1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem JungleFlasher !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Speed_PL, Listopad 24, 2010.

  1. Speed_PL

    Speed_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !!!!

    Mam problem gdy klikam Dummy from IXtreme dlaczego mi wyskakuje taki komunikat ???

    Napęd:DG-16-D2S

    FW posiadany w napędzie: iXtreme LT v1.1

    Docelowy FW: LT+

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Bo z LT nie da się odczytać klucza tą metodą, trzeba ciąć ścieżki i robić jak v3.
     
  4. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    no może tak podłącz zasilanie napędu z w połowie wysuniętą tacką?
    Ale to i tak chyba nic nie da. Bo to LT 1.1
     
  5. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Tyle razy było pisane. LT zamyka wszystkie alternatywne drogi wyciągnięcia fw w litkach.

    Czyli dummy from ixtreme, lo83info, igła.
     
  6. Speed_PL

    Speed_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy muszę mieć Xtractor Pro V2 żeby wyciągnąć klucz z Lite-On ?

    Czy istnieje domowy sposób na Xtractor Pro V2 ?
     
  7. Speed_PL

    Speed_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy można wyciągnąć klucz z LT i zrobić flash bez urządzeń typy Xtractor Pro V2 tylko jakiś domowy sposób ???
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak ,nożyk to tapet i lutownica
     
  9. Speed_PL

    Speed_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem gdy klikam Intro / Device ID to dostaje status 0x52 lub status 0xD2 dlaczego ?
     
  10. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  11. Speed_PL

    Speed_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    w odpowiednim czasie załączasz pstryczek ?

    zastosuj się dokładnie :

    start JF
    -put the switch in position 1 (ON)
    -power drive
    -in the MTKFlash Tab click "intro"
    -it shoudl get "recognized" as unknown flash chip with status 0x72 like it was in Dosflash
    -put switch in position 2 (OFF)
    -click onto "intro" again
    -now JF should recognize the Winbond SPI with status 0x72 and you can dump the whole drive

    IMPORTANT: Don´t power the drive down between the 2 intros!

    edt.
    nie zawsze na 22ohm oporniku pójdzie.
    spróbuj jeszcze 20 i 18 ohm
     
  13. Speed_PL

    Speed_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam prośbę mógłby ktoś napisać kroki postępowania po polsku i kiedy mam pstryknąć włącznik ?
     
  14. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    1.opalasz konsole na załączonym czyli pozycja na opornik
    2.w JF klikasz intro vendor
    3.nie rozpozna napędu,ale powinien zmienic status na 072
    4.wtedy wyłączasz pstryczek pozycja bez opornika
    5.klikasz intro vendor znów
    6.powinien JF rozpoznać napęd i mieć status 072
    7.możesz wtedy sczytać key.

    /jak pisałem wcześniej nie wszystkie napędy "pójdą" na 22ohm wtedy zmniejszasz na 20ohm
     
  15. Speed_PL

    Speed_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robię wszystko jak w instrukcji i dostaje Statusy:

    22Ohm 1/4 W dostaje Status 0xD1

    20Ohm 1/4 W dostaje Status 0x52

    18Ohm 1/4 W dostaje Status 0X52
     
  16. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    YouTube - PART 1 of 3 Easiest 93450c / 83850c LiteOn Dump and Flash With Complete Instuctions
    YouTube - PART 2 of 3 Easiest 93450c or 83850c LiteOn Dump and Flash With Complete Instuctions
    YouTube - PART 3 of 3 Easiest 93450c or 83850c LiteOn Dump and Flash With Complete Instuctions
     
Wczytywanie...

Poleć forum