1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem - nagrane gry nie dzialaja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez majtek, Marzec 7, 2010.

  1. majtek

    majtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zadko zadaje jakie kolwiek pytanie na forach bo z reguly ktos juz kiedys o co zapytal i przyjaciel google bez problemu to znajduje i tym samym nie powiela sie pytania jednak tym razem jest inaczej.
    Od niedawna zaczalem nagrywac koledze plytki na xboxa ( xboxa ma przerobionego ostatnio wysylal go do aktualizacji hmm chyba w polowie grudnia ) z roznym skutkiem tzn. jedna gra dziala druga nie.
    Przykladowo nowy Colin dziala ( popsuly sie 2 plytki przed nagraniem ale dziala ;-)
    Natomiast inne gry juz nie chca i glownym problemem jest to co sie pojawia po wlozeniu plytki do napedu. Zamiast gry uruchamia sie panel opcji do odtwarzania filmu ( na xboxie ).
    Plytke nagrywalem zawsze tak jak w tutorialach czyli imgburn, w notatniku stworzony .dvd, iso bylo sprawdzane w abgx360 (wszystko bylo z iso ok ) plytki rozno dzisiaj na verbatim (zalecane ) i to samo. Nie moge dojsc o co chodzi Avatar nagralem nie dziala, Battlefield Bad ...2 tez nie ( komunikat z odtwarzaniem filmu) a wszystko zawsze wedlug polecen zab w zab.
    Z gory dziekuje za pomoc i jakie kolwiek porady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Prawdopodobnie masz przeróbkę ixtreme 1.6 a na tej nie odpalą nowsze gry z wave 4 i wyżej . Spróbuj spaczować te gry do wave 3 ( program 360 waves patcher ) albo nagrać płytę z activate.iso .

    Pamiętaj żeby po paczowaniu nie sprawdzać obrazu w abgx !!! bo zostanie przywrócony oryginalny wave !!
     
  4. hrd

    hrd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    lub twoja nagrywarka jest kiepskiej jakości
     
  5. XboxArcade18

    XboxArcade18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    juz jak mowisz ze nagrales tyle plyt to radze nagrac plytke active.iso i pograsz sobie w to co nagrales
     
  6. majtek

    majtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdze, jutro dam odp co z tego wyszlo
    dzieki za szybka odpowiedz ;-)
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Zgadza się lepiej poświęcić płytę i nagrać activate.iso niż te co nie odpalają wyrzucić .
     
  8. majtek

    majtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. majtek

    majtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam nadzieje ze kolega nie pozbyl sie tych plyt bo za duzo moich nerwow to kosztowalo i kasy :p
    czyli po nagraniu tej plytki (naprawczej zwal jak zwal ;-) bedzie mozna sciagac nowe gry (iso) i nie bedzie koniecznosci kolejnych aktualizacji?
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Activate iso jest jeden do wszystkich napędów.
     
  11. paroled

    paroled Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Tarnów

    miałem ten sam problem i faktycznie activate iso dziala, ale zamiast narażać się na konieczność używania przy kolejnych grach z wave 4 activate.iso polecam zaopatrzyć się w program r 360 vawe patche (mój UpLoad) i w banalnie łatwy sposób wszystkie wave 4 konwertować przed nagraniem, a po wcześniejszym sprawdzeniu abgx'em (mój UpLoad)do wave 3 i śmigają bez problemu "same z siebie" Daję gwarancję bo miałem ten sam problem, a teraz już jest OK.


    BTW.
    Gdybyś poszukał to da się znaleźć, bo sam pytałem o to na forum :p
     
  12. XboxArcade18

    XboxArcade18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    ja tam polecam wgranie sobie ixtreme 1.61 non stealth patch, i każdą grę jak byśmy nie nagrali i tak bedzie działać, tylko jak podepniemy do neta to pewny ban, ja nie korzystam z neta i mam spokój:D nie bawie sie w jakies wave tylko nagrywam jak leci:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum