1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem dysk zewnętrzny WD

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez lykanin, Marzec 11, 2013.

  1. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Witam posiadam dysk zewnętrzny WD i już jakiś czas temu ten właśnie dysk odmówił współpracy z moim laptopem...
    Komputer wykrywa dysk widoczny jest w "menadżerze urządzeń" jak i w "zarządzaniu partycjami" ale już nie pokazuje go w "Mój komputer".
    Sprawdzałem na innym kopie i jest to samo. Oba komputery mają Win 7.
    Za to na xboxie z RGH dysk sprawuje się wyśmienicie! Bezproblemowo go wykrywa mogę spokojnie odpalać z niego gry.
    Wydaje mi się że gdybym sformatował go pod konsolą to i komputer zaczął by go wykrywać. Jednak tego formatowania wystrzegam się jak diabeł wody święconej :) bo mam tam wszystkie moje gry a szkoda było by mi je od tak wypierdzielić.
    Zarzucam dwa screeny z menadżera i zarządzania partycjami:
    http://zapodaj.net/83590afd8b13f.png.html
    http://zapodaj.net/55d7760af326f.png.html
    Pomoże ktoś? :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Daj prawą myszą na to nieprzydzielone miejsce (Dysk 2 ,298,06GB) w zarządzaniu dyskami i nadaj literę (wprowadź taką, której nie masz , np. "H")
     
    1 osoba to lubi.
  4. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dysk w systemie fat32(i tylko w takim systemie konsola będzie widziała dysk) w win xp ma ntsc natomiast w win 7 HPA chyba bo nie jestem pewien
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czytaj ze zrozumieniem, kolega ma problem z dyskiem przy laptopie a nie przy konsoli

    Poza tym nie pisz bzdur !! WIN XP ma ntsc - NTSC - dobre , jak już to NTFS - i jest to nieprawdą , bo możesz mieć we FAT 32 tak samo, na win7 HPA - co to w ogóle jest HPA ??
    Ja mam u siebie na W7 wszystkie partycje w NTFS' sie..
    Zanim kolejnego posta napiszesz ,zastanów się 3x.
     
    1 osoba to lubi.
  6. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    @jabar30 mam tylko takie opcje po kliknięciu PPM
    "Nowy wolumin prosty"
    "Nowy wolumin łączony"
    "Nowy wolumin rozłożony"
    'Właściwości"
    "Pomoc"

    We właściwościach i pomocy raczej nie będzie takiej opcji:) Więc wybrać któreś z tych trzech woluminów?
    Kiedyś jakoś przypisywałem literkę w "wierszu polecenia" ale jak dobrze pamiętam tam też chyba trzeba było sformatować nośnik...


    @mrowa110
    Tyle to i ja wiem że pod xboxa to tylko w (fat32)
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie masz takiej opcji: NADAJ LITERĘ DYSKU I ŚCIEŻKI ??albo ZMIEŃ LITERĘ DYSKU I ŚCIEŻKI ??
    ja na W7 mam taką opcję, a sprawdź z ciekawości np na partycji "D" czy masz tą opcję

    a na konsoli w menager plików w FSD albo w XEXMENU widzi pliki na tym dysku, czy tylko go wykrywa ??
    Czasami dana partycja nie ma w ogóle przydzielonej litery i windows jej nie widzi, czasem da się tylko nadać literkę i wszystko wraca do normy
     
    1 osoba to lubi.
  8. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    1 osoba to lubi.
  10. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    No właśnie opcja "przypisania, zmiany literki dysku" pojawiła się dopiero po przypisaniu nowego woluminu. Tak na konsoli wszystko pięknie smiga. W menadżerze plików w FSD wszystko pięknie ładnie widać. No nic sformatuje go i uj z tymi grami :) Zawsze coś nowego się zapoda. Dziękuję Ci za pomoc:) Masz u mnie browara albo cole zależy co wolisz... Dzięki
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj tą metodą jeszcze, może się da coś zrobić
    W jakim systemie miałeś wcześniej ten dysk ?? we FAT32 podejrzewam , skoro pod konsolą był wykrywany
     
    1 osoba to lubi.
  12. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Teraz już nie ma tych opcji z woluminami... Ale i tak już po ptakach poszedł pod format. Jeszcze raz dzięki

    Właśnie teraz nie ma już tej opcji z woluminami... Ale już po ptakach dysk poszedł pod format :) Jeszcze raz Dzięki

    //Nie piszemy postów jedne pod drugim, korzystamy z opcji EDYCJA
    ~z0nk31
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie ma za co .. teraz już po fakcie, ale mogłeś jeszcze dysk pod konsolę podpiąć i połączyć sięz laptopa przez FTP, zrobić miejsce na dysku laptopa i przesłać te gry z konsoli na lapka
     
  14. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Właśnie połączenie przez FTP nie chce mi działać. Po wpisaniu ip konsoli w przeglądarce trzeba podać tak jakby login hasło a co bym nie wpisywał nie działa. Po prostu nie chce się zalogować do FSD. Też myślałem o tej opcji ale po wielu próbach połączenia się dałem sobie spokój.
     
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie nie, mylisz pojęcia
    Z przeglądarki to się logujesz do FSD, jak jesteś we freestyle'u. Możesz sobie przeglądać jakie masz gry, zmieniać im opisy ,okładki i takie tam , PS. HASŁO i LOGIN to : f3http
    ale ja miałem na myśli połączenie jakimś klientem FTP, ja np używam TOTAL COMMANDER'a , wtedy też wpisujesz IP konsoli a HASŁO i LOGIN to: xbox ,
    i wtedy z komputera możesz przeglądać dysk konsoli (tworzyć foldery,kopiować ,przenosić pliki na dysku, albo z kompa na konsolę i na odwrót)
     
  16. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    A sorry:) No ale teraz już po fakcie. Dobra jeszcze raz dziękuje.
    Temat do zamknięcia
     
  17. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ntfs przejezyczylem się co do win 7 napisałem chyba. I mogłeś zwrócić uwagę a nie się bulwersować Panie nieomylny
     
Wczytywanie...

Poleć forum