1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po nagraniu ihasem a jakość w nero speed mkm003

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez kopecioch90, Wrzesień 22, 2013.

  1. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hej,

    Mam problem z jakością nagranych płyt ihasem 124b. Nagrywam na płytach verbatim. Sprawdzałem na dwóch pc z i5 8gb ram gtx 660 i na stacjonarne c2d e8400 8gb ram. Dyski w obu przypadkach do ssd 128gb. Gra przechodzi weryfikację, instaluje sie na hdd konsoli jak i chodzi z płyty. Dzis chciałem sprawdzic jakość moich nagrań po przeczytaniu ze do live powinna być nie niższa niż 90%. Tak wiec sprawdzam płytę po płycie wszystko fajnie do 50-60 % jest jakość 93, potem momentalnie schodzi na 0,1,2,3 losowo. Czasem po ponownym skanie ta sama płyta osiąga jakość 20 do 80. Cos robię zle ? Płyty nagrywane x4 z opc bufory zwiększone na 512mb zaś w nero skan z prędkością 4x. Proszę Was o pomoc.

    Dzięki

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spróbuj czyścić opc przed każdym nagraniem. Jakie ustawienia EEPROM?
     
  4. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzięki za odpowiedz. Opc czyszcze za każdym razem a ustawienia mam takie

    - Smart Burn (Enabled)
    - Online Hyper Tuning (Enabled)
    - Over Speed (Disabled)
    - Force Hyper Tuning (Enabled).
     
  5. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sam mam podobny problem, też nagrywam na mkm-003 i też mam problem z jakością. Ja nagrywałem:
    perform opc before write i
    - Smart Burn (Enabled)
    - Online Hyper Tuning (Disabled)
    - Over Speed (Disabled)
    - Force Hyper Tuning (Disabled).

    Potem próbowałem bez opc i
    - Smart Burn (Enabled)
    - Online Hyper Tuning (Disabled)
    - Over Speed (Disabled)
    - Force Hyper Tuning (Enabled).

    Niestety z marnym skutkiem. Sam nie wiem już jak nagrywać.

    EDIT:
    Ja będę nagrywać tak:

    IMGBURN SETTINGS:

    Layerbreak: Calculate optimal
    OPC=OFF

    EEPROM SETTINGS:

    SB=ON
    FHT=ON
    OS=OFF
    OHT=OFF

    po kilku nagraniach powinno się ustabilizować. zobaczymy.
     
  6. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To co pomimo ze działa i instaluje sie na hdd to do live sie nie nadają ? Czyli płyty do kosza i nagrywać aż sie uda jakościowo na 90%?
     
  7. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też mnie to zastanawia skoro gram z dysku a płyta służy tylko do weryfikacji. Może ktoś się wypowie.
     
  8. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupiłem dzis nowa nagrywarke moze to ihas złe czyta jakosc ? Sprawdzam puki co płytki i na nowej nagrywarke tam gdzie ihas pokazywał 0 to nowa pokazuje 93 ? O co tu kaman juz
     
  9. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może w iHasie masz słaby laser. Ja mam niby nowego ale nie wiem czy do końca on nowy jest bo różne wałki kręcą :)
     
  10. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jednak edit przeskanowalem do końca i końcowa cena wyszła 37
     
  11. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrywaj z tymi ustawieniami co Ci napisałem wyżej i powinno być ok.
     
  12. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zaraz wypale płytę z ustawieniami smart burn on force hyper tuning on online hyper tuning on burn prof w img odznaczony zobaczymy jaka jakosc wyjdzie. Mam jeszcze kilka esperanz wiec pobawie sie tez nimi zobaczymy jak sie uda najpierw na verbatimie a potem dla ciekawości esperanza.
     
  13. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wypal tak:

    IMGBURN SETTINGS:

    Layerbreak: Calculate optimal
    OPC=OFF

    EEPROM SETTINGS:

    SB=ON
    FHT=ON
    OS=OFF
    OHT=OFF
     
  14. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Juz zapozno płyta sie juz testuje nero discspeedem. Polecają jakieś ustawienia dla sprawdzenia esperanzy? Media id to mbipg101-r10-65
     
  15. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam pojęcia, wszytko co pisałem tyczy się Verbatimów mkm-003
     
  16. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    EDIT

    VERBATIM MKM003
    SB=ON
    FHT=ON
    OS=OFF
    OHT=ON

    lipa 77% :( A wydawałoby się na więcej.

    [​IMG]
     
  17. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wyczyść OPC i nagrywaj z ustawieniami takimi jak napisałem. Podobno po kliku nagraniach na tych ustawieniach powinno się ustabilizować i być ok. Ja jutro będę pewnie nagrywał to wrzuce skan płyty
     
  18. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Edit

    podejście numer 2

    Verbatim MKM003 z Twoimi ustawieniami jakość 90%

    Nie znam się na wykresach ale ten powyżej kilka postów w 77% jakości wydawał się lepszą płytą dla mnie niż ta co uzyskała 90%.

    [​IMG]
     
  19. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Moim zdaniem wynik nie jest zły. Zbyt dużo błędów PI bo powyżej 100 ale PIF w normie (4). Nagrywaj tak to się ustabilizuje.
     
  20. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Juz nie ponagrywam liteon miga co 2 sek zielona dioda pomimo ze niema w nim płyty. Flash nie pomógł pc widzi go ale nie czyta plyt
     
  21. czapa

    czapa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I co udało się odratować?
     
Wczytywanie...

Poleć forum