1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Assassin's creed II

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kaZZecik, Listopad 14, 2009.

  1. kaZZecik

    kaZZecik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema mam problem mam liteona 1.6 uzywam activate.iso i gralem w wiekszosc gierek od Tekkena przez GTA EFLC do modern warfare 2 ale pojawil się problem.
    Ściągnąłem assassina 2 i po butowaniu przez activate.iso gdy wkladam assassina widzi plyte jako "Dysk z różnymi materiałami" gdy wysune i wsunę kieszeń odpala sie jak normalna nie z bootowana gra...
    Zauważyłem ze na na płytce oprocz Wideo i Audio ts jest folder $System_update(jakoś tak) i czy może to być tego wina wiem ze to updat ale nic sie nie updatuje prosze o pomoc bo jestem cholernie najarany na AC2...
    Z góry thx
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. Termos

    Termos Guest

    najprawdopodobniej źle nagrana płyta. Ot, całe wyjaśnienie
     
  5. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Podobno forum nie wspiera piractwa, jak nie umiesz ściągnąć i nagrać to poczekaj kilka dni i KUP ORYGINAŁ! Uwarzam że tej gry nie powinno się piractwem kalać...
     
  6. kaZZecik

    kaZZecik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    prosze log z abgx
    Kod:
    -------------------------------------------------------------------------------
    \\//\\//\\//\\//  _ |_  _ \ \/ /_  _  _  \\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\\ (_||_)(_|/ /\ \_||_ | | //\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ------------------------_|------_||_||_|--v1.0.1-------[http://abgx360.net]----
    
    Checking for updates to GameNameLookup.csv and abgx360.dat...
         Server file GameNameLookup.csv no newer than local file - not retrieving
         Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving
    
    An updated version of abgx360 is available: v1.0.2
    
    E:\New Folder\ACII\IMAGE.dvd needs to be created
    E:\New Folder\ACII\IMAGE.dvd was created
    
    Checking Game
         ISO: "E:\New Folder\ACII\IMAGE.iso"
         Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd wave)
    ERROR: The root sector is blank!
    
    Checking SS
         Timestamp of Authoring: 2009/10/22 00:00:00
         Timestamp of Mastering: 2009/10/27 16:58:25
         SS CRC = 3890E3AC (RawSS = EB7189F7)
         SS Media ID: E398896F1EB0F47C080355F9-6EA4A69F
    SS media id could not be compared to the Xex
    
    Checking DMI
         Timestamp of Authoring: 2009/10/22 00:00:00 (matches SS)
         DMI CRC = B6A6D498
         DMI Media ID: E398896F1EB0F47C080355F9-6EA4A69F
    DMI media id could not be compared to the Xex
    
    Checking PFI
         PFI CRC = 05C6C409
    PFI does not match known data (could be corrupt or a new wave not seen before)
    Displaying suspicious PFI in hex and ascii:
    
         OFFSET   0  1  2  3  4  5  6  7  8  9  A  B  C  D  E  F
         0x0000  01 02 31 10 00 03 00 00 00 FC FF DF 00 03 AD 7F    1 . ...ü˙ß. * 
         0x0010  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00  ................
         *
    
    Video partition found
         Video CRC = 1914211B (V0 = 29D07E66, V1 = EAE76B94)
    Video partition does not match known data but neither did PFI
    
    Stealth status is uncertain
    
    Starting Verification
    One or more CRC requirements for Verification were not met, cannot continue
    Verification failed
    
    Minimum requirement for AutoFix (Xex CRC) not met, cannot continue
    AutoFix Failed, Stealth is still uncertain
    PS.
    Nie chcesz pomóc?? To nie pisz jeśli to forum nie wspiera piractwa to podejrzewam ze trzeba usunąć 50% tematów
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    fakt obraz jest ok
    jak activate.iso dziala ci na innych grach to i na tej powinno

    postaje odpowiedz Termosa
     
  8. kaZZecik

    kaZZecik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm kurde mam ostatnia verbatime czy na 100% po ponownym wypaleniu bedzie dzialac?
     
  9. pietrasz

    pietrasz Guest

    zobacz plik .dvd czy wszystko się w nim zgadza
     
  10. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Wave5 ;)
     
  11. .:felek:.

    .:felek:. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    assassin's creed 2 ma jeszcze wave 4 wave 5 ma jak narazie tylko L4D2 i spróbuj abgx'em z wave 4 przerobić na wave 3 i wtedy gra Ci pójdzie bez używania activate.iso ;)
     
  12. kaZZecik

    kaZZecik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmmm a jak to przerobic (jakis tutek?)
     
  13. sautors

    sautors Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    BP
    łapaj

    Kod:
    http://xboxforum.pl/iso-f10/abgx360-patchowanie-z-wave-4-na-wave3-2-a-29068.html
     
  14. Termos

    Termos Guest

    G***no prawda. Skoro poszedł mu poprzez activate iso Tekken 6 i MW2 to i Assassin's creed II również powinien pójść bez problemu. Oczywiście mżesz przerobić, jednak czy tak, czy siak wiąże się to z ponownym nagraniem. Na pewno przyczyną nie jest brak przeróbki, czyli złe działanie activate iso. Ja obstaję przy złym nagraniu płyty. Zdarzają się wadliwe i verbatimy ( nikt nie jest doskonały)
     
  15. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    koledzy pomóżcie wypaliłem assasina II gra odpaliła przez aktiv iso (ale zaraz na początku ucieczka miedzy jakimiś biurami) wyskakuje mi komunikat wytrzyj płytę ściereczką i włącz na nowo konsole mam liteona z 1.6.Prosze o pomoc i pozdrawiam
     
  16. Niemiec

    Niemiec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Daleka
    Podnosiles xboxa podczas gry? Czy konsola stoi pionowo czy plasko lezy?
     
  17. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    Nie dotykałem konsoli,stoi pionowo .co do daty prod jest z kwietnia a ja ją kupiłem w media we wrześniu
     
  18. rahim922

    rahim922 Guest

    słuchaj baton nie wiem czy u ciebie zadziala ale ja mialem tak z cod mw2 wypaliłem 4 plyty i to samo ściereczka i ściereczka ... wreszcie sie wk... wziąłem płytę wytarłem bardzo mocno o tshirt (troszkę narobiło rysek małych) wrzuciłem i zainstalowałem na dysk :) (przed tym procesem w 48% wywalał błąd) :p spróbuj nic nie tracisz :p (napisz jaki był skutek, tylko mocno wycieraj "kręcąc" plytę dookoła)
     
  19. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    rahim922 Zrobiłem tak jak mówiłeś musiałem nieźle płytę zharatać ale gdzieś za czwartym razem instalacja się udała .Jak coś to ja używam emtec i zdarzyło mi się to pierwszy raz żeby gra nie chciała działać.Pozdrawiam
     
  20. rczak16

    rczak16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    ja używam Verbatim DVD+DL x8 (nagrywa x4 bo 2.4 nie obsługuje )
    każda gra przechodzi przez abgx360 2 razy i jak na razie skopałem tylko 1 płytę
    a była nią activate.iso ale juz jej nie potrzebuje bo zmieniłem przeróbkę na 1.61 (razem z płyta główna i napędem -bana przedtem złapałem)
     
  21. ekous

    ekous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z nienacka
    zapytam tutaj, aby nie robić nowego tematu:

    czy gry z wave5 odpalę tak samo jak wave4 (poprzez płytę z activate.iso - liteon, fw 1.6) ?

    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum