1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Dotyczący Połączenie I Nat W Routerze EDIMAX 7209APg

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sweet1111, Lipiec 21, 2010.

  1. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam od paru dni meczę się ,żeby odblokować dla mojego xboxa NAT bo nie mogę tego zrobić gdyż nie wiem jak połączyć się do routera jeżeli ktoś ZNA odpowiedz niech się wypowie THX za odpowiedzi dam "DZIĘKUJE" za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kabelek RJ-45 podłączasz od konsoli do routera. Wchodzisz w konsolę -> sieć -> skonfiguruj sieć.
    Zmieniasz na ręczny :
    IP: 192.168.1.10
    Maska : 255.255.255.0
    Brama : 192.168.1.1 (Bądź adres routera)

    Zapisujesz.

    Wchodzisz do routera. Szukasz takiej opcji jak UPnP i ustawiasz na Enable. Zapisujesz restartujesz i wszystko gra.
     
  4. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widocznie mnie nikt nie zrozumiał ale opisze to jeszcze raz albo podkreślę zdanie

    ReXx napisał : "Zapisujesz.

    Wchodzisz do routera"


    Mój pierwszy post : "żeby odblokować dla mojego xboxa NAT bo nie mogę tego zrobić gdyż nie wiem jak połączyć się do routera"


    Czyli to znaczy że ja zadałem pytanie jak wejść do routera więc wychodzi na to ,że wiem tyle ile sam wiem ,żeby podłączyć się z routerem ale nie wiem JAK



    EDIT : Może to ta strona bo jak wpisalem swoje ip to znalazlem cos takiego

    http://www.robtex.com/ip/172.16.1.59.html
     
  5. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wznawiam pytanko czy ktoś wie jak dostać się do takiego routera (jego opcji)
     
  6. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Ja wiem :p

    Wchodzisz w ustawienia karty sieciowej. Wchodzisz w konfiguracje protokołu TCP/IP i wklepujesz:
    IP: 192.168.2.10
    MASKA: (jeśli nie wypełni sie samo) 255.255.255.0

    reszte zostawiasz pustą, dajesz OK i OK.

    Otwierasz teraz przegladarke internetową IE, czy FF wpisujesz:
    192.168.2.10
    USER NAME: admin
    PASSWORD: 1234

    i tyle :)

    Oczywiście później po konfigu przywracasz domyślny adres IP, czyli taki jaki miałeś ustawiony, chyba że korzystasz z DHCP.
     
  7. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sposób "tomas89" nie działa może walne reseta na 4 sekundy ?
     
  9. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    W przeglądarce wpisz sobie http://192.168.2.1 i wejdz sobie w ustawienia rutera http://img223.imageshack.us/img223/2365/firewallaz7.jpg .Masz tam po lewej stronie opcje NAT. zaznaczasz ją i zmieniasz ustawienia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum