1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem "Odtwórz DVD" po wgraniu 1.6.1 NS i iXtreme LT 1.2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ninemile, Październik 25, 2010.

  1. ninemile

    ninemile Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    W sumie to mój pierwszy post ale forum już przeglądam dłuższy czas.

    Mam problem mianowicie:

    Rok temu dałem do przerobienia Xbox`a i został wgrany iXtreme 1.5.1
    Wczoraj postanowiłem spróbować swoich sił i samemu wgrać nowy firmware.
    Wszystko poszło gładko i sprawnie flashowałem za pomocą dosflasha, bo wiadomo bezpieczniej.

    Najpierw zgrałem 1.5.1 aby zachować klucz, nastepnie wgrałem LT1.2 który wgrał się bez problemu dla pewności sprawdziłem w JF jaki jest firmware i pokazał się LT1.2
    Więc zadowolony wkładam do napędu Mafia II i widzę tylko "Odtwórz DVD". Nagrałem Tekken 6 Wave 4 i wkładam... dokładnie to samo.

    Więc postanowiłem wrócić do swojego 1.5.1 i następnie wgrać 1.6.1 Nostealth. Znów wszystko poszło gładko i sprawnie ale problem pozostał dalej ani Mafia II ani Tekken 6 nie chce działać, pojawia się tylko "Odtwórz płytę DVD".

    Proszę naprowadźcie mnie co mogę robić źle ?

    P.S
    Napęd w konsoli jest firmy Benq.

    Dzięki z góry za pomoc.
    ninemile
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Po pierwsze napisz czy kopie działały wcześniej na 1.51. Mogę jedynie domniemać, że to wina źle nagranych kopii. Sprawdź jakąś grę z niższym wave, która działała na 1.51. Jeżeli będzie działać na LT to znaczy, że Twoje gry (ostatnio nagrane z wyższym wave) są uszkodzone.
     
  4. ninemile

    ninemile Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybką odpowiedź.

    Więc tak wrzuciłem do napędy grę (piłę) która działała na poprzednim sofcie teraz dalej pojawia się tylko opcja "Odtwórz DVD" ...
    sprawdzają 360wavepatrcher to gra jest w wave3.


    Przed momentem z ciekawości wróciłem do softu 1.5.1 i po włożeniu gry działa bez problemu ... Więc problem pojawia się przy 1.6.1 NS i LT ... ;/
     
  5. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A próbowałeś wrócić do 1.51 i zobaczyć czy wtedy działają może to problem z kluczem/fw napędu.
     
  6. ninemile

    ninemile Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak dosłownie kilka minut temu wróciłem do 1.5.1 i gra działa bez problemu. Dodam tylko że jak wrzucam LT to w kluczu mam same "7" znów przy 1.5.1 mam dużo bardziej skomplikowany kod.


    PROBLEM ROZWIĄZANY. -> Nie zmieniałem klucza i stad problemy z odczytywaniem.

    Temat można zamknąć.

    Pozdrawiam
    ninemile
     
Wczytywanie...

Poleć forum