1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem iHas 124B

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Decade, Październik 16, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zakupiłem na allegro nagrywarkę iHas 124B na tej aukcji NAGRYWARKA LITEON x24 iHAS124-19 REWIZJA B + NERO (2668362615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Zrobiłem wszystko według tego poradnika, obyło się bez problemów X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl. Nagrywarka podczas uruchamiania Windowsa chodzi głośno, potem się wycisza. Jak włożę jakąkolwiek płytę to chodzi tak samo głośno, brzęczy, miałem wrażenie że rozniesie mi płytę. Nie czyta tak jakby czystych płyt (Verbatima). Odpalam ImgBurn, chce nagrać na nią FIFE 13, wybieram wszystko według instrukcji która jest tutaj na forum i nie mogę zrobić ostatniego kroku. Po prostu opcja nagrania jest na szaro, nie widzi płyty która jest w nagrywarce. Czym to jest spowodowane?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    wsadź pustą płyte :)
     
  4. mustangx

    mustangx Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    547
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Odp: Problem iHas 124B

    najprawdopodobniej plyta ktora wkladasz jest uszkodzona albo nie.pusta

    Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przecież płyta jest czysta, nowa ze sklepu. Nagrywarka coś tam stęka po jej włożeniu i potem nagle cichnie tak jakby już płyty nie było w środku.
     
  6. mustangx

    mustangx Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    547
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Odp: Problem iHas 124B

    a masz tylko jedna ?

    Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam też drugą i jest dokładnie to samo. Nie widzi po prostu tej płyty, dodam że inne płyty, np. gry na PC czyta normalnie. W ImgBurnie nie chce widzieć tych Verbatimek.

    EDIT - Dodam że moja druga nagrywarka widzi te płyty normalnie i ImgBurn tak samo. Czyli coś z ihasem jest nie tak, ale tylko z tymi czystymi płytami.
     
  8. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    wgraj jeszcze raz burner max
     
  9. bajbus001

    bajbus001 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem co kolega Decade.Ale moze u mnie to wina przejsciowki.Jutro popoludniu bede mial inna to dam zna co i jak.Oby to bylo to!!!!!!!!!!
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    pewnie zadam głupie pytanie ale skręciłeś napęd wszystkimi śrubkami ?
    mi nagrywarka hałasowała przy rozkręcaniu krążka a jak skręciłem na 4 porządne śrubki (wcześniej była tylko na dwie i takie lipne) hałas przestał występować w ogóle
     
  11. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem jeszcze raz Burner Max ale tym razem sprawdziłem czy widzi płyte po wgraniu samej aktualizacji firmware (czyli AL0S) .. i co się okazało, widział, normalnie mogłem w ImgBurnie ją nagrać. Potem zrobiłem krok następny czyli flashowanie .. i lipa, jest tak jak było wtedy czyli nie widzi płyty. O co tu chodzi?

    Podbijam.
     
  12. bajbus001

    bajbus001 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanko.Czy rozwiazales ten problem Decade?BO ciagle ja mam ten sam.
     
  13. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie nie rozwiązałem, czekam aż ktoś odpisze.

    Podbijam, wgrywałem Burner Max chyba 3 razy już i w dalszym ciągu nie czyta płyt.
     
  14. timomar

    timomar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zapytam , czy wgrywasz odpowiednie FW -tu masz całą paczkę iHAS124B-AL0S.rar na forum była informacja że przy wgraniu innego FW http://xboxforum.pl/ihas-241/tutorial-jak-przerobic-ihas-124b-na-ihas-524b-i-ihas-224b-na-ihas-624b-105961/ napęd hałasował.
    Sam kupiłem iHAS-a od tego gościa i wgrałem to z paczki którą podałem i wszystko śmiga.

    Jeśli zrobiłeś kopie oryginalnego FW to wgraj i zobacz czy na tych płytach co masz nadal hałasuje, jeśli tak to może dostałeś felerny egzemplarz :uncomfortableness:
     
  15. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem sobie ten FW do iHas 524B - dalej nie widzi płytek Verbatimu ale czyta normalnie inne. Hałas niby jakiś jest ale to nie to samo co wtedy. Zaraz sprawdzę oryginalne FW, jak nie będzie dalej czytał tych płyt to nie wiem już w czym problem ..

    Przerobiłem z powrotem na 124B .. i dalej nie czyta tych płyt Verbatima. Nie rozumiem już nic z tego.

    Podbijam

    Zrobiłem już chyba wszystko co mogłem i dalej nie czyta tych płyt .. nie wierzę że tylko mi się takie coś przytrafiło i nie ma na to rozwiązania.

    #1 Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
    #2 Odświeżanie tematu robimy co 24 h zgodnie z zasadami panującymi na forum.
    #3 Przeczytaj regulamin bo następnym razem WARN// Laki88
     
  16. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
  17. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    zbadaj jakieś inne płyty DVD+DL bo może akurat te Verbatimy co masz są jakieś trefne
     
  18. powerbill1

    powerbill1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Głogów
    nie wiem jaki może być twój problem , a sprawdzałeś czy masz dobrze podpiętą w panelu sterowania?.. mi tam wszystko śmiga jak cza :)
     
  19. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. Decade

    Decade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Problem iHas 124B

    Może znajdź kogoś w temacie modyfikowana xboxa w swojej okolicy i zanieś mu ten napęd.niech zobaczy to ktoś inny,ja powiedział bym że wina fw jeżeli na normalnym sofcie ten napęd działa to gdzieś robisz błąd,ale jeżeli już kilka razy te fw zmieniasz a dalej problem to może nadszedł czas na pomoc kogoś innego.
    A jak tą osoba też sobie nie da rady to spróbuj reklamować.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum