1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem NAT na 2 X-360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sevillista1910, Lipiec 27, 2010.

  1. Sevillista1910

    Sevillista1910 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam pytanko czy ma ktos pomysl jak ustawic porty na routerze tak aby nie wyskakiwaly na zadnym komunikaty o ograniczonej lacznosci :)?

    Pierwszy Xbox jest podlaczony kablowo

    IP: 192.168.1.8
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama domyslna: 192.168.1.1

    Porty mam ustawione i odblokowane na 3074 TCP i 3074 na UDP i tutaj problem znikl.

    Dzis zakupilem Xboxa (nowa wersje z wbudowanym WIFI) chcialem podlaczyc jedenego via WIFI do salonu drugiego via kabelek w sypialni i wszystko niby dziala, ale konsola od WIFI dalej ma ograniczona lacznosc.

    A ustawiona jest tak:

    IP: 192.168.1.9
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama domyslna: 192.168.1.1

    Porty odblokowywalem na rozne sposoby i uzywalem 53 i 3075, probowalem wpisac IP konsoli w DMZ host ale tez nie pomoglo.

    Gdy przestawiam cale ustawienia konsoli WIFI na konsole z kablem to sytuacja jest odwrotna.

    Konsole sa podlaczone pod jeden Router bez zadnych ograniczen bo to wszystko sprawdzalem i sugerowalem sie tym poradnikiem ktory pomogl przy pierwszej konsoli - Mój link

    Router to - Comtrend HG536+ Interent 25mb (zagranica- chociaz sadze ze nie bedzie to mialo wplywu)

    Przepraszam za brak znakow polskich, ale nie posiadam polskiego osprzetu.

    Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje.

    Pozdrawiam

    Que viva ESPAÑA!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wyjaśnij dokładnie o co Ci chodzi
     
  4. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odblokuj od 0 do max'a (wyskoczy Ci jak wpiszesz 99999) i masz spokój.
     
  5. Sevillista1910

    Sevillista1910 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmmmm skoro nie rozumiesz calego tekstu tzn ze szkoda mojego tlumaczenia tobie :)

    Napisalem wyraznie ze chcialem miec odblokwane porty na dwoch konsolach na innym forum powiedzieli ze jest to nie mozliwe ze jedna bedzie tak miala.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to fakt nie otworzysz w jednej sieci 2 urzadzen na te same porty :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum