1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po aktualizacji z kluczem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Grzecho111, Maj 28, 2011.

  1. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam dziś zaktualizowałem moją konsole i nie działa mi Flesh.
    Ale posiadam płytę z kluczem którą dał mi koleś który przerabiał x'a na LT+.
    I co mam z tą płytą zrobić do czego ona jest??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    O ile się nie mylę, to na płycie masz zapisane pliki z twoim kluczem napędu. Te pliki są potrzebne do flashu napędu, ale jeśli nie masz xecutora, lub nie masz bladego pojęcia, sam się nie bierz za to.
     
  4. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wiem właśnie.
    A czy jak mam klucz to przeróbka będzie tańsza??
     
  5. Hekko

    Hekko Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sam sobie przerobisz jak masz klucz;]
     
  6. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Zależy, może gość u którego będziesz robił, ucieszy się, że masz klucz i z radości upuści Ci 10 zł. Nigdy nie wiadomo. Ale warto pytać.
     
  7. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Jak masz klucz i [Umiesz/nie boisz] się otworzyć konsoli to sam proces wgrywania FW trwa 5 minut i możesz to zrobić sam w domu.
     
  8. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otworzyć tzn rozkręcic?? i coś wyjąć??
     
  9. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Tak, musisz wyjąć napęd i wgrać nowe FW. Ale wątpie, że sam to zrobisz, jak nie wiesz o co chodzi z tym kluczem.
     
  10. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Zgadzam się, ale po co płacić komus 50-100 zł za przerobienie jak wystarczy że uważnie poczyta poradniki
    Jak ma już klucz wydobyty to ma już z górki.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Do autora tematu:

    Masz tu stronkę
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html#post74237
    przechodzisz od razu do Wgrywanie firmware, tylko jak włączysz JunngleFlashera po prawej stronie dajesz OPEN KeyDB i dajesz lokalizacje plików klucza napędu.
     
  11. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak jesteś z Wrocka, to mam dla ciebie ofertę.
    Jeżeli(naprawdę) masz klucz od Napędu, zrobię ci go za 10zł.

    Lub wystarczy podłączyć SATA do PC i JF zrobić.
     
  12. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MrDynamite12 nie jestem zainteresowany.
    Ale jak ten klucz otworzyć bo notatnikiem sie nie da.
    I jak wgram od nowa to bd musiał formatować kartę pamięci?? bo mam arcada??
     
  13. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    nie nie... nic nie otwierasz notatnikiem ten klucz jest tylko po to by "przypisać" go do FW iXtreme.
    Poczytaj o tym w stronce którą dałem wcześniej.
     
  14. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Coś mi się wydaje że spróbuje zrobić przeróbkę sam.
    Jakie jest ryzyko jeśli coś spierniczę.
    Bardziej chodzi mi o oprogramowanie bo rozkręcania sie nie boje.
     
  15. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    hymmm jak masz Liteona V1 to wydobędziesz klucz bez problemu natomiast jak masz Liteon V2 lub V3 to cięcie ścieżek lub jest mase urządzeń które to wydobędą klucz.
     
  16. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    nie wydobedziesz klucza bo nie masz probe...ale jezeli juz masz klucz to przerobisz sobie sam bez problemu...
    podlaczysz sata naped plyta glowna a zasilanie wezmiesz z konsoli i po takim podlaczeniu odpalisz sobie jungleflasher na kompie
    przerobka softem to pryszcz wiec powinienes sobie poradzic
     
  17. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klucz właśnie mam.
    Może zaryzykuje i przerobie sam chyba że koleś w sklepie da mi dobrą cenę za to ze mam klucz.
    A czy każdy napęd się przerabia inaczej czy inne jest tylko wydobycie klucza??
     
  18. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Koleś w sklepie opuści Ci z 10zł ,bo wydobycie klucza to na tą chwile to prościzna(niezależnie od napędu).
    Pewni bardziej by się ucieszył jak sam napęd byś przyniósł - bo nie trzeba rozkręcać i składać konsoli.
    Mając klucz wszystkie Liteony przerabia się tak samo,inne napędy tylko zakładki-komendy są inne.
     
  19. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam Lite-on'a. Rozumiem że wersja nie gra roli??
    Wysłał by mi ktoś poradnik jak przerobić konsole na LT+??
     
  20. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
  21. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale to jest na pewno przeróbka na LT+?? bo nic tu o tym nie pisze a post jest z 2009 roku a wtedy nie było LT+.
     
Wczytywanie...

Poleć forum