1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Problem] Aktualizacja systemu - zwiecha przy ok. 90%

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pikusiowy, Grudzień 24, 2013.

  1. Pikusiowy

    Pikusiowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam. Mam problem, otóż zakupiłem sobie grę Fifa 14, po czym, gdy próbowałem ją odpalić wyskoczył komunikat, żeby zaktualizować system. No okej, czemu nie? Wszystko idzie gładko, aż do momentu, kiedy owa aktualizacja nie dojdzie do 90%, bo wówczas się zatrzymuje i NIC. Przeczytałem milion poradników, tutoriali i innych pierdół, ale nadal nie wiem co dalej. Usłyszałem tylko, żeby zaktualizować Dasha np. z pena, bo mam strasznie starego, ale również ten sam schemat. ;x Słyszałem o jakimś ściąganiu klucza z napędu, coś tam o oryginalnym Firmware napędu, ale również nie ogarniam. Z tego tylko co udało mi się wyczytać to mój napęd to "Philips LiteOn 16D2S " Jestem TOTALNIE ZIELONY jeśli chodzi o sprawy dotyczące konsol, dlatego prosiłbym, jeśli już znajdzie się ktoś kto mi to wytłumaczy, żeby przedstawić to jak dziecku. ;d Z góry dziękuję i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Pikusiowy

    Pikusiowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Trzy małe pytanka:

    1) Ile mniej więcej trwa taka aktualizacja?
    2) Czy jeśli nadal nie będzie chciało się zaktualizować to mam wyczyścić wówczas tą pamięć podręczną?
    3) I czy wyczyszczenie pamięci podręcznej spowoduje, że nie będę mógł grać w gry, w które grałem przed aktualizacją ( np. PES 11 ) ?
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    1. To zależy, przeważnie nie trwa to więcej niż 10 minut.
    2. Wpierw ją wyczyść ( wchodzisz w ustawienia pamięci, wybierasz twardy dysk i wciskasz Y - jakoś tak ), potem wgraj aktualizacje na pendriva ( jeśli możesz to użyj innego pendriva, nie tego którego używałeś wcześniej ), podczep do konsoli i wgraj.
    3. Teorytycznie nie. W praktyce jest troszkę inaczej: wyczyszczenie pamięci cache powoduje usunięcie wszystkich aktualizacji do gier.
    Wystarczy, że wgrasz takową jeszcze raz i wszystko powinno działać.
     
  6. Pikusiowy

    Pikusiowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Czyli jeśli wyczyszczę konsolę tak jak pisał kolega @UP - to czy aktualizacja powinna pójść dalej?
     
  7. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pierw wyczyść pamięć , później trzaśnij aktualkę z pena
     
  8. Pikusiowy

    Pikusiowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Po wyczyszczeniu konsoli i próbie zainstalowania aktualizacja problem nadal występuje - zatrzymuje się przy tych cholernych 90% procentach. POMOCY! :( W innym temacie czytałem, że trzeba przywrócić oryginalne Firmware napędu - może to coś pomoże? Ale ja nie mam pojęcia jak to się robi, skąd wziąć taki firmware - mówiąc wprost jestem totalnie zielony. ;x
     
Wczytywanie...

Poleć forum