1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po flashu LT+ 3.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez veronix, Styczeń 16, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam kolegów,

    Mam taki problem, posiadam napęd 0272 wczoraj późnym wieczorkiem robiłem flasha z 2.0 na 3.0, zakończony sukcesem. Chwile po flashu odpaliłem grę fifa 12, działała bez problemu. Dziś włożyłem przypadkowo nie tą płytę z Forzą 4 (nagywane pod LT+ 2.0) oczywiście nie poszło. Następnie odpaliłem znowu fife chcąc sprawdzić a tu klapa Nie można odczytać płyty....... Co należy w takim przypadku zrobić, oczywiście jakiś czas temu konsola była na Live i ma wszystkie aktualizacje.

    Dodam, że ta prawidłowa Forza (nagrana z XGD3.Profile.ID.F87A804E.top.data.v1 włącza się, ale po chwili zaczynam straszliwie mieszać płyta, po jakimś czasie "Nie można autoryzować dysku"

    Nie wiem czy to ma znaczenie ale gra była instalowana na dysku i jest tam nadal (LT+ 2.0)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    1. Usuń Forzę
    2. Wyczyść pamięć podręczną konsoli
    3. Uruchom Forzę wypaloną pod LT+3.0 (po patchach ABGX1.0.6)

    Pomogło ?
     
  4. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale w takim razie czemu fifa 12 nie śmiga?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Sprawdziłeś to co ci powiedziałem, nim zadałeś swoje pytanie?
     
  6. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie można odczytać płyty (na chwilkę sie włączyła gra)

    wyczyść płytę miękką ściereczką itd...

    dla pewności:
    ściągnąłem Forze 4, odpaliłem Xbox.Backup.Creator.v2.9.0.350, wybrałem zakładkę image tools, następnie Action: Inject, i AP25 sector, wybrałem obraz płyty i plik XGD3.Profile.ID.F87A804E.top.data.v1
    i wszystko....
     
  7. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jednak działają kopie fifa czy tez f1
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Po co ? skoro jest ABGX1.0.6 ?
     
  9. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    masz może jakiś link do przygotowaniu obrazu nowym abgx?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    autofix level 3
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  12. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki, nagrałem tak jak tam było napisane, włączam chwile działa i chwile potem się wiesza ;/
     
  13. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    teraz pograłem znowu jeden wyścig po czym zwiesił się komentator i po chwili gra a płyta wydaje taki dźwięk jakby prąd strzelał :)
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Skasuj z hdd jeśli ją masz. Jeśli sie wiesza wina hdd(wyciąg), jeśli to samo prawdopodobnie padło pcb(widziałem takie przypadki,(wgrać na nowo flash nie pomoże zmiana napędu/elektroniki)(nagrać na verabtimie)
     
  15. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no nagrałem na platiniumie, rozumiem, że nie jest problemem zapis profilu gracza
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zanim pójdziesz w koszta napęd elektronika, nagrać na porządnej płycie oraz sprawdzić hdd czy nie jest uszkodzony.
     
  17. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hdd nie jest uszkodozny bo no fife odpalam bez problemu, jak i bezproblemowo ją instaluje
     
  18. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zpat**** sciagniety obraz Abgx v1.0.6
    I wypal Ihasem 1:1 na Verbatimie
    powinno dzialac jezeli nie to zle nagrales
     
  19. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    918
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Ludzie poczytajcie forum a bedziecie znac odpowiedz na pytanie z pierwszego postu... . Przy LT+3.0 wymagany jest ihas jak sie chce robic instalki na hdd ponieważ jak by kolega sprawdził to przy grze z DVD nie ma problemu i gra działa natomiast przy grze z hdd konsola sprawdza autoryzacje płyty i po ok 2min wywala błąd.
     
  20. papaj79

    papaj79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja gram z dvd i mi wywala że płyta jest nie obsługiwana.
    Jak ją wkładam do napędu to ją czyta normalnie jest ikonka itd ale nie odpala gry.
    Przerobiłęm konsolę 2 tygodnie temu koleś powiedział że jest LT3.0. Stare gry działają ale nowe nie.
    Może źle nagrywam ale zawsze tak nagrywałem.
    HELP
    DZIĘKI!!!
     
  21. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przepuszczałeś obraz przez abgx'a?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum