1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem niewiadomego pochodzenia!?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lordeta, Luty 27, 2014.

  1. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    Niedziałający napęd! Wymiana nic nie dała!?

    Witam mam problem którego nie potrafię w żaden sposób wytłumaczyć ani znaleźć rozwiązania. Kupiłem nowy napęd bo poprzedni nie czytał już płyt wgrałem oryginalny fw potem pod lt 3.0 lecz także nie czytał płyt pisałem w jednym wątku i dostałem informację że powinienem odłączyć laser podczas flasha bo mógł się spalić( oczywiście flash wyszedł bez problemu, żadnych błędów wszystko zgodnie z poradnikiem na forum). Więc zakupiłem nowy laser odlutowałem zabezpieczenie tak jak powinno się to robić zamontowałem laser lecz nie podłączyłem ( na starym napędzie aby nie stracić gwarancji na nowym). Wgrałem lt 3.0 wszystko przebiegło bez żadnych problemów po wgraniu i odłączeniu napędu od zasilania podłączyłem laser. Na dysku mam hasha 2.0.165... więc w teorii wszystko powinno być ok lecz dalej nie czyta żadnych płyt nie wiem już co robić i proszę o pomoc. I jeżeli zaniósł bym konsolę do naprawy czy orientuje się ktoś ile by takie coś kosztowało dziękuję za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sowa180

    sowa180 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wiedeń
    Konsola Phat czy Slim? I jaki napęd? Ja zmieniałem u siebie napęd w Slimie i sama podmiana z wgraniem klucza nie dawała żadnego efektu. Musiałem zrobić RGH, i zmienić w nandzie klucz starego napędu na nowy. Teraz wszystko hula. I nigdy nie odłączałem lasera podczas zmiany FW.
     
  4. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    konsola path liteon 16d2s Może usunięcie dasha i wgranie na nowo coś pomoże myślicie że warto próbować??
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie da się usunąć dasha. Jak włożysz płytę z grą to co się dokładnie dzieje...
     
  6. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    wkładam płytę orginalna/nagrywana mija ze 5 sec po czym wyskakuje otwórz napęd.
     
  7. sowa180

    sowa180 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wiedeń
    Sprawdź czy czyta filmy DVD albo muzykę mp3, to przynajmniej będziemy mogli wykluczyć laser.
     
  8. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    ok sprawdzę za godzinkę akurat wrócę do domu filmy avi i divix powinno czytać??
     
  9. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak ci zależy na xbox live możesz rozważyć opcje wasabi/xkey. Sprawdz napęd na innej konsoli czy śmiga i twój też. Może wina jest w mostku lub kablu z napędu.
     
  10. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    w sumie nie gram na xbox live
     
  11. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdzić napędy czy dobre i szukać dalej przyczyny jak wszystko zawiedzie RGH.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Akurat ze nowy laser nie działa to nic dziwnego. Ostatnio na 20 kupionych przeze mnie laserów na allegro od różnych sprzedawców działały chyba 3. Trzymajmy się tego nowego napędu - tez jest na nim otwórz napęd? Jeśli tak to uszkodzony napęd, obstawiam ze kupiony nowy na allegro a tam też tylko chinczyki

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  13. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    Właśnie że zarówno napęd jak i laser kupiony z tego forum(konsolowo.pl).
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Miałem stamtąd 10 laserów, 2 działały

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  15. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    A co do napędu to według strony odnowione przez producenta ....
     
  16. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Byś musiał jakąś używke kupić, nowego już nie kupisz napędu.
     
  17. lordeta

    lordeta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iłowa, Poland
    Dlatego mówię że napęd używany tyle że odnowiony przez producenta
     
Wczytywanie...

Poleć forum