1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem nowy napęd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawidxb, Grudzień 17, 2013.

  1. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Witam,
    Kupiłem xboxa z popsutym napędem i dzisiaj właśnie przyszedł nowy ten sam model (DG-16D2S) lecz po włożeniu płytki pokazuje się tylko logo xboxa :/


    Co robić??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wydobyc klucz napedu ze starego i wgrac do nowego napedu

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    są do tego jakieś poradniki? zrobie to jeżeli 1 raz mam do czynienia z konsolą??


    @edit

    oglądałem jakiś poradnik na yt
    ten napęd od xboxa musze podłączyć pod PC? do tego potrzebuje jakiegoś probe..
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  6. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co z tym starym napadem jest nie tak ? Zazwyczaj siada laser ale to się głowice kupuje za 30zł i wymienia, zawsze to taniej wychodzi niż wymiana całego napędu + klucz serwisie.
     
  7. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    właśnie padł tam chyba laser i do tego nie otwiera tacki, szkoda ze nie wiedziałem o tym wcześniej.

    co do wydobywania klucza; czy da się to zrobić na laptopie? jak podłączyć ten napęd pod komputer skoro ma całkiem inne wejścia niż ten od pcta??
     
  8. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  9. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    chciałem kupić xboxa po taniości a wyjdzie nie wiele taniej + zabawa :/ zamówiłem ten adapter tylko czy obejdzie się bez tego probe?
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie, probe musi być. Dostałeś linki poczytaj TUTKI i gotowe jak nie czujesz się na siłach to daj to komuś bo drogo wyjdzie jak uwalisz przypadkiem napęd lub konsolę.
     
  11. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    wpadłem dzisiaj na pomysł żeby może wymienić głowice w tym starym napędzie z nowego i naprawić otwieranie tacki?:D
    na razie jestem w trakcie składania probe według tego schematu: http://obrazki.elektroda.pl/6139710200_1369466018.jpg bo tutaj nie potrzeba rezystorów. a kabelki moga byc np od kabla ethernet??
     
  12. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie zdziw się jak ci to nie zadziała i przy okazji coś popsujesz, probe sobie można samemu zrobić wgranie tego klucza do nowego napędu to najlepszy pomysł.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Prosciej przelozyc elektronike napedu ze starego do nowego napedu.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zlacza przewodu od napedu dvd....napewno sobie poradzisz ??

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    chyba jednak spróbuje włożyć tą starą płytke napędu do nowej bo nie wiem za bardzo jak to probe do tych kwadratów podłączyć.

    tylko mam jeden dylemat czy to będzie się dało przylutować (zaznaczone na czarno)

    http://oi40.tinypic.com/2mynvaa.jpg

    i jeżeli bym to przekładał to tylko tą zieloną płytkę ?


    P.S sorki ale jestem troche zielony w tym a już nie chce tego oddawać nigdzie bo zamówiłem ten kabel za 50 zł :/
     
  17. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Po diabła chcesz gdzieś tam lutować ? Przy pcb masz 6 kabelków, które trzeba odlutować. Cała filozofia.
     
  18. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    jest jakieś ryzyko zepsucia napędu?
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie pomyl kabli to nic sie nie stanie...zrób zdjecie jak ma być i lutuj...
     
  20. dawidxb

    dawidxb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    ok wszystko śmiga po przełożeniu chociaż napęd jest strasznie głośny. dzięki wszystkim za pomoc.
     
  21. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Może coś nie dokręciłeś, że głośny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum