrania sobie w MW2 multi, niestety nie udało się. Przy Włączaniu konsoli wyskoczyła mi informacja o tym że jest dostępna aktualizacja oprogramowania boxa i czy chce się jej podjąć. Po długim namyśle zdecydowałem się podjąć tego wyzwania. Kliknąłem tak i po 2-3 minutach wyskoczyło okienko że nie można zaktualizować boxa ponieważ nie ma połączenia z netem. No cóż dziwna sprawa ponieważ konsola zawsze sama łączyła mi się z netem przy włączaniu. Pomyślałem co mi tam spróbujemy połączyć się poprzez ustawienia konsoli "Przetestuj połączenie z xbox live". Wszystko ładnie się łączy tzn konsola > sieć > internet lecz gdy dochodzi do łączenia z xbox live pasek postępu zatrzymuje się na połowie i w tym momencie wyskakuje znowu informacja o dostępnej aktualizacji, która to uniemożliwia połączenie się z usługą. No i tak powstaje błędne koło próbuje się połączyć wyskakuje aktualizacja która uniemożliwia mi połączenie się z livem i nic na to nie moge poradzić.

    Jakieś pomysły, sugestie ? Będe bardzo wdzięczny za jakiekolwiek rady.

    ps. konsole łącze z netem poprzez kabel z notebookiem. Z siecią raczej nie ma problemu bo zarówno komputer wyszukuje konsole jak i na odwrót.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Saladir

    Saladir Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możesz poczekać troche i spróbować dokonać aktualizacji offline po czym się normalnie połączyć z netem :>
     
  4. znaki

    znaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    Byłbym rad gdyby ktoś wytłumaczył mi jak dokonać tej aktualizacji offline, szukałem info po necie ale nic sensownego nie znalazłem, albo podrzucił mi linka z wyjaśnieniem co i jak.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    rozpakować wgrać na pendrive lub płytę włączyć konsolę. Przy włączeniu zapyta o aktualizację
     
  6. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
  7. znaki

    znaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    Niestety lipa. Ściągnąłem, rozpakowałem, nagrałem wypakowany plik, zakończyłem sesje. Próbuje odpalić na konsoli i nic się nie dzieje.
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Xbox.com | New Xbox Experience jest już dostępny tutaj!
    Na tej stronie nie ma tej najnowszej aktualizacji, jak stąd ściągałeś to dlatego nic się nie dzieje. na forum są linki do nowego dasha.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  10. znaki

    znaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    Kurde mam już dosyć tego urządzenia.

    Pobrałem tego dasha i nagrałem go na pena: http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/dashboard-2-0-9199-0-faq-i-problemy-50068.html#post402939

    lecz nic to nie dało nadal nic nie wyskakuje, układ plików i nazwa folderu jest poprawna.

    Pogrzebałem więc troche po konsoli i wszedłem w dane systemowe gdzie pisze jak byk że "
    Interfejs główny: 2.0.9199.0"

    więc taki jaki chyba powinien być i taki jaki ściągałem. Nie zmienia to jednak faktu że dalej włącza mi się komunikat o dostępnej aktualizacji i dalej nie moge się połączyć z live"m
     
  11. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    sprawa jest taka : oficjalnie nowy dashboard nie pojawił się na stronie microsoftu, to co jest w necie to prawdopodobnie akutalka, którą ktoś wydobył ze swojej konsoli i wrzucił na net - jest inna możliwość? Na razie CI co się nią zachwycają to ludzie albo którzy pociągnęli ją oficjalnie z XBX LIVE, albo Ci którzy nagrali na pena umieszczoną w sieci wersję i chyba do tej grupy zaliczają się CI co mają bana i brak możliwości połączenia z internetem przez konsolę. Pytanie czy ta aktualizacja dostępna do nagrania na pendrive, cd/dvd lub jeszcze jakiś inny nośnik jest na tyle poprawna, że przy połączeniu z XBX LIVE system twierdzi, że aktualnie w konsoli jest najświeższa wersja....
    Moim zdaniem jeśli masz takie cyrki, a nie masz sflashowanej konsoli powinieneś odnieść się do m$ wspominając oczywiście o pierwotnym problemie, a nie o zabawach z pendrivem.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    widocznie duzo ludzi siedzi na live. Ja tak nieraz mialem. Poznij sprobuj sie polaczyc to pobierze te awatary i bedzie ok.
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ja dzisiaj zaktualizowałem Xboxa 360 łącząc się z XBL i wszystko śmiga, jak masz nieprzerobioną konsole to dzwoń do MS w tej sprawie albo czekaj aż aktualizacja pojawi się na ich stronie
     
  14. znaki

    znaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    no dobra ciekawe co będzie dalej, i kiedy taka poważna firma podejmie się skomplikowanej operacji umieszczenia pliku ok 100mb na swojej stronie :(

    co mi da zadzwonienie do M$ ? powiedza że live jest nie dostępny w polsce i tyle
     
  15. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    good point, w takim układzie trzeba czekać na oficjalna aktualizację która albo pojawi się na stronie, albo z jakąś nowszą grą.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokładnie tobie tylko brakuje Avatarów. Masz 128MB wolnego miejsca? załącz region konsoli taki jakie masz konto xbox live, porty otwarte(to wszystko co możesz zrobić przez live). Inne wyjście update w nowej grze która wyjdzie i 3 możliwość kiedyś zrobią upload na stronie xbox.com(szybko to nie będzie):D
     
  17. znaki

    znaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    Racja. Aktualizacja mi się zainstalowała automatycznie (nawet nie wyświetlając komunikatu o instalowaniu), brak avatarów, włączyła się możliwość używania pendrivów jako hdd. Niestety uniemożliwiło mi to również łączenie się z xbox live. Pytanie tylko czy jeśli wyjdzie na xbox.com oryginalna aktualizacja to zechce się ona zainstalować skoro niby mam już aktualną wersję (no chyba że da się zainstalować starą wersję systemu z powrotem ?). Poza tym trochę kicha czekać miesiąc aż im się zechce wrzucić mały pliczek na strone, niby mam live na cały rok ale szkoda "zmarnować" jeden miesiąc za który już zapłaciłem.
     
  18. wieo

    wieo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pytanie do nowego dasha czy jest mozliwosc skopiowania filmu z pendriva na dysk konsoli?
    Pozdrawiam
    Wiechu
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Aktualizacja nie będzie się chciała już więcej instalować, zainstalują się same Avatary, będzie wyglądać to tak YouTube - 20100407016.mp4 . Można je do woli instalować
     
  20. konrad767

    konrad767 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mógł bys wstawic ta aktualizacje na net i dac link? Z góry dzieki
     
  21. znaki

    znaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    Jeśli to ty robiłeś ten filmik to może podrzuciłbyś link do tej aktualki, bo zdaje się że rozwiązałoby to mój problem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum