1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem - brak dostępu do FSD - jest tylko oryginalne menu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mar_ko, Kwiecień 26, 2015.

  1. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Dzięki Waszym poradom zdecydowałem się w ubiegłym roku na przeróbkę konsoli.
    Wszystko działało aż do teraz.
    Po uruchomieniu konsoli włącza się oryginalne Menu - brak jakiegokolwiek dostępu do FSD. Jedynym objawem tego, że konsola była przerobiona jest brak dostępu do XBox Live.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28109
    Polubienia:
    3215
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Na nowo ścieżkę trzeba podać w pliku .ini
     
  4. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak to zrobić?
    Gdzie jest ten plik, jak mam do niego dojść?
    Zaznaczam, że jestem "zielony" w temacie, konsoli nie używam, gra na niej 9-latek.
     
  5. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    Wchodzisz w xex menu,klikasz prawy ,,zderzak" na padzie az zobaczysz foldery, pod nimi będzie plik ini. Edytowc mozna go na laptopie
     
  6. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem w tym, że nie mam dostępu do owego xex menu.
     
  7. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    jak to? wejdz w dysk pamieci-> wersje demonstracyjne i tam powinno być xex menu no chyba że młody usuną z pamięci
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 26, 2015
  8. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z Poziomu oryginalnego menu widzę tylko pendriva oraz dysk zewnętrzny (na obu są gry i jakieś profile). Nie ma dysku wewnętrznego konsoli.
     
  9. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    dysk wewnetrzny to ten co w konsoli siedzi- wszystko inne podłączone przez usb to dyski zewnętrzne
    tam gdzie gry i profile jest folder WERSJE DEMONSTRACYJNE otworz go i powiedz co widzisz?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    https://www.dropbox.com/s/nhvpgrjdbaxc6qu/Nowy folder (21).rar?dl=0
    Pobierz to wypakuj na pc oraz wgraj katalog aplikacje oraz launch.ini na dysk lub swojego pendrive. Oczywiście operacje robisz na komputerze
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Edytuj ścieżkę DEFAULT w dashlaunch'u ;)
     
  12. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za poradę. Problem jest chyba jednak bardziej złożony - mianowicie nie mam dostępu do pamięci wewnętrznej konsoli. FSD z pendriva uruchamia się, ale manager plików nie widzi dysku wewnętrznego konsoli, na którym były zainstalowane pliki RGH.
    Po uruchomieniu konsoli normalnym (tzn. bez pendriva z FSD), wejściu w ustawienia i wybraniu opcji "Pamięć masowa" widzę tylko "Niesformatowany" - jak sądzę jest to właśnie dysk wewnętrzny konsoli. Zaznaczam, że odpiąłem WSZYSTKIE pendrivy i dysk zewnętrzny. Jedyne co pozostaje to dokonać formatowania, ale boję się, że po tej operacji konsola wcale się nie uruchomi.
     
  13. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    Nie widzi bo trzeba ścieżkę ustawić do twardego dysku
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsola sie normalnie uruchomi zrób format hdd
     
  15. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki, już sobie poradziłem. FSD wrzuciłem do katalogu głównego dysku wewnętrznego, który w managerze plików nazywa się OnBoardMU.
    Mam jeszcze kilka pytań:
    1. Gdzie mam wrzucić programy (i jakie) tak, aby było je widać w FSD (chodzi mi o te, które nazywacie homebrew).
    2. Gdzie zapisane są skórki do FSD? Obecnie mam tylko jedną, a po odbiorze konsoli od przeróbki było ich kilka.
    3. Do czego służy program Aurora?
    4. Chciałbym pobawić się emulatorami. Które polecacie?
     
  16. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    Ostatnia edycja: Kwiecień 29, 2015
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie wrzucaj nic na onboardmu(to jest pamięć wew) zapchanie tej pamięci skończy sie jak uprzednio lub zupełnym zablokowaniem konsoli. Wrzuć na dysk twardy wszystko. Skórki musisz sam dograc wrzucając do katalogu skins(katalog fsd). Jesli chcesz aby wykrywalo ci gry hombrew emulatory. W opcjach fsd ustaw ścieżki gdzie menu ma szukać aplikacji
     
  18. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgodnie z poradą przeniosę wszystko na dysk. Skórki już "rozpracowałem".
    Czy jeśli stworzę na dysku foldery "Programy" i "Emulatory" a w opcjach FSD ustawię ścieżki (np. szukaj 10 poziomów wgłąb), to odnalezione w tych folderach programy będą w FSD odpowiednio w grupie PROGRAMY i EMULATORY?
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustaw szukanie max 4katalogi ustaw dwie ścieżki programy i emulatory. Jesli jeszcze gry to kolejna ścieżka gry. Skopiuj świeżego fsd na hdd nie przenos z pamięci
     
  20. mar_ko

    mar_ko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy plik launch.ini musi być fizycznie na HDD, czy może być na pamięci wewnętrznej i tylko w ścieżce odwoływać się do HDD?
    Można w nim coś jeszcze ustawić "na sztywno" - tzn. np. dopisać linijkę właśnie ze ścieżkami?
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Może byc gdzie chcesz. Ma wskazywać poprawna ścieżkę do aplikacji jaką chcesz uruchamiać na starcie. Nie potrzebujesz nix zmieniać w launch. Ini sciezki do gier są w fsd
     
Wczytywanie...

Poleć forum