1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem 3rrod

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Hexor, Czerwiec 30, 2010.

  1. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Witam!
    Czy ktoś wie jak naprawić rroda o kodzie 0002. Wiem że jest to problem z zasilaniem. Na zasilaczu świeci się żółta diada. Z góry dziękuje! Wiem, że było to wałkowane, ale nie ma napisane jak to dokładnie zrobić.
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    0002 To problem z zasilaczem. Spróbuj na innym, lub wymień ten.
     
  4. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
  5. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Moim zdaniem, albo masz źle wsadzoną koncówkę do konsoli, albo zasilacz uszkodzony.
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    0002 to błąd zasilania CPU. Zasilacz jest ok. Musisz sprawdzić wszystkie mosfety od zasilania CPU, kondensatory elektroliczytyczne czy któryś nie cieknie, a dopiero później wylutować CPU i zrobić reballing.
     
  7. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Hmmm
    Jak mam zasilacz 203w i podłącze na chwilę 175w to coś się stanie ?
    Jest może jakiś video poradnik albo jakoś dokładniej wytłumaczone???
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli to falcon lub nowszy model to możesz podłączyć zasilacz 175 W, ale do wcześniejszych modeli chyba nie pasuje nawet wtyczka.

    Co do tutoriali to nie widziałem żadnego dobrego na ten temat i co gorsza dużo poradników pisze że to problem z interfejsem sieciowym :eek: więc jeżeli nie wiesz jak sie do tego zabrać to lepiej dać do dobrego serwisu. Przypomniałem sobie że może to być zwarcie przez radiator nad CPU który może dotykać kondensatorów ceramicznych. Spróbuj zdjąć radiator i odpal konsole. Jak wyskoczy dalej 0002 to do serwisu, a jak ruszy ale sie przegrzeje to zmień paste i uważnie zamocuj radiator.
     
  9. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Aha który dokładnie to jest ten radiator ???
    [​IMG]
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    na środku masz dwa duże radiatory. Lewy jest od GPU, prawy od CPU. Zdejmujesz ten prawy.
     
  11. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Ok dzięki za pomoc jak coś będę pisał :)
     
  12. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
  13. Bride

    Bride Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Wie ktoś jak naprawić rroda 0020 ?
     
  15. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    0020 to błąd GPU. Jeżeli w środku nic nie zwarłeś przez przypadek to masz zimne luty pod GPU i robisz reballing lub reflow. Jeżeli zwarłeś i potem był ten błąd to GPU do wymiany.
     
  16. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Są może jakieś poradniki lub video poradniki jak tego dokonać ?
     
  17. kamilkosz

    kamilkosz Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie wiesz pod ktorym radiatorem jest gpu, a chcesz sie brac za rebaling ? :) poza tym, masz sitka i inne pierdólki ? zapewne nie. Prof. rebaling kosztuje 200zł, osobiscie bym wolal zaplacil, ja placilem w tamte wakacje i konsola chodzi bez najmnijszego problemu.
     
  18. dkmaster

    dkmaster Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi się wydaje, że rdzeń ten na zdjęciach po prawej jest ukruszony (prawy górny róg). Na 2 zdjęciu to widać w miarę dobrze.
     
  19. kamilkosz

    kamilkosz Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    fakt, albo to ubytek pasty albo uszkodziles rdzen przy zdejmowaniu radiatorow.i teraz masz Zonk ;)
     
  20. Stiwek

    Stiwek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawadzkie City
    Ehm... takie pytanie z mojej strony jeśli by na przykład zabrakło tej pasty przy radiatorze czy może to spowodować się świecenie trzech diod ((rod)).??
     
  21. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    brak pasty powoduje szybkie przegrzanie układów i pojawiają sie 2 diody
     
Wczytywanie...

Poleć forum