1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem graficzny ale nie textury

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez ludwisarz, Luty 24, 2009.

  1. ludwisarz

    ludwisarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,Mialem oryginalne GTA IV, gralem na monitorze 22'' z kablem VGA, Gre sprzedalem, kupilem przejsciowke HDMI -> DVI i tak mam teraz podlaczona kosnole. Zrobilem FLASH IX 1.5 Sciagnalem z sieci z moorhunta gta4-icon. Problem polega na tym ze krawedzie obiektow wydaja mi sie troszke kanciaste (oczywiscie trzeba sie wpatrzec :p), nie ma takiego ladnego wygladzenia i cienie maja wrecz ziarno ! Moze mi sie wydaje bo zrobilem przerzutke z vga na hdmi/dvi ? A moze to wina oryginal/kopia ? . Wydaje mi sie ze GTA stracilo tez na plynnosci. Mozliwe ze to tylko subiektywne odczucie w momencie gdy masa rzeczy dzieje sie na ekranie, a moze wina nagrania - nagralem na verbatimie predkoscia 4x ???
    Dodam ze gta oryginalne mialem moze wlaczone dwa razy po pol godziny, dlatego jesli macie podobne odczucie roziwaloby to moje watpliwosci dotyczace ewentualnego kiepskiego ripu gry z sieci / szybkosci nagrania.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Jesli stracilo na plynnosci to wydaje mi sie ze to wina tylko i wylacznie kopii zapasowej , bo wiadomo oryginal to oryginal i zawsze bedzie lepiej chodzic niz kopia... chociaz roznie to bywa :p
     
  4. ludwisarz

    ludwisarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak u Iebie z krawedziami a szczegolnie cieniami ?
    Ps. Poczytałem na różnych forach ze jednak to ziarno i kanciastość tekstur wystepuje. Ktos chce sie swoimi spostrzezeniami podzielic ?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    teraz grasz po kablu cyfrowym wiesz masz najwieksza mozliwa jakosc (w przydaku GTA to w pewnym sensie minus bo wyswietla wszystkie niedostaki konsoli - tzn np brak dobrego AA)
    grajac na kablu vga (analogu) miales chcac nie chcac delikatny blur/AA ktory akurat w tej grze pomagał
     
  6. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Nie pamietam dokladnie jak jest w GTA , ale np w Assassin's Creed to cienie maja takie "zabkowane" krawedzie , kiedy podejdzie sie blizej , cien robi sie dokladniejszy , a "zabki" na krawedziach mniejsze. Mozna to rowniez zauwazyc w Prince of Persia , czy Burnout Paradise.
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    to normalne,ja tez mam w gta4 kanty na cieniach-.- podlacz pod wiekszy monitor wtedy nie bedzie takiego czegos...
     
  8. ludwisarz

    ludwisarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam ziarno na cieniach. i zairno czasem np odbite na scianie szczegolnie w terenachnadmorskich. chyba ze sie za bardzo wpatruje z 0,5 m od monitora :D
     
  9. Jacek111gt

    Jacek111gt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bartoszyce
    Problem

    Ja posiadam Xboxa 360 podłączonego do LCD 46 full Hd kablem co był w zestawie z konsolą premium,ustawiłem w konsoli rozdzielczość 1080p i jak włąńcze GTA 4 to obraz wygląda paskudnie,gorzej jak na zwykłym tv 21 cali!!MASAKRA!! jak podłańcze kablem HDMI to poprawi sie obraz??
     
  10. mspider1

    mspider1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    trochę stary temat ale mam też gorszą grafikę na kopii. Kopia to też gta4-icon na Verbatim x4. Miałem oryginała i grafika miodzio a teraz na kopii to nie ma wygładzania krawędzi itp. Podłączone zawsze przez hdmi do samsunga 32". Może to faktycznie kiepska wersja, porównywał ktoś 2 rożne kopie?
     
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    byc moze rozne release to bety/ktores tam 'wersje' gry(alpha,ulepszone alpha,ostateczna) dlatego sie roznia

    albo tez uklad graficzny sie przegrzewa i cierpi na niewydolnosc...z pc jest podobnie,uklad im bardziej sie grzeje tym slabsze osiagi az do calkowitego wylaczenia
     
  12. DonKocurroo

    DonKocurroo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobny problem ale chyba to już wina z tv jest to crt samsung 21' i gdy gram w gta na krawędziach samochodu badź na srebrnej odbijającej rzeczy np. grill na przodzie auta (chłodnicy) widać takie paski latające. A na światłach policyjnych pojawją sie białe pixele. Ale chyba nie mam co sie dziwić gram na płytce i podłączony jestem na analogu.
     
  13. TaLKu

    TaLKu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy jest jakis patch lub mod na x360 zeby poprawic AA ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum