1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Problem] Matchmaking

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez DJVahn, Kwiecień 6, 2012.

  1. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam. Odkąd mam Xboxa mam niebywały problem z matchmakingiem (zazwyczaj tylko w grach Call of Duty).
    Chodzi o to, że NAT niby jest otwarty lecz dołączyć do jakiegoś serwera zajmuje dobre kilka, a nawet kilkanaście minut. Z BF3 lub MoH nie mam problemu. Na PC także nie mam żadnego problemu z matchmakingiem np. w MW3

    Ten film powinien wam wyjaśnić moją sytuację (dzieje się dokładnie tak samo) (dla niecierpliwych od 0:50 sek.) :

    Help! - MW2 Matchmaking Problem - YouTube

    A tu zdjęcia z testu połączenia w moim Xboxie:

    1): Zippyshare.com - SS851876.JPG (pełno błędów)
    2): Zippyshare.com - SS851877.JPG
    3): Zippyshare.com - SS851878.JPG
    4): Zippyshare.com - SS851879.JPG

    Xbox połączony jest kablem do routera.

    Mój router to TP-Link W8901G (zaaktualizowany do najnowszego FW, UPNP włączone, NAT włączony, Firewall wyłączony)

    Speedtest: http://www.speedtest.net/result/1878597711.png
    Pingtest: http://www.pingtest.net/result/60388533.png

    Liczę na szybką pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
  4. Futami

    Futami Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    3m
    Czyżby blokada regionalna ? Skoro w innych grach normalnie działa to chyba jedyna opcja.
     
  5. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Zazwyczaj łączy mnie do Francuzów, zdarzą się Niemcy, jakaś Rosja. Do Polaków ni cholery. Jeszcze co najlepsze... wydaje mi się że gram cały czas z tymi samymi osobami. W sumie do Niemiec i Francji mam bardzo dobry ping. Na PC też mnie do nich dobijało, no ale tam dobijało jak dochodziło do 70ms... a ja czekam nawet po 150ms... A jak mnie dobije to prawie zawsze mam 3 kreski. Coś tam przeskoczy na 4 ale rzadko kiedy.
    Tą blokadę regionalną idzie ściągnąć, ominąć?
     
  6. Futami

    Futami Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    3m
    Jak Cię łączy do europejczyków to znaczy, że nie ma blokady. Próbowałeś podłączyć przez inny kabel do routera? Może ten jest walnięty lub zrób konfiguracje routera na nowo.
     
  7. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Próbowałem juz od nowa ustawiać router, transportować połączenie sposobem; router-komputer-xbox, wpinać w inne wejścia. Inny kabel też był.
     
Wczytywanie...

Poleć forum