1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem konsola Slim - 3 dni i red dot

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tHome, Lipiec 17, 2012.

  1. tHome

    tHome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam,

    Konsola Slim przerobiona, na chipsecie winbond sprawdzona po zrobieniu działała przez 20 minut po czym została wyłączona. Następnie skręcona, próba włączenia w celu jeszcze jednego sprawdzenia (tik) i konsola wywaliła red dot, czyli świeci się na czerwono tylko czerwona dioda (nie jest to RROD). Na ekranie telewizora nic nie wyskakuje, konsola mieli wentylatorem przez 2 sekundy, na zasilaczu swieci się najpierw pomarańczowe światło, przez sekunde po włączeniu zielone i później znowu pomarańczowe .. Konsola ma 3 dni.

    Wada fabryczna do odesłania na gwarancję ?
    Bo co innego mogło spowodować usterkę techniczną, nic ?

    Dzięki za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Ją raz tak miałem, poprawilem kable od napędu i działa. Jak chcesz przerobiona konsole na gware wysłać?

    Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rrod slim nie moze miec, z prostej przyczyny brak diod czerwonych. Odczytaj,kod błedu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. tHome

    tHome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Normalnie podmiana płytki wgranie kluczy i na gwarancje. Wszystkie kable są wpiete dobrze.
    Objawia sie to tak że świeci sie na zielono przez sekundę i pozniej pali sie juz na czerwono, tak jakby cos odcinał zasilanie nagle. Kodu błędu nie da sie odczytać go nic nie wyświetla na tv. Po przytrxymaniu sync i eject świeci sie na zielono dookoła w środku czerwień .
     
  6. wojtekdbn

    wojtekdbn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  7. tHome

    tHome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzieki liczę sie z Twoja opinia 8 postów na forum :) serio mega pomogleś :]
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wysyłaj do ms

    a tobie już podziękujemy
     
  9. tHome

    tHome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kod błędu 0002

    Dokładniej : 0002 - Problem z siecią

    Mógłby to ktoś rozwinąć, mianowicie w czym moze byc problem ?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  11. tHome

    tHome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zasilacz jest na pewno dobry sprawdziłem na innym i dziala normalnie więc zasilacz odpada.
    Mosfet ?
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  13. tHome

    tHome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest to możliwe zeby padło po 3 dniach w konsoli ... :/
    Rozumiem ze potrzebuje dwie te części bo z tego co sie orientuje to są dwa i podmieniac pokolei i sprawdzać bo chyba bez części nic z tym nie zrobię ? Moge jeszcze spróbować wygrzac ewentualnie ale czy to cos da szczerze watpie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum