1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mar244, Grudzień 11, 2010.

  1. mar244

    mar244 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam pewien problem a mianowicie moje konsola nie widzi dysku 20 GB, dysk kopiłem od znajomego u którego on działa nie wiecie może co jest tego przyczyną oraz w jaki sposób można to naprawić? Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. _PlamKa_

    _PlamKa_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ŁĘCZNA
    Może masz zbanowaną konsolę? , możesz mieś wejście zepsute ostatecznie jak u kolegi działa,
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    _Plamka_ dobrze ci podpowiada może masz bana na dysk ,ale zainstaluj
    dasha 9199 lub najnowszego i ban na dysk zniknie :p
    może gniazdo nie kontaktować ,a może podłaczałeś go do PC
    i niektóre płyty główne poprawiają sektor rozruchowy nieznanych dysków
    tak aby współpracowały z windowsem i zamazał ci oryginalny sektor startowy
    dla xboxa ?
     
  5. _PlamKa_

    _PlamKa_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ŁĘCZNA
    No dokładnie , jak zaktualizujesz dasha to przywrócisz sobie możliwość korzystania z dysku.
     
  6. mar244

    mar244 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdzałem przed chwilą, podpoiłem konsole do neta i normalnie chce pobierać update łączy się z live, czyli wnioskuje ze bana nie ma?
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jezeli sie normalnie laczy to nie ma.
     
  8. mar244

    mar244 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wgrałem najnowszego dasha, i niestety dysku nadal nie wykrywa, podpinałem dysk do PC korzystając z tych poradników:

    http://xboxforum.pl/siec-xbl-f16/[tutorial]-kopiowanie-saveow-z-x360-na-pc-i-z-pc-na-x360-37190.html

    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/przenoszenie-savow-z-dysku-20gb-na-120gb-19031.html

    od samego początku dysku 20GB mi nie widział w Windowsie ale w biosie był widoczny,

    wziąłem inny dysk i był on widoczny w obu programach ale konsola go tez nie widzi.

    Problem rozwiązany dzięki użytkownikowi "Qazimodo"

    który podesłał mi ciekawe i zarazem pomocne linki które pomogły rozwiązać mój problem :)

    http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/przerobka-dysku-wd-nieudana-pudlo-go-nie-wykrywa-70283.html

    http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/xboxa360-nie-widzi-dysku-wd-bevt-160-gb-24388.html

    http://www.xboxhacker.net/index.php?topic=12062.0

    Dziękuje wszystkim za pomoc, temat można zamknąć :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum