1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem MTU-rozwiązanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Blood., Styczeń 5, 2009.

  1. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spotkałem się dziś z takim czymś podłączając neta do x'a.

    Mordując się z 10 minut, szukając po forach (z przykrością nie znalazłem tego tutaj :/) znalazło się rozwiązanie, przynajmniej mojego problemu.


    A więc, żeby i tu już było :D

    MTU- wydaje się być czymś strasznym, a chodzi tu głównie o to, że PROGRAM ANTYWIRUSOWY, blokował neta, tak więc w przypadku np. NOD32 wyłączcie go i zaporę *chyba tylko zaporę, ale ja wyłączyłem oba* i już powinno być po kłopocie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xGrzesiek

    xGrzesiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grójec City
    Domyślam się że to głupie pytanie ale jak zmienić zaporę? Chodzi o opcję Zapora Systemu Windows w panelu sterowania?
     
  4. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam z reguły wyłączoną zaporę windowsa, którą to właśnie tam wyłączasz.

    Jeżeli masz antywira z firewallem/ firewall - wyłącz je.
     
  5. rakso01

    rakso01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam nie chce zakładać nowego tematu wiec napisze tutaj. Mam taki problem ze przez kilka dni grałem na XBL a dzisiaj nagle nie mogę się połączyć wyskakuje ten problem z MTU. Konsola jest podłączona bezpośrednio do liveboxa, tak jak pisałem korzystałem przez kilka dni bez żadnego problemu i nie mam pojęcia co jest nie tak. Proszę o pomoc
     
  6. radzio23s

    radzio23s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    jelenia góra
    U mnie ten sam problem pokazuję się informacja że współczynnik MTU jest zbyt niski.
    Wyłączyłem nortona 360 i zaporę systemu windows, i dalej nic LIPA!!!
     
  7. newarkpl

    newarkpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    U mnie ten sam problem. Jeszcze wczoraj grałem na live a dzisiaj wyskakuje mi ten problem. Widze ze nie tylko ja mam taki problem.
    A czy komuś dzisiaj działa live?

    Pozdrawiam

    PS. Jestem ciekaw czy ma znaczenie czy konsola jest przerobiona czy tez nie.Czy to nie jest jakies posunięcie ze strony M$.
     
  8. nick777

    nick777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak dziś jest bo: KONSERWACJA XBOX LIVE sobie zrobili. Musimy poczekać conajmniej 1 dzień. Słyszałem też pogłoski, że ma pojawić się update to NXE, który będzie obsługiwał 160gb dyski w X'ie. Byłoby miło, gdyby to się potwierdziło.
    A tak, to trzeba dobra okazja wyjść na dwór i poodychać powietrzem i złapać trochę promieni słonecznych (u mnie świeci słoneczko jak marzenie).
     
  9. newarkpl

    newarkpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to wszystko wyjaśnia.
    Dzięki
     
  10. xGrzesiek

    xGrzesiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grójec City
    Nick dzięki że to napisałeś, bo bym się pewnie trudził z tym jeszcze troche a i tak by nic nie dało.
     
  11. radzio23s

    radzio23s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    jelenia góra
    Wielkie dzięki męczę się już od 17.00 bez żadnych efektów.
     
  12. Kolotek

    Kolotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi natomiast pomógł router , mam internet 1MB i podłanczałem live! do drugiej karty sieciowej przez ethernet crossowy i MTU wynosiło 1250max , teraz gdy mam router wynosi spokojnie 1400 ;)
     
  13. kuba426

    kuba426 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema, mi tez ten problem dzisiaj sie pojawil, ale jak piszecie, ze tak ma byc to poczekamy.
    Napiszcie jak bedzie dzialac.
     
  14. Artur449

    Artur449 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    witam mam konsole od ponad 2 lat przerobiona od lutego nigdy nie podlaczana do neta i przy podlaczeniu wyskakuje mi blad MTU kod tego bledu to :
    W:0000-000B
    X:0000-F001
    Y:0000-0000
    Z:0000-0000

    prosze o pomoc podlaczam sie do neta tylko po to by pobrac aktualizacje moze pogram przez darmow miesiac ale obawiam sie bana jeszcze raz prosze o pomoc i z gory dzieki


    sory nie ten temat zaraz napisze 2 posta we wlasciwy nie przeczytalem wszystkich tylko pisalem byle szybciej bo chce grac:)
     
  15. remi

    remi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żurawica
    O konserwacji XBOX LIVE była wiadomość ... Przychodziła każdemu na klocku i w "Spotlight" chyba. Od wczoraj od 10:00 nie działa więc, dzisiaj koło południa będzie można już ciąć :)
     
  16. Artur449

    Artur449 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    wczoraj dzialalo ale dzis znowu nie dziala znowu jakas konserwacja sprawdzilem kody bledow bana nie mam ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum