1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Probem z wypalaniem!!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Razak, Lipiec 7, 2009.

  1. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Witam,jestem nowy na forum ale nie noobem,mam doświadczenie z konsolami dość duże,Otóż problem polega na tym kupiłem kiedyś płyty z verbatima 2,4 miałem obraz gry wszystko elegancko się nagrało ale!!,płyta w napędzie konsoli nie działa jak ma,płyta nie działa z stała prędkością,co chwilę wywala błąd że mam wyczyścić płytę,pewien kumpel wypalił mi forze 2 i bioshocka ale u niego,wszystko miodzio stała prędkość obracającej się płyty,żadnej ścinki itp,więc postanowiłem zmienić napęd z LG GSA-4167B na NEC 5500 chyba już nie pamiętam nagrało się na niej wszystko ale znowu nie działało na konsoli dobrze!!,nagrywałem clonem cd i imgburn na 2,4 i nic ustawienia na 4167 coś tam już nie pamiętam co może być nie tak tamte gry działają miodzio a te co ja nagram to syf!,Proszę o pomoc,pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    skoro wyskakuje komunikat by wyczyścić płytę to jednak możesz mieć za stary fw uaktualnij na nowego ixtema i problem zniknie :p
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    co ma ixtreme do błedu wyczyścić płytę?????
    popróbuj na innych nagrywarkach
     
  5. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    skoro wyskakuje komunikat by wyczyścić płytę to jednak możesz mieć za stary fw uaktualnij na nowego ixtema i problem zniknie :p

    napisałem że nie zawsze to wyskakuje tylko czasami.

    co ma ixtreme do błedu wyczyścić płytę?????
    popróbuj na innych nagrywarkach


    z kąd mam wiedzieć?,płytka nowa lśni czystością,już 2 nagrywarkach próbowałem
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moja wypowiedz "co ma ixtreme do błedu wyczyścić płytę?????" była odpowiedzią na post czachadymi89

    odpowiedz brzmi nic :)

    Co do twojego postu to słaba nagrywarka albo płyty albo laser ci pada w konsoli. musisz sobie sam na to odpowiedzieć droga eliminacji. :)
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    a napęd w konsoli?
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Po pierwsze zerknij na optyke napedu w konsoli jesli jest ok to zmien palnik na pionka ;)
     
  9. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Właśnie kilka dni temu czyściłem konsole napęd i w ogóle,żadnych uszkodzeni nie było,tak jak pisałem te 2 płytki forza 2 i bioshock nagrywał mi kumpel są to philipsy 2,4 i działają aż miło!,oryginalne gry wcześniej też działały bez problemu nie rozumiem co może być nie tak!już 2 nagrywarki a dalej to samo,hmm macie jeszcze jakieś propozycje panowie?
     
  10. Madlax

    Madlax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może spróbuj nagrać na innej płycie z prędkością x4.
    Kup w innym sklepie verbatima, może masz trefne sztuki.
     
  11. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    A więc tak najpierw miałem płyty z dvd z auchana miały takie jakieś dziwne fale na powierzchni zapisu jakby ktoś ją dał do bardzo ciepłego miejsca,też do niczego nie były potem kupiłem,platinumy i tdk i to samo potem na allegro verbatimy to samo,potem omega hehe to w ogóle nie działało,z tego co ja wiem jak płytka jest podpisana na x8 to jej minimalny zapis to 4x czy 2,4x?,panowie sam nie wiem co już robić już tyle wywaliłem kasy na te płyty że szok!
     
  12. Madlax

    Madlax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może faktycznie ci napęd podupada w konsoli.
    Sprawdź czy na filmach dvd też się tnie.
     
  13. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Właśnie nie sprawdzałem!,zaraz sprawdzę i napiszę
     
  14. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    zmień nagrywarkę na pioneera powinno pomóc,jaki napęd w konsoli?
     
  15. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    napęd samsung m28
     
  16. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    spróbuj wypalić płytę na pioneerze,samsungi są często wybredne co do nagrywarek
     
  17. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    ok więc sprawdziłem na 2 filmach jeden kopia drugi oryginał,najlepsze że ta kopia była na płycie z blupopa hehe a wszystko śmigało aż miło żadnej ścinki
     
  18. Madlax

    Madlax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmień nagrywarkę, nie koniecznie na pioniera. Ja używam Asusa i też jest dobra:)
     
  19. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    okey zobaczymy jak będzie,dla wszystkich podziękowania
     
  20. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    zapomniałem dodać!czy także może to być przez to że mam stary system xp?z 2002 roku?
     
  21. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    raczej nie ma to znaczenia,ważniejszy jest fw nagrywarki
     
Wczytywanie...

Poleć forum