1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Niepoznana Płyta ;/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Crossy, Luty 12, 2012.

  1. Crossy

    Crossy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Witam, mam problem otóż po nagraniu gier na XGD3 wyskakuja mi błedy "Niepoznana Płyta 1.Wyczyść płyte miekka szmatką 2.Zresetuj Xboxa 360." NAGRYWAM IMGBURN 2.5.6.0. 1 grą która własnie tak reagowała to Soulcalibur V :Nagrywanie poszło bardzo dobrze "bez żadnych błedów". po wczytaniu płyty pojawił sie nazwa gry oraz obrazek, ale po włączeniu NIEPOZNANA PŁYTA.
    2 gra która nagrywałem to The Elder Scrolls Skyrim DUB PL: tutaj było inaczej otóż: nagrywanie poszło z błędami jak niby powinno. tylko że ten bład który miał sie pojawić w 97% nagrywania to pojawił sie w 33%.... po wczytaniu gry to samo "NIEPOZNANA PŁYTA"
    Płyty których używam : EMTEC DVD+R DL
    Nagrywarka: LG Internal Blu-ray Disc Rewriter
    Program: ImgBurn, CD Clonem nie moge ponieważ skączyły sie wolne dni
    Przeróbka: LT+ 2.0
    Model Konsoli : Elite
    Konsola nigdy nie była podłączona do internetu !!
    Zmarnowalem już 4 płyty
    LayerBreak ustawiony 2133520

    BARDZO PROSZE O POMOC !!!
    Z GÓRY DZIEKUJE. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lizard360

    lizard360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    zapodaj jakiś adres mailowy to co podeśle sprawdzony prog do nagrywania
     
  4. Crossy

    Crossy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
  5. Crossy

    Crossy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Dzieki,ale niestesty po nagraniu CD Clone dalej jest ten sam problem ;/. "Niepoznana Płyta" czekam na inne propozycje, może zła płytą nagrywam ale wczesniej jakoś nagrywałem na EMTEC i działało.
    Mój DASH : 13599

    PROSZE O POMOC !!
     
  6. mrcinkam

    mrcinkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak mozna nagrywac na jakies EMTEC ? wez kup porzadna plyte Verbatim a nie jakies cuda za złotówke co raz działa a raz nie.
     
  7. Mati223332

    Mati223332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Crossy też po nagraniu gry mam taki sam problem wystarczy przetrzeć płytę jakimś miękkim materiałem ja osobiście zawsze przecieram bluzą i działa ;)
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    zaraz pewnie się wbiją specjaliści "kup verbatim to pójdzie", heh, ja osobiście nagrywam na platiniumach i wszystko śmiga :)
    Gry nie przepuszczane przez ABGX 1.0.6, tzn. nie dograne topologydata ? weź w imgburnie ustaw Calculate Optimal a nie User Specifided . A jaką masz wersje IMGBurna ? najlepiej ściągnij najnowszą 2.5.6 jak się nie myle :p
    Tu masz download: http://imgburn.com/index.php?act=download
     
  9. Crossy

    Crossy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    ja osobiście już zamówiłem Varbatimy przez neta. mam wersje ImgBurn 2.5.6.0 i już wczesniej miałem ustawione Calculate Optimal.
    niewiem może musze zaktualizować xboxa oraz go przerobić na LT+ 3.0 ??
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    przeróbka oraz dash mogą być narazie. :) Ale jak masz możliwość to aktualnij dasha i przeróbke. Zakup nagrywarke Liteon Ihas 124 B, wgraj do niej FW i wszystko powinno śmigać. A na tej twojej już coś wypalałeś czy to twoje pierwsze gry, bo może wina leży po stronie nagrywarki.
     
  11. Crossy

    Crossy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Niesądze że to wina nagrywarki, ponieważ już 1 gre na XGD3 nagrywałem,gre "Władca pierścieni Wojna na północy"
     
  12. Crossy

    Crossy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    mam kontakt do faceta który przerabia Xboxa na LT+ 3.0 , i mam własnie pytanie jakie sa plusy i minusy przeróbki na LT+ 3.0, ogólnie czy sie opłaca oraz czy można grać na tej przeróbce w starsze gry na XGD2 np Fifa 2012 itp.. bardzo prosze o rade z góry dziekuje.
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    LT+3.0 łamie cichą aktualizacje, patrząc w przyszłość tak czy tak będzie potrzeba mieć LT+3.0 żeby grać w najnowsze gry, jest bezpieczniejsza gra na live. Minusem jest to że żeby wgrać grę na dysk trzeba nagrać ją Ihas`em .
     
  14. Crossy

    Crossy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    aha dzieki za rade, pozatym jak np nagram móją nagrywarką "LG Blu-ray Disc Rewriter" która zakupiłem z 1 miesiąc temu, to nie będe mógł zainstalować gry na dysk ? dobrze rozumiem ??
    Oraz wczesniej nikt mi nieodpowiedział czy Płyty Emtec mogą być powodem problem mojego tematu ??
     
  15. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, ale tylko gry z XGD3, gry które mają XGD2 będziesz mógł instalować na dysk. Najlepiej zakup Ihas 124 B, wgraj LT MAX wyniesie Cię tą mniej niż 100zł ok.80 Możesz spróbować na innych, kiedyś nagrywałem na emtec`ach, nie wszystkie co prawda się nagrywały ale to było bardzo żadko żeby do kosza szła. Teraz nagrywam na Platinium (2zł płytka), nagrałem już ok. 30 płyt i żadna nie poszła do kosza ;)
     
  16. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może czip chet?
     
Wczytywanie...

Poleć forum