1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem flash samsung, E65

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kaziu_yo, Kwiecień 17, 2010.

  1. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzisiaj przerabiałem znajomemu konsole z samsungiem.
    Sczytałem klucz w JungleFlasher v0.1.70 puźniej drugi raz dla pewności.
    Zrobiłem spoofa, zapisałem go, przeszedłem do zakładki MTK Flash32 i kliknąłem na Write.

    Podczas zapisywania banku 1 komputer mi się przyciął, nie mogłem nigdzie kliknąć ani nic. Nie pamiętam dokładnie jak to było ale po kilku minutach zrestartowałem go i wyłączyłem konsolę.

    Teraz jak uruchamiam konsolę na przednim panelu świeci się 1 dioda, a na ekranie błąd e65 i jak naciskam przycisk od wysuwania tacki nie wysuwa się, padem też nie mogę jej wysunąć.

    JF nie wykrywa tego napędu, w dosflashu widzę że wykrywa ale nie mogę uzyskać statusu 0x72 (mam 0x80 nieraz jakiś inny) aby przejść dalej i wgrać jeszcze raz FW...


    Co powinienem zrobić, jak postępować aby napęd działał?

    Dodam że wgrałem klucz klucz z tego samsunga do liteona 93450 którego akurat miałem pod ręką i działa normalnie...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    E64: DVD Drive Error - czyli źle wgrany flash ,lub z innego napędu flash.uj pod DOSem z dyskietki lub pendriva DosFlashem 1.8
    jak to zrobić >>> Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
    robi się to tak samo jak Benq
     
  4. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha to czyli w dosflashu mam dać 2 razy n, wyłączyć konsole, Y, włączyć i powinien być status ox73. To jutro jak ziomek do mnie znowu wpadnie to spróbuję.

    A to normalnie że jak w samsungu nie ma wgranego fw lub jest źle wgrane to nie wysuwa się tacka ?
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    ile razy klikniesz 'n' to zalezy ile masz napedow podpietych bo to jest ignorowanie wysyłania info do innych napędów 'y' klikasz przy swoim napędzie
     
  6. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    no nie do końca się zgodzę ja mam podpięty tylko napęd z x-boxa. Dysk i nagrywarkę mam odłączoną. Dosflash wykrywa u mnie napęd z x-boxa za każdym razem pod 2. pod 0;1;3;4;5 nic nie wykrywa.

    Więc z tego co się dowiedziałem z 1 postu to mam postępować tak samo jak dexter postępuje z benqu
    Jak wykonać flashowanie napędu Benq w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - video czyli przy swoim napędzie nie mam dawać odrazu Y tylko pierw na pytanie czy chcemy odblokować napęd - n, puźniej znowu n, wyłączyć konsole i DOPIERO Y.
    Czy tak ?
     
  7. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No więc męczę się już pół godziny i nie mogę uzyskać statusu 0x73 cały czas mam 0x80 jak włączam konsole... Jakieś propozycje ?

    Mam dosflasha 1.8 i wszystkie inne napędy odłączone. Myślałem że program będzie zadawał 3 pytania tak jak w przypadku Benq a tu w samsunge zadaje jedno czy chcę odblokować napęd to wyłączam konsole; Y; włączam i nie idzie cały czas mam 0x80 i nie mogę przejść dalej co to może być ??

    pod windowsem próbowałem w dosflashu x64 i też pojawia mi się status 0x80...
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    tak przy samsungu od razu masz jedno pytanie to jest róznica z benq.
    co do statusu ,gdy klikniesz 'y' musisz szybko wylaczyc konsole i wlączyć ja po 5sekundach,napd powinien się odblokować jesli to się nie dzieje to znaczy ze twoja plyta głowna nie obsługuje takiej opcji i to tyle.
    miałem identycznie na nowym komputerze musze więc robić to na starym.
    inne rozwiazanie? - kup kartę VIA
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    daj Y i wtedy wyłącz zasilanie napędu i włącz i status się zmienia
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    no mówie żeby wyłączył i właczył konsole na 5 sekund
     
  11. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No faktycznie na mojej płycie głównej widocznie nie da się odblokować samsunga. Benq z resztą też nie mogłem. Sprawdziłem na innym komputerze i też się nie dało, ale sprawdziłem jeszcze na innym i poszło za pierwszym razem.
    Pozdrawiam:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum