1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po aktualce do 2.0.16537.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MacWnc, Sierpień 29, 2013.

  1. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Konsola: jasper, napęd: liteon DG-16D2S 2510c
    Mam problem po update z dashboarda 16203 do najnowszego 2.0.16537.0. Mianowicie, w konsoli był stock firmware oraz dashboard 16203. Zrobiłem sobie przeróbkę do LT 3.0. Wszystko poszło gładko: klucz wyciągnięty, wszystkie banki wczytane i zapisane poprawnie, ATA puszczony do napędu. Jednym słowem książkowo.
    Po przeróbce włożyłem pena z najnowszym dashem i zrobiłem aktualizację. Po wszystkich krokach które wykonałem konsola nie czyta płyt oryginalnych jak i kopi. Pamieć cache czyściłem.
    Spróbowałem wrócić do stock firmware jednak nic to nie pomogło.

    Co mogło pójść nie tak? Dodam, że ta konsola niedawno zostałą zakupiona jako używana
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy przed przeróbką napęd czytał płyty oryginalne ?
    Po przeróbce czytał oryginalne i ich kopie ?
    Czy tylko zrobiłeś flash i później update? może napęd dalej masz w trybie vendor? outro klikałeś ?

    Zrób to samo w dosflashu.
     
  4. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Albo laser padł podczas flasha, lub jak ją kupiłeś już nie działał. Jak orso radzi zrób w dosflashu. I czytala przed flashem płyty? I wgrałeś soft 0251?
     
    1 osoba to lubi.
  5. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przed przeróbką czytał oryginały, po przeróbce nic nie czyta.
    Kierunek kroków był taki: 16203-->przeróbka na lt 3.0 --> 16537. Słyszałem że trzeba wrócić do stock aczkolwiek ludzie pisali że robili z 16203 od razu na 16537 i wszystko ok
    Napewno kliknąłem outro
    Napewno wybrałem 2510c

    Wydaje mi się że laser padł ponieważ trochę jeszcze poszukałem i mam objawy takie że jak wkładam płytę to wsumie nic się nie dzieje i dalej pokazuje " otwórz napęd". Sprawdzę najpierw czy laser pracuje. Później ewentualnie zrobię dosflashem.
    Wrzucę loga później, ale wszystko poszło gładko więc dziwię się czemu miałoby teraz być źle.
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Weź miernik i sprawdź wartość na potencjometrze od DVD [​IMG] około 3,03-3,29.
     
    1 osoba to lubi.
  7. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podobno przed flashem zaleca się wypięcie lasera tasmy. Osobiście nie wypinałem i nic się nigdy nie działo.
     
  8. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki !!
    Rozumiem, że wartość mierzona w ohm? Nigdy tego nie robiłem więc dzisiaj będę próbował o ile pożyczę miernik od kogoś:) Jeśli będzie inna wartość to rozumiem że laser padł i czeka mnie wymiana?

    To też dzisiaj wyczytałem że się odpina taśmę od lasera...i będę tak robił od dzisiaj;)
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie mierzysz w Ohm, jeśli będzie inna wartość to nie tak że laser padł ustaw delikatnie kręcąc potencjometrem na wartość bliską 3.0x p[przetestuje czy zaczęło działać jeśli nie wymień laser ale przed tym wszystkim zrób w dosflashu.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kręcenie nic nie da. Jak czytał przed Flash em, po juz nie to jest spalony. Nie ma o tu sprawdzać

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawiłem laser na 3.04 niestety nie pomogło i dalej nie czyta płyt. Jednak nie wiem jak wygląda padnięty laser. Mój podczas zamknięcie tacki rusza się i świeci normalnie. Jednak zakręci 2 razy i staje i nic się nie dzieje...

    Zrobiłem jeszcze raz flasha...poniżej log

    Sprawdźcie proszę czy wszystko jest ok...
    A i czy macie jakiegoś tutoriala żeby robić flash za pomocą dosflash?
    Ja niestety nie umiem tej metody i nie za bardzo znalazłem jakiś tutorial..jedynie taki:
    http://www.se7ensins.com/forums/threads/how-to-flash-the-lite-on-dg-16d2s.63369/

    Czy on jest ok?
     
  12. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Oki spaliłeś laser bo nie odpiałeś na flash....
     
  13. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No też tak myślę tylko nie wiem dlaczego on świeci i się rusza...czyli rozumiem że mam kupić nowy, wymienić i powinno wszystko śmigać bez jakiejkolwiek kalibracji lasera i przeróbki ponownej....?
    dam znać jak to wymienię...aczkolwiek jeśli macie jakieś pomysły to napiszcie...

    A i zrobiłem update dasha na najnowszy bez powrotu do stock na innej konsoli i wszystko śmiga bez problemu:)

    A powiedźcie mi proszę jeszcze taką rzecz czy jeśli zamienił bym napęd na taki sam model to wystarczy zrobić "spoof target" i poprzez to wgrać stary klucz do nowego napędu i wszystkie gry powinny normalnie chodzić?

    Wymieniłem laser i problem zniknął. Wszystko działa w najlepszym porządku.

    Temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum