1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem DNS

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez icebox, Styczeń 18, 2013.

  1. icebox

    icebox Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem ponieważ podłączam xboxa do routera kablem prostym i caly czas mam problem z dns probowalem juz recznie wpisywac i nic, na automatycznym tez nic co zrobić aby w końcu to przeszło.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. banzaii

    banzaii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ten sam problem ale po wifi z routerem netia spot i RGH ;/ nie wiem jak polaczyc z netem zeby chociaz okladki sciagal
     
  4. icebox

    icebox Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to właśnie ja mam taki problem ze wyskakuje niby problem z dns itd a normalnie ściąga okładki i wszystko nawet jak sie gra w nba 2k13 to pokazuje jakie są dzisiaj mecze ale grac przez xbl sie nie da
     
  5. banzaii

    banzaii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja bym chcial zeby chociaz okladki sciagalo i pogoda sie uaktualniala nic wiecej moze ktos zna konfiguracje dla netia spot
     
  6. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Problem DNS

    najlepiej jest ustawic wszystko recznie. dla sprawdzenia wpisac dns googla. 8.8.8.8 i pomocniczy 8.8.4.4

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    macie 2 opcje, albo wpiszecie DNS w routerze i będzie on z niego korzystał dla każdego połączenia z innym urządzeniem, albo wpisujecie z palca w połączeniu sieciowym w konsoli.
     
  8. icebox

    icebox Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To tak dns google juz probowalem wczesniej i dalej nic teraz sprobuje wpisac stale dns w routerze i zobaczymy

    edit.
    Wpisywałem recznie w konsoli nic to nie dalo w routerze tak samo, powiem szczerze ze juz nie mam pomyslu co tu jest jeszcze nie tak.
     
  9. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    A coś na tym routerze ma internet ? kabel , wi-fi ? Bo może to jego wina
     
  10. icebox

    icebox Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do routera oprucz xboxa jest jeszcze podpiety komputer kablem oraz czasem laptop na wifi
     
  11. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    ice to spróbuj podłaczyć xboxa po wifi do tego routera ( ustawienia automat ), u mnie było tak że po zmianie FSD na nowszy rwało połaczenie na kablu więc przesiadłem się na wi-fi i działa bardzo dobrze
     
  12. icebox

    icebox Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wlasnie w tym jest problem ze mam starego fata a wifi usb narazie nie kupie bo brakuje funduszy ale dzieki za pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum