1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem po najnowszej aktualizacjii-brak hdd

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez gebe14, Październik 29, 2009.

  1. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    cześć.
    po najnowszej aktualizacjii (28 p0ażdziernik 8955) xbox działa jakby nie było hdd ,ale tylko w momencie gdy chce zainstalować grę. nie działają z dysku też gry ,które działały wcześniej (z hdd).mam profil,avatar i sawy i zapisuje stan gry.mozna grac tylko z płyty.
    pomóżcie plizz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    masz oryginalny dysk M$ ??? czy przerobiony lub kupiony na allee,.... ?
     
  4. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    taa a mi po aktualizacji po zalogowaniu wyskakuje
    "Nie można połączyć z komunikatorem Messenger" czy jakoś tak
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wchodzisz w twoja ksywka /profil /automatyczne logowanie/komunikator win..live /wyłączone .... i już
     
  6. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    z tym messengerem to rzecz normalna więc się tym nie przejmuj
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    czy ktoś potwierdza jeszcze problemy z HDD po ostatniej aktualizacji ???
    bo nie wiem czy chcę aktualizować :D
    M$ coś takiego zapowiadał na kombinowanych HDD
     
  8. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja robilem aktualizacje w weekend do najnowszej wersji i nie mam żadnych problemow, ale mam dysk oryginalny M$.
     
  9. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dysk mam przerobiony.....nawet mnie..... nie straszcie...
     
  10. $o$

    $o$ Banned

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Capital
    niestety możesz się załamać dysk już NIE zadziała...
     
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dysk dziala skoro gra w gry z hdd i profil widzi-.-

    ja mam przerobiony dysk i ta aktualka nic nie zrobila wiec nie straszcie czlowieka...\

    pozatym m$ zapowiadal ze update zablokuje tylko memorki firmy DATEL(sam pytalem na xbox.com)

    kolego sproboj odlaczyc dysk i ponownie podlaczyc,usun cache z dysku,sprawdz z inna gra,sproboj odzyskac profil i powiedz jak sytuacja
    Ale cos mi sie wydaje ze konsola zbanowana;] Bo jak zbanowana to wlasnie nie mozna gier instalowac na dysk/grac w gry z dysku;]
     
  12. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Stary nawet nie wiesz, jak mi humor poprawiłeś!
    Dzięki za te kilka zdań.:D:D:D
     
  13. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    najnowsza aktualizacja wyszła wczoraj
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zrobiłem aktualizację - wszystko działa normalnie
    twardziel ze mnie :D
     
  15. baddog

    baddog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem aktualizacje i mi również wszystko chodzi
     
  16. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    czysciłem casche i wogóle odłanczałem i dalej to samo...
    jednak mi zablokowali,bana mam juz z pół roku i dysk działał normalnie..grałem z dysku w gry.
    czy zmiana biosu pomoze w tym dysku?
     
  17. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    do końca nie wiadomo jakie dane poszły do M$ ,mogli zablokować ci po nr. seryjnym konsoli i wtedy już nic nie zrobisz (to najbardziej prawdopodobne jest)
    ,ale jak zablokowali po nr.seryjnym dysku to zmiana firmware dysku może pomóc (na krótka chwile bo jak masz bana to znowu dane pójdą do M$) z
    tym że musi być to firmware od innego dysku niz twój poprzedni (zawsze możesz spróbować)
     
  18. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie mozna dac bana na dysk-.-


    bana ma na konsole na 99%(robiles pewnie po drodze jakiegos upa ktory zablokowal mozliwosc instalowania gier na dysk)
     
  19. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    konsola nie jest podłączona do netu od co najmniej pół roku albo więcej...
    stało sie to po aktualizacjii...
    ok..jak mozna cofnąc aktualizacje?
    jak wogóle z tego wybrnąć...bo chyba musi sie przecież dac
    w opcji pamiec po wcisnieciu y nie mam mozliwości powrotu poprzedniej aktualizacjii

    ps. bana mam tez już kupe czasu ,z pół roku..ale wszystko działało

    znalazłem takie info i chyba sie to potwierdziło... :
    http://www.gram.pl/news_8gPeHu,6_Ak...0_wylaczy_niektore_dyski_i_karty_pamieci.html
     
  20. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    nie wierz w to,pytalem hubertooo z m$,czytalem zagraniczne fora i to dotyczy tylko memorek DATELA(ktore korzystaja z karty micro- czy minisd i latwiej oszukiwac GS)

    Bana dostales pol roku temu,dzialalo z dysku ale ktorys tam update dopiero wprowadzil ta blokade,wiec temu w pewnym momencie ci zablokowalo

    aktualizacji nie cofniesz,zapisana jest w pamieci nand
     
  21. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    rozmawiałem z goście co troche w tym siedzi..i doszlismy do wniosku że stało sie to po tym jak próbowałem zaktualizowac dasza z płyty tego nowego gta...pomimo tego że robiło sie to w kółko ,tak jak piszecie w tekenie 6 coś sie zainstalowało tak mi sie wydaje..no chyba żo uaktualnienie,on kozysta z activate.iso i mu sie to nie zrobiło...
    cos spróbuje zrobic,w najgorszym wypadku wgra orginalny bios i bede miał zwykła 120...
    co o tym myslicie

    zastanawia mnie tylko jedno..dlaczego cały dysk nie padł tylko możliwośc zgrywania kopii na hdd.. wyglada to na jakies działanie majkro...
     
Wczytywanie...

Poleć forum