1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Hitachi v46/v47

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez siewa26, Kwiecień 8, 2009.

  1. siewa26

    siewa26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.


    Szukałem w google, szukałem tutaj i nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Przeflashowałem wg tutoriala napęd Hitachi v46 (potem jeszcze jeden v47) i w obu przypadkach po prawidłowym flashowaniu - napęd przestał czytać oryginalne gry (kopii też nie czyta). OK... myślę zrobie restore - i to samo. Key widać w zdumpowanym pliku - ma wydaje się normalna postać. Napęd jest w Mode B wprowadzany za pomocą SLAX-a.

    Dodam że zrobiłem na tym kompie dwa samsungi m25 oraz 28 i działają bez zarzutów.

    System Vista, karta PCI z kontrolerem sata VT6421 (próbowałem też flashować z kontrolera na płycie głównej , płyta MSI P6N SLI V2). Próbowałem robić restore na JF, 360 Firmware Tools oraz po wyczerpaniu pomysłów z restore.bat - niby wszystko wg. poradników a napędy jak nie czytały oryginałów tak nie czytają (przed przeróbką działy bez problemu)

    Będę wdzięczny za każdy pomysł który pozwoli mi przywrócić je do życia oraz zmodyfikować tak by czytały również kopie :)

    pozdrawiam Seba
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. siewa26

    siewa26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzis spróbuję raz jeszcze, myślę że problem może być w tym że wykorzystuje Windows API zamiast PORT IO, YouTube - Spoof hitachi old drive pre v78 drive as hitachi v79 Part3
     
Wczytywanie...

Poleć forum