1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem - activate.iso nic nie dało

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez FifekPL, Styczeń 20, 2010.

  1. FifekPL

    FifekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć, nagrałem activate.iso zgodnie z tutorialem zamieszczonym tutaj. Wszystko ok, wkładam do napędu, chwilkę się ładuje i te napisy w różnych językach. Kolejno otwieram napęd, wyjmuję płytkę i wkładam Gta IV - Episodes From Liberty City. Gra jest na 100 % Wave 4, jednak nie działa. Mam również tą samą grę z Wave 3, również nie działa. Nie posiadam twardego dysku, ma ktoś jakieś rady ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jak gra z wave3 nie działa to coś nie tak... Na pewno masz iX 1.6?
     
  4. FifekPL

    FifekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, przerabiałem 1,5 miesiąca temu. Inna gra przerobiona z czwórki na trójkę [DBZ Raging Blast] działa normalnie, tylko z tą coś nie tak. Nawet jeśli, to jak mogę sprawdzić wersję swojej konsolki ?

    // Jeśli będzie trzeba, mogę nagrać krótki filmik jak to wszystko wygląda.
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Pokaż logi z abgx360 z gry nagranej na płytę spatchowanej i niespatchowanej
     
  6. livingfear

    livingfear Guest

    prawdopodobnie kopia gta jest wadliwa.Na jakiej płycie nagrałeś?
     
  7. FifekPL

    FifekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. livingfear

    livingfear Guest

    z jaka predkoscia nagrywałeś?,jezeli z wieksza niz 2,4x to pewnie dla tego nie działa gra.
     
  9. Mario28

    Mario28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Zgadzam się kopia lub miałeś dużą prędkość nagrywania najlepsze płytki to Verbatim a prędkość x2.4
     
  10. FifekPL

    FifekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrywałem 4x, chyba to jest winą...

    //Jednak nie. Włożyłem płytkę z DBZ na Wave 4 i również nie działa. Musi coś być z tym activate, bo gdy wkładam grę z wave 4 pojawia się logo xbox 360 i tyle.
     
  11. livingfear

    livingfear Guest

    Jest wielce prawdopodobne ,że w tym pies pogrzebany.
     
  12. johnnynoname

    johnnynoname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    NY
  13. FifekPL

    FifekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żadna gra z Wave 4 mi nie chodzi po włożeniu płytki z activate, więc w tym jakiś problem pewnie jest...
     
  14. livingfear

    livingfear Guest

    Jest jeszcze mozliwosc ,że plytka activate iso jest poprostu zła.
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wydaje mi się , że żle uruchamiasz grę przez activate.iso . Ja również miałem activate.iso ale uruchamiałem nieco inaczej :
    -wkładasz activate.iso , czekasz aż pojawi się napis "play DVD"
    -nic nie wduszasz tylko wyciągasz płytę z activate.iso przyciskiem "eject" na konsoli
    -wkładasz grę czekasz aż się załaduje , potem "Y" i instalujesz na HDD lub grasz z płyty .

    U mnie to na 100 % działało .
     
  16. FifekPL

    FifekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie pojawia się po activate.iso, jak wkładam grę Play DVD. Filmik :

    YouTube - Problem [przesyła się]
     
  17. livingfear

    livingfear Guest

    dobra masz activate iso,u mnie jest tak samo i dzialaja mi gry.
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wyłącz automatyczne uruchamianie z płyty . Bo te napisy nie powinny się pojawić . Zrób tak jak napisałem w poście wyżej . Włóż activate.iso , poczekaj aż się pojawi napis "play DVD" , nic nie wciskaj , wyjmij płytę przyciskiem "eject" na konsoli włóż grę , potem "Y" i instaluj na HDD lub graj z płyty .
     
  19. livingfear

    livingfear Guest

    ja mam tak samo jak na filmiku wyzej i kilkadziesiat gier ,ktore odpalam za pomoca activate iso ,wszystkie dzialaja,wiec to nie jest tak jak piszesz.Nie mam zadnego'' play dvd.''
     
  20. FifekPL

    FifekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ile mam czekać po włożeniu activate.iso ? Odrazu jak się pojawi play dvd wyjąć czy poczekać ? Ok, pojawiło się odtwórz DVD, wyjąłem płytę, włożyłem grę i nadal Odtwórz DVD. [Nie mam HDD]
     
  21. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Bo masz w ustawieniach konsoli włączoną opcje "automatycznie uruchamiaj DVD" ( czy jakoś tak ) . Niestety u mnie to nie działało i robiłem tym sposobem co podałem i wyłączyłem automatyczne uruchamianie gdy płyta jest w napędzie . Więc co mu szkodzi spróbować Bo wydaje mi się , że opcje uruchomienia zależą też od rodzaju napędu . Jednemu odpali w ten sposób na innym napędzie w podanym przeze mnie sposobem .
     
Wczytywanie...

Poleć forum