1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po Aktualizacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kubajkus, Marzec 20, 2011.

  1. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Na początku chciałbym dodać że jestem zielony w tematyce Xboxa, gdyż posiadam takiego dopiero od tygodnia.
    Posiadam Xboxa Elite 120gb z przeróbka LT
    Problem tkwi w tym że do dziś mogłem grać sobie w gry takie jak Fable III, ale po odpaleniu Bulletstorma nie znając konsekwencji zaktualizowałem konsole z płyty. Wszystko ładnie pięknie, lecz nic poza bullestormem teraz nie chce mi się włączyć.

    Prosze was o nie zjechanie mnie w stylu "było, poszukaj" czytałem inne tematy i dalej nie wiem ocb.
    Prosiłbym o wytłumaczenie mi łopatologicznie co mam zrobić my przywrócić konsole do stanu gdzie mogłem we wszystko zagrać.

    Pozdrawiam
    Kubajkus
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No to tak Fable III nie będzie działać bez przeskanowania abgxem w celu patchowania ap25 (Tak samo nie zadziała Ci NFS:HP oraz AC:B właśnie bez tego skana). Aktualizacja Bulletstorma blokuje gry : Halo Reach COD:MW2 i BO żeby znowu działały trzeba przelecieć abgxem który wgra patche i zaś będzie śmigać. Reszta gier musi Ci działać normalnie.
     
  4. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli normalnie płytę z powiedzmy z grą fable mam włożyć do napędu i przeskanować w jakiś sposób czy obraz na nowo i następnie ponownie wgrać?
    Dodam że jak pobrałem fable z neta, przeskanowałem go abgxem i dopiero potem wypaliłem na płytke
     
  5. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie obraz płyty masz przeskanować na komputerze programem abgx i następnie ją wypalić i wszystko powinno działać. NAjlepiej by było gdybyś wrzucił screena ze skanu abgx łatwiej by było określić czy wina leży po stronie zapisu płytki czy po walniętym obrazie płyty.
     
  6. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale fable III chodziło normalnie, dopiero po aktualizacji przestało.
     
  7. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie chodzi tzn? co się dzieje jak wkładasz płytkę do napędu?
     
  8. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  9. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok jeszcze raz wszystko pokolei.
    Wczesniej ściagałem sobie gry, skanowałem abxem i gralem w nie bez problemu (falbe III, darksiders)
    Dziś pobrałem bulletstorma.
    Gra przy uruchomieniu wymagała aktualizacji, więc nieświadomie jej na to pozwoliłem.
    Po owej Aktualizacji bulletsorm działa, lecz kiedy kłade do napędu Fable III normalnie pojawia sie ikona gry lecz sama gra sie nie wlącza ( Nie można odczytać płyty. Abyz uzyskać pomoc bla bla bla...)
     
  10. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli musze dać komuś konsole do przerobienia, czy jest to możliwe bez "otwierania" ?
     
  11. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podaj dokładny komunikat jaki Ci wyskakuje no i powiedz w jakim stanie są płytki.
     
  12. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    pierwsze co musisz zrobic, zeby zagrac w fable 3 jest wgranie nowej przerobki ixtreme LT+. pozniej zgrywas zobraz na dysk, skanujesz agbx 1.0.5 i jeszcze raz wypalasz.

    a tak btw tematow z takim problemem jak Twoj jest dziennie z 5-6
     
  13. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No taki jak powiedziałem.
    "Nie można odczytać płyty. Aby uzyskać pomoc skontaktuj sie z "jakas strona internetowa"

    i to wszystko
    Płyty są w stanie bdb. Nie zarysowane ani nic, wypalane tydzien temu.

    Przed chwilą sprawdziłem to Darksiders odpala sie bez problemu,
    problem jest z Fable III, podobny komunikat też jest przy AC III
     
  14. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tylko ze fable przed tą przeklęta aktualizacją działał bez zarzutu
     
  15. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  16. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czytaj to co Ci piszą... Wiele razy na tym forum było pisane że po tej aktualizacji osoby które nie mają lt+ nie odpalą gierkek z ap25. Tak więc chcesz pograć w fable III bierz konsole pod pachę i zanieś do serwisu by Ci update zrobili.
     
  17. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Co to znaczy,że nieświadomie jej pozwoliłeś.Byłeś wtedy pijany czy jak.Przyznaj się,że zależało Ci na zagraniu w tą grę.
     
  18. DualShockBlack

    DualShockBlack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm ja mam podobny problem. Tylko ja włożyłem Call of Duty Black Ops. Też pojawił się obrazek itd ale gra chwile się wczytuje ( czarny ekran ) i po chwili wyskakuje komunikat że nie działa. Wszędzie pisze że konsolę flaguje Fable 3 Need for Speed i Assasin Creed u mnie przyczyną był Black Ops a co lepsze Modern Warfare 2 też nie działa. Przed aktualizacją działały ;/ wszystko inne śmiga. Czy Modern Warfare 2 i Black Ops posiadają AP-2.5 ? Czy może być inna przyczyna ? Proszę o rzetelną i szybką odpowiedź
     
  19. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Albo update do lt+ jeżeli nie masz a jeżeli masz to pat**** obrazy i śmigaj dalej
     
Wczytywanie...

Poleć forum