1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[PROBLEM] Lekki ściny gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Remik Papaj, Kwiecień 20, 2013.

  1. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    Witam, zauważyłem dzisiaj, że przycina mi gierki. Dzieje sie tak w Red Dead, skate 3, call of duty bo i kilku innych, wiec watpie ze to od gier. Przycinanie zachowuje sie tak jakbym ruszał kablem hdmi na chwilke przerywa dzwięk. Dodam że mam prawie caly dysk zawalony grami (jakies 200 gb ). Czy faktycznie kabel hdmi moze byc powodem ? zmienialem wejscie w TV, ale w xie jest tylko jedno.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Masz inny kabel hdmi lub component?
     
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  5. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dokładnie sprawdź na innym kablu i wyczyśc pamięć podręczną dysku
     
  6. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    jetem pewien ze to nie wina gier, bo jest to samo na wielu i to zaczelo sie dzisiaj. Nie wina napedu, bo gry odpalam z dysku. Na componentcie av to samo. Wyczyscilem pamiec podręczną. Może pousuwać kilka gier, zwolnić troche miejsca? Wyczytalem na necie ze to początki smierci konsolki, mam sie o co martwić ?
     
  7. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może konsoli może dysku . Jeśli masz możliwość prawdz u kolegi dysk odpal jakąś gierke i zobacz czy u niego też tak się dzieje ,a weź jeszcze uruchom grę u siebie ale tylko z płyty (wyjmij dysk twardy i zagrał z płyty) jeśli dalej tak będzie to chyba coś z konsolą
     
  8. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    Kolego płyty już nie modne, wszystko przerzucam na dysk odrazu z pc. Moge jakoś inaczej rozwiazać problem niż rozbierać konsole i tułać sie z dyskiem po kolegach ? Może ktoś mial podobny problem ? Wyczytalem ze czasem format dysku pomaga. W ostateczności to zrobie. Czekam na dalsze podpowiedzi.

    DODAM, ŻE ZACINA SIE TAK JAKBY SAM DZWIĘK
     
  9. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Myślałem że masz lt . W takim razie sprawdź kabel później dysk . Jeśli masz możliwość gdzieś przechować dane i po formacie ich nie stracisz to formatuj
     
  10. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    na componentcie to samo, jak napisalem wyżej, co to znaczy sprawdzić dysk ? Mam wykrecic i przejść sie do kumpla ?
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    najlepiej jak byś nagrał jakąś grę na płytę i odpalił ją bez dysku, jeśli nie będzie się ścinać to wszystko jasne :) do kolegi z dyskiem też możesz iść ale moim zdaniem pierwszy sposób jest lepszy.
     
  12. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    jeśli sie okaże, ze to wina dysku co wtedy ? sam format pomoże ?
     
  13. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może być że jest już zapchany i dla tego muli . Może być że masz uuszkodzone sektory masz rgh więc może być coś z fsd może samą przeróbka może z konsolą możliwości jest wiele zacznij wykluczać wszystkie możliwości(bo tak to będzie strzelanie na ślepo) , albo zanieś do serwisu
     
  14. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    Odpalilem z płyty i faktycznie jakby lepiej. Chyba zaczne od formatu. Prosze powiedzcie mi jakie kroki musze podjąć zeby zachować savy gier, swoj profil wraz z ustawieniami np Systemu LINK, i co potem musz nagrac od nowa (fsd dl itd).
     
  15. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    przenieś save'y i inne na pendrive'a :p
     
  16. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    Gdzie znajde sejvy i ustawienia profilowe?
    Po formacie dysku bede musial dograć dashlauncha i fsd ? czy format zostawia fsd i dl ? jak to wyglada? Skad konsola bedzie potem wiedziala zeby uruchamiac sie odrazu w fsd ?
     
  17. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    Format nie pomógł, dalej to samo :( pomocy.
     
  18. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    obstawiam że może kable od rgh się ruszyły ,a jak bootowania nie zmieniły się czasy ? A jak masz możliwość podłącz inny dysk i sprawdź bo jeśli ma uszkodzone sektory to format nic nie da , ewentualnie przeskanuj na pc win hexem żeby sprawdzić czy nie na bad sectors
     
  19. kamilkuchartg

    kamilkuchartg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    tarnowskie góry
    masz porysowana płyte albo inny system albo podruba dysku
     
  20. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ha ha. Ma rgh może podłączyć dyski jaki chcę i powiedz mi o co Ci chodziło że ma inny system
     
  21. Remik Papaj

    Remik Papaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DzierĹźoniĂłw, Poland
    Jak mam odłaczyć dysk od x'a ? rozkręcic obudowe ? dam rade to zrobić ? nic nie popsuje ? Potem podłączyc ten dysk do PC i przeskanowac?
     
Wczytywanie...

Poleć forum