1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po kupnie konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gramor, Luty 26, 2010.

  1. Gramor

    Gramor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kostrzyn
    Siema, sorka że tak od razu pisze, ale trochę spanikowałem i nie mam czasu czytać.

    Otóż jest tak:
    Kupiłem Xboxa 360 Arcade, używanego na allegro, przerobionego iXtreme 1.6.
    Konsola przyszła dziś, i po odczekaniu ok godziny, żeby się coś w środku od wilgoci nie spaliło, podłączyłem ją do tv . Normalnie się uruchomiła, i pokazało się menu. Włożyłem do środka płyte (gry arcade [oryginał], tak na początek żeby zobaczyć, czy działa. Płytka się załadowała, i pokazał się panel wyboru gry. Wybrałem "Boom Boom Rocket", i podczas ładowania gry grafika się "skrzaczyła", i konsola się zawiesiła. Od razu ją wyłączyłem, żeby coś się nie spaliło. I ku mojemu przerażeniu przy ponownej próbie uruchomienia ukazały mi się trzy czerwone ćwiartki koła (3RoD). Nie pokazuje się żaden błąd, tylko ten ring miga.
    Teraz moje pytanie:

    Czy stało się najgorsze, i będę musiał jechać do jakiegoś serwisu i płacić równowartość konsoli, za naprawę tego?
    Czy mogę to naprawić sam?

    Nie musi nawet działać przeróbka, bo kupiłem go głównie do final fantasy XIII, i mam zamiar kupić oryginał.

    P.S - podłączyłem konsole kablem HDMI, jeśli to ma jakieś znaczenie.

    Z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Witaj, naprawa w granicach 100 zł i raczej nie opłaca się jej naprawiać bo jest duże prawdopodobieństwo, że wróci. Dzwoń do tego kto sprzedał i powiedz co i jak i ze chcesz zwrotu kasy!
     
  4. Gramor

    Gramor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kostrzyn
    Ale on twierdzi, że konsola była 100% sprawna przed wysłaniem, a pozatym ja nie mam żadnego błędu więc jest chyba szansa że nie poszedł gpu, tylko coś innego, i że będzie dało się to naprawić łatwo.

    I czy to mogło się stać, gdy podłączyłem ją do tv u siebie?

    Może ktoś jeszcze się wypowie. Za co się brać, przy próbie naprawy, i czy się opłaca.
     
  5. Czesi0

    Czesi0 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Doćiśnij wszystkie wejścia gniazdka itp... może poprostu źle włożyłeś ;P Bo jak nie jest do końca dociśnięte to wyskakuje 3rod dociskasz i działa :D Jeżeli tak zrobisz a nie działa to nie wiem...
     
  6. Gramor

    Gramor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kostrzyn
    Nadal to samo :( mógłby mi ktoś podać jakiś poradnik, jak zabrać się za naprawę tego, albo jak sprawdzić co się stało? Bo poradnik na forum jest bez obrazków, a ja taki pro nie jestem żeby zrobić to na "czuja".
    A link znajdujący się w tym poście mi nie działa:
    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/3rod-co-jest-4555.html

    Na zasilaczu świeci się pomarańczowa lampka, więc chyba działa poprawnie.

    Ogólnie to zależałoby mi na naprawie tego, a nie na odsyłaniu do sprzedawcy, i wykłócaniu się z nim poprzez allegro.

    Czy ktoś kto się zna na sprzęcie w konsoli mógłby mi pomóc?
    Jbc. to gg 10253800

    @Edit
    http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-naprawic-konsole-xbox-360 <<< Czy sposób podany w tym filmiku poradzi coś w moim przypadku?
     
  7. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    Podaj link do zakupu skoro mowisz ze na allegro. Pomaranczowa lampka swieci sie zawsze jak masz wylaczona konsole.
     
  8. Gramor

    Gramor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kostrzyn
    ***! XBOX 360 ARCADE ! HDMI ! TANIOOO !! IX 1.6 !* (917747454) - Aukcje internetowe Allegro <<< Oto link do aukcji.
    Serio bardzo mi zależy na tym, żeby się obyło bez serwisu. Grzebałem już wiele razy w sprzęcie ps2, psp, i psx'a (naprawy, modyfikacje itp.) I do tej pory wszystkie konsole działają.
    Więc z Xklockiem powinienem dać sobie radę, tylko nie wiem jak zidentyfikować błąd, ponieważ jeśli to ogólny błąd hardware'owy, to rozumiem że równie dobrze mogła sie usmażyć pasta termoprzewodząca na procu, jak i cała płyta główna.
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odczytaj kod błędu

    Jak odczytać kod błędu gdy święcą się 3 diody i nie ma obrazu ?
    Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać 3 diody

    - naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject w DVD.
    -Licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    -Zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3


    OK juz wiemy błąd 0110 czyli inaczej E20 błąd pamięci RAM
     
  10. tosh92

    tosh92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A Sprawdziłeś Jaki Jest Numer Błędu ? Kolego Wyżej Wyprzedził :D
     
  11. Gramor

    Gramor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kostrzyn
    Już się za to biore. Zaraz dam znać.

    No dobra. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem polecenie ale jest tak: Naciskam mały przycisk > trzymając go naciskam eject > zaczynają migać 4 diody > naciskam jeszcze raz nie puszaczjąć przy cisku od synchronizacji, i znów 4 diody > naciskam kolejny raz nadal mrugają 4 diody > i za czwartym razem to samo, czyli wynika z tego że numer błedu to 0000, ale może źle coś robie.
     
  12. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Jesli kupiles ja za 450 to niezle wtopiles.
    Jabym sie wyklocal z gosciem. Napisz do niego czy ma dowod ze konsola dzialala przed wyslaniem.

    Zobacz jakie blad rroda jest (instrukcje jak to sprawdzic znajdziesz gdzies na forum).
     
  13. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    MisioB jakie dowody on może mieć? o_O Po pierwsze to delikatny sprzęt, a pracownicy naszej Poczty Polskiej do takich nie należą. Równie dobrze wszystko mogło się w transporcie zepsuć, a teraz tracić nerwy itp. się nie opłaca.

    @Topic: Sprawdź kod błędu. Może tak jak już wspomniałeś wystarczy zmienić paste.
     
  14. tosh92

    tosh92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  15. muniek131

    muniek131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdów&gt;KrK
    Gramor, jak bym był na twoim miejscu zadzwoniłbym do kolesia i zażądał zwrotu gotówki natychmiast, albo wniósłbym sprawę na policję i na Allegro (przedmiot niezgodny z opisem) więc koleś by miał duży problem.
    Co to tego jakby się zgodził (powiedział żebyś mu konsole wysłał i on sprawdzi czy działa), że kasę odda to broń Cię Panie Boże nie wysyłaj mu konsoli! Tylko wpłata na konto, bo jeżeli mu wyślesz to ani pieniędzy nie zobaczysz ani konsoli.
    Co do błędu jest to:
    Xbox-experts.com - Error code 3 RLOD E00 / 0000
    lub
    Xbox-experts.com - Error code 4 RLOD - / 4444
     
  16. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak tyle ze kolega Gramor napisal ze wlaczyl konsole normalnie i odpalil gre wiec konsola dzialala a jezeli teraz nei dziala to jesgo sprawa...
     
  17. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tylko ze jak konsola ma RROD to nie znaczy ze nie odpali. Niech rozkreci konsole i zobaczy czy nie bylo grzebane w srodku, bo jak bylo (sa jakiesj x-clampy, modowane chlodzenie itp.) to masz goscia w kieszeni bo nie powiedzial tego w aukcji
    Pozdr

    EDIT
    Ile to juz razy bylo mowione zeby nie kupowac uzywanych konsol na allegro a szczegolnie starszych niz JASPER bo sa one podatne na RROD i inne ustrojstwa. A tak wogole to jak mozna za 450 zl kupic 2-letniego FALCONA i jeszcze zbanowanego. Jak dla mnie WTOPA
     
  18. tosh92

    tosh92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ms_crew Ja Mam Starsza Jak Jasper z 2008 ;] I Chodzi Pięknie :D Wszystko Zależy Od Tego Jak Kto Szanuje Konsole / Ale Za 450 zł Można Było Się Tego Spodziewać :D
     
  19. Speed911

    Speed911 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I po ją kupowałeś? Oczywiście zrobiłeś co chciałeś, ale przecież od razu widać (po aukcji) że w tej konsoli jest płyta główna felcon. Ma w zasadzie poprawione chłodzenie, ale to nie to co jasper (choć też się komuś zdarzyło). Arcade z jasperem na allegro byś znalazł za niewiele więcej. Ale to może nie to o czym wszyscy myślą. Przecież 3RoR sygnalizuje o błędach, a nie tylko o E74.
     
Wczytywanie...

Poleć forum