1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem ! Naped

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez cocieto13, Listopad 26, 2010.

  1. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wszystkich otoz mam problem z napedem Lite-on . Gdy zgralem key itp. jungle flasherem nie wrzucalem zadnego nowego fw tylko mialem ciagle ten co przedtem (ix 1,5) zrobilem bootowalnego pendrive z dosflashem odpalilem go i wyskoczylo jakies pytanie nie pamietam jakie dokladnie (Nie wgrywalem fw ani nic , tylko sprawdzalem port na ktorym mam naped) wcisnalem N bo chcialem przejsc dalej bez zadnych operacji , potem wrocilo do sciezki c:\ i od tamtej pory miga dioda na xboxie zielona i nie da sie wysunac napedu. Prosze o szybka pomoc.

    Prawdopobnie pisalo tam czy chce wylaczyc naped czy cos w tym stylu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Brak oprogramowania w napedzie:)
     
  4. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ahaa , da sie cos zrobic ?
     
  5. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Jak masz pliki z kluczem jakies 10 min i jest ok.
     
  6. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    To dit jungleflasher mix klucza z flashem.Pozniej dos flash i ok Winda nie bedzie miedziala Litka tylko dos go zobaczy.
     
  8. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To wytlumacz jakos jak to zrobic proszee ;d
     
  9. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Zakładam ze masz flash robiony i nagrany na penie wiec zabotu sie z pena i w dos flasch nie bedziesz widział litak tylko oznaczenie chipa i pojemnosci jego pamieci.Czasami bywa tak ze przy uruchomieniu programu bedzie widzial naped odrazu a czasami nie wiec jak pokaze ci ze nie rozpoznaje napedu na tym porcie co go masz kliknij YES i wylacz i wlacz zasilanie napedu jak ok zobaczy rozpoznanie chip i jego pojemnisci podaj pozniej n=numer portu na ktorym wisi tak rozpoznany naped i enter pozniej w i nazwe pliku xxx.bin i ok zobaczy erase i flash i bedzie ok .
     
    1 osoba to lubi.
  10. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zamiast xxx.bin mam wpisac Lite_CFW.bin ??
     
  11. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra mozna zamknac . Poradzilem sobie dzieki za pomoc ;*
     
  12. Ninja_1

    Ninja_1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WITAM !!!


    Mam napęd "LITE-ON DG-16D2S-09C 83850C v.2". Klucz wyciągnąłem z niego rok temu. Zrobilem spoofing klucza do nowego LT+ w nowym JungleFlasher"

    Podczas próby wgrania nowego firmware po zrobieniu ERASE w Dosflash'u wyskoczył mi błąd "Unknown flash chip".

    Od tej pory moj BIOS nie wykrywa napędu. Uzylem programu L-O-ERAS.

    Po jego uruchomieniu, oczywiscie z parametrem adresu portu uzyskałem odpowiedz FF80. Po ponownym uruchomieniu L-O-ERAS uzyskalem oczekiwana odpowiedz FF72.

    Uruchomilem Dosflash i tym razem zostal on wykryty ale nie rozpoznany. Wybralem jego nr a nastepnie "w" aby zapisac nowy firmware. Wyskakuje komunikat "unknown flash chip". gdy uruchomie ponownie Dosflasha naped juz nie jest wykrywany.

    Poprzez L-O-ERAS moge znowu doprowadzic do tego ze Dosflash znajdzie naped ale go nie rozpozna i proba wgrania firmware sie nie udaje "unknown flash chip". Program nie pyta nawet o nazwe pliku.

    Dolaczam ponizej zdjecia na ktorych widac co sie dzieje. Prosze zwrocic uwage, ze naped po wykryciu nie posiada zadncyh parametrow. Prosze o pomoc.

    Plyte glowna mam na intelu 965. Odpinalem wszystkie inne napedy, zmienialem port SATA, zmienialem ustawienia w BIOS'ie.


    http://www.fotoload.pl/index.php?id=3cd5d14d748e641d61d174e808d41655872

    http://www.fotoload.pl/index.php?id=e3eff74426cfaa5f044036efadfda256949
     
  13. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    mam taki sam problem jak cocieto13 zrobiłem to samo i miga mi teraz lampka i nie wysuwa sie dvd nie wiem co mam robić nie mam klucza swojego.
     
  14. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  15. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Klucz można zczytać jeszcze z płyty, oddaj konsolę do jakiegoś porządnego serwisu, a nie będzie do wyrzucenia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum